Jääkiekon MM-kisat – Suomi kaatoi upeasti Kanadan – Kaapo Kakko loisti MM-debyytissään

Jääkiekon MM 2019 Leijonat Slovakia

Jääkiekon MM-kisat alkoivat Suomen osalta loistavasti, kun Leijonat kaatoi MM-avauksessaan Kanadan maalein 3-1. Suomen joukkueesta esiin nousi erityisesti ensi kesän ykkösvarauksesta taisteleva Kaapo Kakko, joka teki ottelussa kaksi maalia. Lisäksi myös maalivahti Kevin Lankinen pelasi tolppien välissä loistavan ottelun.

Suomi tuli otteluun pirteästi ja se siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun kamppailua oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia. Arttu Ilomäki syötti Toni Rajalle, joka pisti kiekon upeasti jalkojensa välistä ja vapautti Kaapo Kakon läpiajoon. Nuorukainen ei tilannetta jättänyt käyttämättä vaan veivasi Suomelle kauniin johtomaalin.

Kanada ei Suomen avausmaalista hätkähtänyt vaan kuittasi reilua minuuttia myöhemmin joukkueen pelatessa ylivoimaa. Maalintekijänä oli joukkueen ykköstähtiin lukeutuva Jonathan Marchessault, joka laukoi kiekon tyylikkäästi yläkulmaan.

Suomi oli avauserässä todella hyvä, mutta enempää maaleja se ei ensimmäiseen kaksikymppiseen saanut. Toinen erä oli Leijonille vaikea, mutta onneksi Kevin Lankinen oli maalilla mies paikallaan ja torjui Kanadan muutamat vaaralliset paikat, joten erätauolle siirryttiin tasatilanteessa. Ottelun voittomaali nähtiin heti päätöserän alussa, kun Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa. Mikko Lehtonen laukoi kiekon viivasta, joka kimposi pääty laidasta maalin kulmalle, josta Toni Rajala laukoi “ pesäpallo” lyönnin. Tämän vielä maalivahti Matt Murray torjui, mutta seuranneen riparin laittoi Arttu Ilomäki verkkoon ja näin Suomi siirtyi ottelussa 2-1 johtoon. Kanada yritti ottelun lopussa vimmatusti tasoitusta, mutta Suomi puolusti koko joukkueella todella viisaasti eikä vaahteralehdillä ollut montaakaan hyvää maalintekopaikkaa. Puoli minuuttia ennen ottelun loppua Kakko sinetöi upean iltansa toisella maalillaan ja teki loppunumeroiksi 3-1.

Suomen kisat alkoivat siis hienolla voitolla, josta on hyvä jatkaa MM-kisoja eteenpäin. Kauaa ei joukkue ehdi voittoa juhlia, sillä Suomen seuraava ottelu on jo huomenna, kun joukkue kohtaa iltaottelussa isäntämaa Slovakian. Kamppailu alkaa kello 21:15 Suomen aikaa.