Tappara pilasi oululaisten ”varmat” juhlat

Tappara on voittanut Kärpät juuri päättyneessa ottelussa 3-4.

Tappara pelasi selkä seinää vasten ennakkoluulottamasti ja onnistui luomaan vaarallisia tilanteita Kärppien maalille läpi ottelun.

Ensimmäinen erä oli tasaista peliä ja molemmilla oli paikkansa, mutta erätauolle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toisessa erässä Kärpät aloitti vahvasti ja loi jatkuvasti painetta Tapparan maalille, mutta Kirvesrinnat puolustivat kurinalaisesti ja näin onnistuivat välttymään takaiskulta. Erän edetessä Tappara sai pelistä otetta ja Kristian Kuusela onnistuikin maalinteossa pitkän pyörityksen päätteksi ajassa 30:40. Tästä vain alle neljä minuuttia ja Josh Greenin huikean yksilösuorituksen päätteeksi ajassa 34:27 Olli Palola muutti lukemiksi 0-2, näissä lukemissa mentiin erätauolle.

Kolmannen erän alkuun ajassa 40:20 Kärpät sai haluamansa alun, kun Adam Mashurin viiva veto painui Juha Metsolan taakse muuttaen luvuiksi 1-2Maalin jälkeen Kärpät sortui ylihyökkäämiseen ja Henrik Haapala onnistui vapauttamaan Pekka Jormakan läpiajoon, joka nosti kiekon varmasti maaliin ajassa 43:15Kärpät onnistui kuitenkin kuittamaan tämän nopeasti ja Julius Junttila pääsi vapaasti maalin edestä laukomaan lukemat 2-3 ajassa 44:48.Maali-iloittelu sai jatkoa, kun Stephen Dixon onnistui ohittamaan Tomi Karhusen ajassa 45:46 lisäten Tapparan johdon 2-4. Tämän jälkeen Kärpät vaihtoi maalille Iiro Tarkin.

Kärpät lisäsi takaiskun jälkeen painetta, mutta huikeaan vireeseen äitynyt Juha Metsola onnistui kerta toisensa jälkeen nollamaan Kärppien yritykset.

Ajassa 53:27 Lasse Kukkonen onnistui hieman helpohkosti kaventamaan pelin 3-4. Lopussa Kärpät yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Tappara onnistui säilyttämään johdon loppuun asti hyvän puolustuspelin ja Juha Metsolan torjuntojen ansiosta.

Ottelusarja on tilanteessa 3-2 Kärpille ja seuraava ottelu pelataan perjantaina Tampereen Hakametsässä.