Scroll Top

Jääkiekon MM-kisat – Suomi kohtaa isäntämaa Slovakian, lue ottelun ennakko

Jääkiekon MM 2019 Leijonat Slovakia

Suomi aloitti eilen jääkiekon MM-kisat loistavasti, kun se kaatoi avausottelussaan Kanadan maalein 3-1. Kauaa ei ehdi joukkue voittoa juhlia, sillä Suomi pelaa toisen ottelunsa jo tänään, kun se kohtaa ilta-ottelussa isäntämaa Slovakian. Suomen ohella myös Slovakia aloitti kisat upeasti, kun se kaatoi perjantai-iltana nimivahvan USA:n hyvän esityksen jälkeen maalein 4-1.

Suomi ja Slovakia ovat kohdanneet toisensa MM-tasolla edellisen kerran Venäjän 2016 kisoissa, jolloin Leijonat voitti puhtaasti maalein 5-0. Suomi on ollut Slovakialla 2010-luvulla todella vaikea vastus, sillä ennen tämän päivän ottelua Slovakia on pelannut yli 280 minuuttia tekemättä yhtään maalia Suomen verkkoon.

Embed from Getty Images

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Slovakia

Slovakia ei ole viime vuosina mitään hirveää MM-menestystä saavuttanut, mutta siitä huolimatta joukkue on aina yllätysvalmis. Varsinkin, kun maalla on nyt kotikisat niin joukkueella on potentiaalia olla yksi näiden kisojen isoista yllättäjistä.

Slovakia aloitti MM-kisat upeasti, kun se kaatoi eilen ennakkoon vahvana pidetyn USA:n maalein 4-1. Varsinkin joukkueen ykkösketju Richard Panik, Michal Kristof sekä Tomas Tatar oli USA-ottelussa pelipäällä tehden joukkueen neljästä maalista kaksi. Varsinkin ottelun ratkaisuhetkillä ketju oli tärkeässä roolissa, sillä Tatar teki joukkueelle tärkeän 3-1 johtomaalin ja ketjun sentteri Kristof viimeisteli loppulukemat 4-1.

Embed from Getty Images

Vaikka tässä tuli kehuttua Slovakian hyökkääjiä löytyy myös joukkueen puolustuksesta laatua, sillä ykkösparissa pelaa kokenut NHL-puolustaja Andrej Sekera, jonka vierellä luutii Tampassa hyvän tulokaskauden pelannut Erik Cernak. Kaksikko näyttikin eilisessä kamppailussaa hyvää kiekollista osaamistaan tehden ottelun voittomaalin ylivoimalla. Molemmilla pelaajilla on hyvä ja painava laukaus, joten Suomen maalilla Kevin Lankinen saa olla hereillä.

Slovakia saa tänään myös äänekkään kotiyleisön tueksi, jonka merkitystä ei voi liikaa korostaa.. Lisäksi eilinen voitto lisää varmasti meteliä hallissa, joka tulee olemaan ääriä myöten täynnä.

Embed from Getty Images

Suomi

Suomen mahdollisuuksia epäiltiin ennen kisoja, mutta viimeistään eilinen Kanada voitto näytti sen, että joukkueella on kaikki mahdollisuudet edetä mitalipeleihin. Leijonat pelasi Kanada vastaan todella tasapainoisen ottelun niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan, joten tuo antaa varmasti uskoa myös tämän päiväiseen otteluun.

Eilisessä kamppailussa oli tärkeää myös se, että joukkueen kärkipelaajat saivat heti onnistumisia alle. Toni Rajala teki tehot 0+2, Arttu Ilomäki 1+1 ja Kaapo Kakko 2+0, joten tuo kolmikko on varmasti tulikuuma myös tänään.

Embed from Getty Images

Ylivoimapelistä puhuttiin jo ennen kisoja, mutta eilinen peli sen myös vahvisti, että se osa-alue on joukkueella kunnossa. Leijonat pelasi jo viime viikolla EHT-otteluissa hyvää ylivoimaa ja myös eilen ylivoima oli kunnossa, josta osoituksena 2-1 voittomaali, joka syntyi yhden miehen ylivoimalla. Toki Suomi ei eilen päässyt pelaamaan kuin yhden ylivoiman, joten toivoa sopii, että tänään joukkue pääsisi vähän enemmän pelaamaan ylivoimaa, joka samalla myös väsyttäisi Slovakian joukkuetta.

Kevin Lankinen antoi eilen vahvat näytöt omasta pelaamisestaan ja mies onkin vahva ehdokas Suomen ykkösmaalivahdiksi. Lankinen aloittaa myös tänään tolppien välissä, joten maalivahtipeliin ei Leijonien pelaamisen pitäisi kaatua. Lankisen otteista huokui rauhallisuus, jonka lisäksi hän otti todella isoja torjunta ratkaisuhetkillä, josta hyvänä esimerkkinä viimeisellä minuutilla tullut uskomaton venytys.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.