Scroll Top

SM-liiga – Sarjan paras kotijoukkue SaiPa saa vieraita Vaasasta, lue ottekun ennakko

SM-liigassa pelataan tänään kahden ottelun kierros. Lahdessa kohtaavat kotijoukkue Pelicans ja vahvassa lennossa liitelevä Tappara. Lappeenrannassa puolestaan sarjan paras kotijoukkue SaiPa kohtaa kolmen ottelun tappioputkessa olevan Vaasan Sportin. Geen ennakossa pureudumme juuri tähän jälkimmäiseen kamppailuun. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kertaalleen ja silloin Sport oli kotonaan parempi voittolaukausten jälkeen maalein 5-4. Ottelu oli sikäli erikoinen, että vaasalaiset johtivat ottelua pelin puolivälissä jo neljä-nolla, mutta SaiPa kiri eron kiinni huikean kolmannen erän ansiosta, mutta voittoon saakka se ei kuitenkaan riittänyt.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

SaiPa

SaiPa on tällä hetkellä sarjassa hienosti viidentenä vaikka joukkueen kausi onkin ollut erikoinen koti ja vieraspelien osalta. Vieraissa joukkue on ollut todella heikko ja se on ottanut 12 vieraspelistä vain yhden kolmen pisteen voiton ja kaksi voittoa, jotka ovat tulleet voittolaukauksilla. Yhtä huonosti vieraissa on pelannut vain KalPa, joka on SaiPan ohella ottanut vieraista vaatimattomat yhdeksän pistettä. Kotona sitä vastoin SaiPa on ollut aivan kuin eri joukkue ja voittanut 12 kotipelistään peräti 11 ja on sarjan paras kotijoukkue 31 pisteellä. Vain TPS on pystynyt hakemaan Kisapuistosta voiton.

Kotona SaiPa on pystynyt ottamaan heikommallakin pelillä pisteitä kuten tiistaina, kun se voitti Kaakon Derbyssä KooKoon maalein 3-1. Joukkue pelasi varsin heikot kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa joukkue aloitti myllytyksen ja teki siinä voittoon tarvittavat maalit. Viime aikoina joukkue on muutenkin ottanut hyvin pisteitä vaikka HPK:a vastaan tulikin todella ruma murskatappio viime perjantaina niin siitä huolimatta joukkue on jäänyt kuudessa viime ottelussa vain kerran ilman pisteitä, joten hyvässä vireessä SaiPa tällä hetkellä on vaikka peliesitykset ailahtelevat välillä paljon, jopa otteluiden sisällä.

Embed from Getty Images

Pelaajista esiin pitää nostaa nuori 19-vuotias Santeri Virtanen, joka on pelannut todella positiivisen kauden ja varsinkin marraskuussa nuorukainen on tehnyt tulosta ja kuudessa viime pelissä Virtanen on tehnyt kolme maalia, joista yksi syntyi viime ottelussa KooKoo:n verkkoon. Virtanen on pelaamassa itseään myös vahvasti alle 20 -vuotiaiden maajoukkueeseen, jotka aloittavat MM-kisansa Kanadassa joulun jälkeen.

SaiPan joukkueessa nähdään tänään myös uusi pelaaja, kun paluun Lappeenrantaan tehnyt Mikael Kuronen esiintyy ensi kertaa kokoonpanossa kolmosketjun laidassa. Kuronen ehti pelata yhteensä vajaat puolitoista kautta muualla kolmessa eri seurassa Ilveksessä, Oskarshamnissa sekä tämän kauden alun tsekeissä VHK Vsetin joukkueessa ennen kuin palasi SaiPan paitaan takaisin.

Embed from Getty Images

 

Vaasan Sport

Sport on pelannut tämän kauden tähän asti paremmin kuin moni osasi odottaa ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa mukavasti sijalla yhdeksän ja eroa suoraan pudotuspelipaikkaan on vain neljä pistettä. Joukkueella oli loka-marraskuussa hyvä jakso, mutta tällä hetkellä joukkue on pienessä tappioputkessa, kun alla on kolme peräkkäistä tappiota. Tappioista huolimatta Sport on esiintynyt kyseisissä otteluissa varsin mukavasti kuten viime lauantaina Jukureita vastaan, jossa joukkue kuitenkin taipui numeroin 2-1.  Puolustus joukkueella on sakannut viime otteluissa eniten, sillä kolmeen edelliseen otteluun se on päästänyt yhteensä 12 maalia eli neljä per ottelu keskiarvolla, joka on aivan liikaa mikäli joukkue haluaa tänään taistella voitosta.

Erikoistilannepelaamisesta erityisesti ylivoima on ollut tällä kaudella kelvollisella tasolla ja se on prosenttien valossa liigan seitsemänneksi parasta. Alivoima sitä vastoin pitää saada parempaan kuntoon, sillä se on liigassa toiseksi huonointa heti Ilveksen jälkeen. Lisäksi joukkue on ottanut viime otteluissa aivan liikaa jäähyjä noin kuusi kaksi minuuttista ottelua kohden, joten jos tänään jäähyjä tulee samaa tahtiin heiluu verkko omissa vuoren varmasti, koska kotijoukkueen ylivoima on ollut todella hyvää läpi kauden.

Sportin pelaajista pitää esiin nostaa niin sanottuna duunari pelaajana pidetty Roope Talaja, joka on seitsemän ottelun pisteputkessa ja tuona aikana on syntynyt tehot 6+2.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.