Scroll Top

Jääkiekon MM-kisat – Leijonat kohtaa iltapelissä kisaisäntä Tanskan

C253EA57-5789-48C4-9685-83AE121FA0DD

Leijonat on tänään taas askissa heti eilisen Norjasta otetun murskavoiton jälkeen. Jälleen on Suomella vastassa Pohjoismaa, kun vastaan asettuu kisaisäntä Tanska. Ottelu on iltapeli eli se alkaa kello 21:15 eli samaan aikaan, kun A-lohkon iltapeli Ruotsi vs Itävalta. Niin sanottuina päiväpeleinä ohjelmassa ovat A-lohkon ottelu Sveitsi vs Valko-Venäjä sekä B-lohkosta Saksa vs Etelä-Korea.

Ennakkoasetelmat Suomen ja Tanskan otteluun

Suomi

Suomi on aloittanut kisat ilmiömäisen hyvin eikä ainakaan allekirjoittanut muista, että noin 20-vuoteen olisi aloitettu ainakaan MM-kisoja paremmin. Kolmen ottelun jälkeen maaliero on murskaava 23-2 ja kun katsoo tuloksia niin harvoin saa Suomi fani tällaisesta ilotulituksesta nauttia,

Tänään pitäisi vastuksen koveta, kun vastaan asettuu kisaisäntä Tanska, joka on ainakin paperilla eilistä Norjaa kovempi kiekkomaa. Eilisessä Norja pelissä oli hienoa huomata, että Suomi ei ole pelkästään Sebastian Ahon ketjun varassa johon kuuluvat Teuvo Teräväinen ja Veli-Matti Savinainen. Eilen tehoja tuli myös hyvin muilta kuten Mikael Granlundin johtamalta ykkösnyrkiltä. Granlund itse teki tehot 1+2 ja laiturit Mikko Rantanen 0+2 sekä Kasperi Kapanen 1+0.

Embed from Getty Images

Hienoa on ollut huomata miten peli on kehittynyt jo turnauksen alkuvaiheessa. esimerkiksi nelosketjun pelaaminen on mennyt rutkasti eteenpäin ja esimerkiksi Marko Anttila yhdessä Saku Mäenalasen kanssa on ollut iso positiivinen yllätys. Erityisesti Anttilan vahvaa vääntämistä tarvitaan isoja maita (Kanada, USA) vastaan, mutta ei siitä kovasta fyysisestä pelaamisesta olisi haittaa tämän illan ottelussakaan.

Kiekollinen peli tulee tänäänkin olemaan avainroolissa ja Leijonat ovatkin saaneet pelattua avausottelusta lähtien iloista, raikasta ja hyökkäävää jääkiekkoa, joka onkin tuottanut tuhoisaa jälkeä. Tämän vuoden kisojen pelitapa ja pelaaminen on aivan erilaista mitä viime vuoden kisoissa, joissa tuntui koko ajan, että joukkue pelkäsi enemmän pelaamista kuin nautti siitä.

Erikoistilannepelaamisessa Suomi on ollut varsin tehokas ja mikä erikoisinta niin joukkue on tehnyt alivoimalla enemmän maaleja kuin ylivoimalla. Toki ylivoima on myös ollut hyvää ja kolmeen peliin Suomi on tehnyt neljä ylivoimamaalia prosenttien ollessa 36,36 sekä viisi alivoimamaalia.

Lisäksi myös Suomen alivoimapelaaminen on toiminut eikä omaan päähän vastustajat ole tehneet vielä yhtään maalia. Suomen tilasto alivoimalla on käsittämätön +5 eli nolla päästetty omiin ja itse tehty viisi.

Embed from Getty Images

Toki tänäänkin murska voittoa haetaan, mutta tuskin se yhtä tylyillä lukemilla tulee kuin aiemmissa otteluissa.Toisaalta mistä sitä tietää mitä tänään nähdään, koska tämän kevään Leijona-joukkue on yllättänyt katsojat jo niin moneen kertaan mitä ihmeellisimmillä suorituksilla, joten tänään pitäisi ainakin olla hyvä peli tiedossa.

 

Tanska

Kisaisäntä Tanskaa ennakoitiin ainakin Geen ennakossa kisojen mustaksi hevoseksi. Joukkue on toki voittanut vain kolmesta pelistään yhden, kun se kaatoi avauspelissään Saksan rankkareiden jälkeen, mutta sitten on tullut vain kaksi tappiota. Toki pitäää muistaa, että molemmat ottelut olivat lohkon kärkimaita USA:ta sekä Kanadaa vastaan, joten Tanskan asemat ovat ihan hyvät lohkon viimeisestä pudotuspelipaikasta. Varsinkin tämän illan ottelun jälkeen alkaa Tanskan niin sanotut tärkeät pelit, kun putkeen tulee vastaan Norja sekä Latvia.

Embed from Getty Images

Maalinteko on ollut juuteille hankalaa ja joukkue on tehnyt kolmeen otteluun vain kolme pelitilannemaalia, joista yhden on tehnyt Jokereissa päättyneen kauden pelannut Jesper Jensen. Muutenkin joukkueessa on yhteensä neljä Jokereissa päättyneelle kaudella KHL-pelannutta, mutta muuten runko koostuu SHL-pelaajista.

Materiaaliltaan Tanska on Norjaa sekä Latviaa parempi, joten näin ennakkoon on odotettavissa ainakin hivenen tiukempi ottelu, koska siitä pitää huolen ainakin noin 10 000 Tanskalaista, jonka verran on aikaisemmissa Tanskan peleissä käynyt.

Erikoistilannepelaaminen on Tanskalla ollut kohtuullista varsinkin ylivoima, joka on 22,22 prosenttista, mutta alivoima on ollut varsin heikkoa. Joukkueen alivoima on prosenttien valossa todella heikkoa kolmen pelatun ottelun prosentit ovat vain 57,17, joten sen pitää parantua, jotta isäntäma voisi taistella tänään edes pisteestä. Toinen vaihtoehto on, että joukkue pysyy pois jäähyboksista ja keskittyy pelaamiseen.

Embed from Getty Images

Arvio

Suomi on ollut huikea näissä kisoissa vaikka kisat ovatkin vasta alussa. Tanskalla on potentiaalia, mutta kyllä nykykunnossa olevan Suomen pitäisi kaataa juutit vähintään 3-4 maalilla. Sitten on eri juttu jos Suomi lähtee otteluun huonosti valmistautuneena ja Tanska saa kamppailuun hyvän alun, mutta tähän ei Geen toimituksessa jakseta uskoa. Geen veikkaus on, että peli päättyy Leijonien 5-1 tai 5-2 voittoon.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.