Suomi murskasi Kanadan – Puolivälierissä vastaan luistelee Tanska

image

Suomi murskasi Kanadan lohkon päätösottelussa 4-0 ja otti B-lohkon voiton. Suomi kohtaa torstaina puolivälierissä TanskanOttelun alku oli Suomelle hankala. Kanada myllytti ensimmäiset viisi minuuttia todella pitkiä hyökkäyksiä Suomen päätyyn. Tämän jälkeen ottelu kuitenkin tasoittui ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 0-0 lukemista. Toiseen erään Suomi tuli väkevästi ja sai tilanteita Kanadan maalille. Toinen erä oli ehtinyt vanhentua vain kuusi minuuttia, kun Tommi Kivistön viivakuti yllätti Cam Talbotin varsin helposti ja Suomi siirtyi ottelussa 1-0 johtoon. Erän lopussa Leijonat pääsivät jälleen iskemään. Suomi lähti vastahyökkäykseen ja Leo Komarovin laukaus meni lopulta todella helposti Talbotin kainalosta, vieden Suomen jo 2-0 johtoon. Pari minuuttia edellisestä Suomi pääsi katkaisemaan Kanadan hyökkäyksen keskialueella ja Mika Pyörälä petasi loistopaikan Sebastian Aholle. Talbot torjui hyvin vielä Ahon laukauksen, mutta Pyörälä pääsi laittamaan irtokiekon helposti sisään. Toiselle erätauolle lähdettiin Suomen turvallisen tuntuisessa 3-0 johdossa.

Päätöserän alkuun Kanada tuli hyvin, mutta pyristely katkesi Suomen neljänteen maaliin. Mika Pyörälä laukoi laidasta ja Talbot torjui kiekon suoraan Jarno Koskirannan lapaan, joka laukoi kiekon varmasti sisään. Ottelun loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua, vaikka Kanada yritti vimmatusti kavennusmaalia. Mikko Koskinen näytti tänään, että on Suomen ehdoton ykkösmaalivahti kisoissa. Hän oli selvästi virkaveljeään Cam Talbotia parempi illan kamppailussa. Koskisen nollapeli vaati 21 torjuntaa.

Suomi – Tanska ottelun voittaja kohtaa välierissä voittajan otteluparista Venäjä – Saksa.