Scroll Top

Veikkausliiga ennakko – HJK kohtaa kotonaan SJK:n

Veikkausliigassa pelataan tänään täysi kuuden ottelun kierros. Suurin mielenkiinto on Helsingissä, jossa kohtaavat sarjakärki HJK sekä toissa kauden mestari SJK. Viime kauden Veikkausliiga kohtaamisista HJK voitti kaksi ja kerran pelattiin tasan, mutta SJK puolestaan voitti HJK:n Suomen Cupin finaalissa viime syyskuussa.

Ottelun lähtökohdat

HJK

HJK lähti kauteen jälleen kerran suurimpana mestarisuosikkina. Joukkue aloitti kauden mukavasti ja voittoja tuli tasaisesti, mutta viime kierroksilla on ollut vaikeampaa. Kolmesta edellisestä ottelusta se on voittanut vain yhden ja pelannut kaksi kertaa tasan. Viime viikolla joukkue pelasi kaksi maalitonta tasapeliä HIFK ja FC Lahtea vastaan. Maalinteko on ollut joukkueen suurin ongelma ja maalinteko vastuu on ollut  liikaa Alfredo Moreloksen varassa. Siitä, kun joku muu kuin Morelos on onnistunut maalinteossa on aikaa yli kuusi peliä ja 38 päivää ja se on tuon tason joukkueelta todella paljon.

Sitä vastoin puolustuspelaaminen on ollut hyvällä tasolla eikä joukkue ole laskenut vastustajia liiemmin tekopaikoille. Viime viikon kahdessa ottelussa vastustaja laukoi HJK:n maalia kohti vain kerran, joten suurta huolta ei joukkueessa sinänsä ole. Topparipari Patronen-Obilor on pelannut todella hyvin, jonka lisäksi laitapuolustaja Juha Pirinen on ollut pelipaikkansa parhaita Veikkausliigassa. Lisäksi penkiltä löytyy apuja, joten päävalmentaja Mika Lehkosuo on pystynyt harrastamaan pientä kierrätystä tarpeen tullen ja muun muassa Ville Jalasto on pelannut topparin osassa Klubin otteluista.

Embed from Getty Images

HJK:n pelinrakentelu on ollut myös hyvää vaikka se katsomoon on välillä hitaalta näyttänyt. Suurin ongelma on ollut ylittää viimeinen kolmannes ja luoda sitä kautta hyviä maalipaikkoja. HJK saa tänään tärkeän pelaajan sairastuvalta, kun kolme viimeistä ottelua sivussa ollut Moshtagh Yaghoubi palaa joukkueen kokoonpanoon. HJK on pelannut lähes poikkeuksetta laadukasta ja voittavaa jalkapalloa Mosan ollessa avauskokoonpanossa. Mosa ja Atomu pystyvät varmasti rakentamaan laadukkaita maalintekopaikkoja, mutta kyse on vain siitä miten hyökkääjät niistä viimeistelevät.  Lisäksi keskikentän pohjalla Anthony Annan pelaa hyvää kautta ja mies on pystynyt tyrehdyttämään vastustajan pelinrakentelua todella hyvin ja tämä on auttanut myös HJK:n puolustusta.

Embed from Getty Images

 

SJK

Mielenkiintoinen ilta luvassa, kun HJK:n entinen päävalmentaja Sixten Boström tekee paluun Soneralle vastustaja joukkueen päävalmentajana. SJK:n kauden aloitus ei ollut paras mahdollinen, mutta tätä selittää paljon se, että joukkueen päävalmentaja vaihtui vain muutama kuukausi ennen sarjakauden alkua. Nihkeän alun jälkeen Boström on saanut joukkueen pelaamaan paremmin ja joukkueella on alla neljä tappiotonta ottelua.

Seinäjokisten puolustuspelaaminen kaipaa vielä kehittämistä sillä kauden kymmenessä ottelussa se pitänyt maalinsa puhtaana vain kahdesti ja vieraskentällä ei kertaakaan. Niinpä joukkueen puolustuspelaamisen pitää olla tänäänpaljon laadukkaampaa mitä alkukaudesta on nähty, jos se meinaa voitosta taistella. Puolustukseen tosin on saatu viime kierroksilla tärkeä palanen takaisin, kun loukkaantumisista kärsinyt Jarkko Hurme teki paluun joukkueen kokoonpanoon. Mielenkiintoista on myös nähdä jatkaako viime ottelussa topparina pelannut Mehmet Hetemaj puolustuksessa vai siirtyykö mies keskikentälle.

Embed from Getty Images

SJK:n keskikenttä ja hyökkäys on kärsinyt viime otteluissa pahoista loukkaantumisista. KuPS ottelussa loukkaantui kaksi tärkeää pelaajaa, kun keskikentän johtohahmo Johannes Laaksonen sekä hyökkääjä Aristote Mboma loukkaantuivat eikä kumpikaan ole kentällä keskiviikon ottelussa. Varsinkin Laaksosen poissaolo jättää ison aukon keskikentälle ja on mielenkiintoista nähdä miten joukkue tuon onnistuu paikkaamaan. Ennakkoon tuota viittaa on soviteltu HJK:ssa viime kaudella pelanneelle Obed Malololle, joka aloittaakin HJK:ta vastaan avauksessa. Lisäksi  Erfan Zenelin pitää olla isossa roolissa ja ottaa keskikentän pallollinen peli haltuun yhdessä Tomas Hradeckyn ja kumppaneiden kanssa

Arvio

Mielenkiintoinen ottelu luvassa, johon kotijoukkue HJK lähtee viime kierrosten heikoista tuloksista huolimatta suosikkina. HJK etua lisää se, errä SJK kärsii muutamista avainpelaajien loukkantumisista. Mikäli HJK saa selätettyä maalinteko ongelmat ja pystyy viimeistelemään paikoista ottaa se kotivoiton itselleen. Gee veikkaa, että HJK:n ottaa rutiinilla niukan kotivoiton itselleen.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.