Leijonat puhtaalla pelillä EHT-turnauksen voittoon

Leijonat

Helsingin EHT-turnaus sujui Leijonien osalta mallikkaasti, kun joukkue eteni puhtaalla pelillä läpi turnauksen.

Venäjä ja Ruotsi taipui edellisissä peleissä ja tänään isänpäivänä pelatussa kamppailussa Kanada sai tunnustaa Suomen paremmuuden.

Kanada vyöryi väkevästi ottelun alkuun ja reilun parin minuutin jälkeen Gilbert Brule onnistui laukomaan vaahteralehdet johtoasemaan.

Sakari Manninen toi Suomen samaisessa erässä vielä tasoihin, mutta Kanada pääsi toisessa erässä uudemman kerran niskan päälle Maxime Noreaun ylivoimamaalin seurauksena.

Vain seitsemän sekuntia ennen toisen erän päättymistä maajoukkueen vakiokasvo Sami Lepistö vei Kanadan puolustajan vipuun ja laukoi Suomen 2-2 tasoituksen Ben Scrivensin selän taakse.

Suomi pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun suurlupaus Miro Heiskanen ujutti johtomaalin. Ilo ei kuitenkaan kestänyt muutamaa minuuttia kauempaa, kun Christian Thomas tasoitti puntit.

Ottelun ratkasijana toimi tällä kaudella paljon tuhoa KHL:ssä kylvänyt Eeli Tolvanen, jonka tulinen laukaus upposi b-pisteen kaarelta sisään.

Jos Tolvasen hartioille ojennettiin sankarinviitta, pelin antisankarina puolestaan toimi Kanadan kapteeni Rene Bourque, joka kulutti jäähpenkkiä pelissä kuuden minuutin verran tyhmillä jäähyillään. Kaksi kertaa Bourquen istuessa jäähyaitiossa Suomi onnistui kurittamaan Kanadaa ylivoimalla.

Koko Karjala-turnauksen ajan Suomen seuratuimpia pelaajia olivat lupaavat nimet Tolvanen sekä Heiskanen. Kummatkin heiluttivat verkkoja kaksi kertaa kolmen pelin aikana ja ovatkin hyvin todennäköisesti nappaamassa paikat Suomen olympiajoukkueesta.

Seuraava EHT-turnaus pelataan joulukuussa Moskovassa.