Tshekki tyrmäsi Suomen – Smolenak Ruudun

Leijonat

Suomi kohtasi Tshekin Znojmossa isäntäjoukkue Tshekin. Ottelu oli toiseksi viimeinen ennen ensi viikolla alkavia jääkiekon MM-kisoja, jotka pelataan Prahassa ja Ostravassa. Leijonilla oli alla hyvät ottelut Venäjästä, mutta Tshekkiä vastaan ei samanlaista otetta nähty kuin Suomessa pelatuissa otteluissa viime viikonloppuna.

Leijonien pelaaminen oli kuritonta, joka näkyi jäähyinä. Suomelle tuomittiin peräti yhdeksän jäähyä, yhteensä 28 minuuttia. Pelkästään Osala istui minuuttimäärästä puolet, sillä hänelle tuomittiin ottelun loppupuolella selästä taklaamisesta 2+10 minuuttia. Suomen ainoan osuman viimeisteli Florida Panthersin ykkösketjun pyörittäjä Aleksander Barkov.

Tshekki sai ottelussa jäähyjä 35 minuuttia, mutta suurin osa niistä merkittiin Radek Smolenakille, joka tulistui Tuomo Ruudun taklattua Jiri Novotnya puhtaasti. Novotny hieman loukkasi tilanteessa itseään ja Smolenak hyökkäsi Ruudun päälle. Molemmat pudottivat hanskansa, mutta Ruutu ei ehtinyt osumia paljoa jaella, kunnes oli jään pinnassa. Smolenakille tuomittiin tilanteesta 5+20 minuuttia ja Ruutu sai kakkosen.

Tshekki vei ottelussa voiton lukemin 4-1. Leijonien selkärangan katkaissut 3-1-osuma tuli, kun Suomella oli viiden minuutin ylivoima. Martin Erat ja Vladimir Sobotka leikittelivät kiekon ohi Atte Engrenin. Engren ei muutenkaan näyttänyt tänään parhaita puoliaan ja Suomen päävalmentajan olemuksesta MTV Sportin haastattelussa, kun häneltä kysytään Engrenin esityksestä, voidaan todeta että kovin tyytyväinen ei ole.

– Ei ollut paras ottelu, tyytyi Jalonen vastaamaan hieman nyrpeän oloisesti.

Tshekkien muista maaleista vastasivat Michal Vondrka, Martin Zatovic ja Martin Erat. Kolmannen maalin iski siis Sobotka. Suomi ja Tshekki kohtaavat toisensa seuraavan kerran perjantaina, jolloin Leijonat pelaa viimeisen ottelunsa ennen MM-kisoja.