Scroll Top

MM-kisat – Leijonat kohtaa iltaottelussa Tanskan, lue kamppailun ennakko

Jääkiekon MM 2019 Leijonat Slovakia

Jääkiekon MM-kisoissa Suomi pelaa tänään Tanskaa vastaan kahden välipäivän jälkeen. Suomi kärsi edellisessä ottelussa tappion USA:lle jatkoajan jälkeen maalein 3-2, mutta tuosta tappiosta huolimatta joukkue on esiintynyt näissä kisoissa todella positiivisesti. Tanska on myös esiintynyt kisoissa varsin kelvollisesti. Ensimmäisessä ottelussa joukkue voitti Ranskan, mutta tämän jälkeen se taipui niukasti Saksalla maalein 2-1. Edellisessä ottelussa se murskasi Britannian peräti 9-0.  Tanska on ollut Suomelle monesti varsin hankala vastus, sillä esimerkiksi viime vuonna se onnistui kotikisoissaan kukistamaan Leijonat maalein 3-2.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Suomi

Suomi lähtee illan otteluun selkeänä ennakkosuosikkina siitäkin huolimatta, että Tanska on ollut Leijonille monesti varsin hankala vastus. Edellisessä ottelussa Suomi kärsi kirvelevän 3-2 tappion USA:lle, vaikka joukkue paransi otteitaan huomattavasti kamppailun edetessä. Onneksi Leijonat pystyi raapimaan ottelusta yhden pisteen, joka voi osoittautua vielä tärkeäksi lohkovoitosta taisteltaessa.

Embed from Getty Images

Päävalmentaja Jukka Jalonen on tehnyt jälleen muutoksia joukkueen kokoonpanoon. USA -kamppailussa Suomen maalilla torjunut Veini Vehviläinen astuu sivuun ja Kevin Lankinen palaa jälleen joukkueen maalilla. Myös ketjuihin on tehty muutoksia, kun viime pelissä huilannut Arttu Ilomäki palaa jälleen kokoonpanoon. Ilomäki tulee totutusti ykkösketjun keskelle, joten Juhani Tyrväinen pelaa tänään nelosketjun sentterinä. Huilivuorossa ovat viime pelissä  MM-debyytin tehnyt Kristian Kuusela sekä USA -kamppailussa loukkaantunut Juho Lammikko.

Embed from Getty Images

Suomelle olisi tänään tärkeää ottaa kolmen pisteen voitto, koska taistelu lohkovoitosta käy todella tiukkana. Tällä hetkellä lohkoa johtaa Saksa, joka on ainoa puhtaan pelin joukkue A-lohkossa.

Tanska

Tanska on pelannut kisoissa tähän mennessä varsin kelvollisesti, sillä joukkue on voittanut kolmesti pelistä kaksi. Tosin tähän mennessä vastustajat eivät ole olleet aivan huippuluokkaa ellei Saksaa oteta lukuun, joten lohkon loput pelit tulevat ratkaisemaan paljon alkusarjan sijoituksen kannalta.

Embed from Getty Images

Tanska sai edellisen ottelun jälkeen ikäviä uutisia, kun joukkueen avainpelaajiin kuulunut Lars Eller poistui MM-kisoista. NHL:ssä Washington Capitalsia edustava Eller oli ilmeisesti sopinut, että pelaa turnauksessa vain kolme ensimmäistä ottelua ja poistuu kisoista tämän  jälkeen varotoimenpiteenä, koska mies kärsii ilmeisesti pienestä vammasta. Ellerin menetys on todella iso, sillä on mies oli joukkueen paras pistemies tehoin 2+3.

Toki joukkueesta löytyy muistakin ratkaisijoita, kuten esimerkiksi SHL:ssä kiekkoileva Jesper Jensen, joka on tehnyt kolmessa ottelussa neljä pistettä. NHL:ssä Ottawaa edustava Mikkel Boedker on pelannut kisoissa pirteästi tehden tehot 0+4, joten Suomen puolustus saa olla hereillä tanskalaishyökkääjien kanssa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.