Scroll Top

FIFA MM2018 – Belgia ja Englanti ratkaisevat tänään pronssimitalin kohtalon, lue ennakko

Jalkapallon mm 2018

Jalkapallon MM-kisat lähestyvät loppuaan ja huomenna on edessä kaikkien odottama MM-finaali Ranskan ja Kroatian välillä. Sitä ennen pelataan kuitenkin tänään pronssiottelu, jossa kohtaavat Belgia sekä Englanti. Joukkueet kohtasivat jo alkulohkossa, mutta silloin molemmilla joukkueilla oli jalkeilla käytännössä kokonaan kakkosmiehistö, joten ottelusta ei voi liian suuria johtopäätöksiä tehdä vaikka Belgia kyseisen kamppailun maalein 1-0 voittikin.

 

Ennakkoasetelmat pronssiotteluun

Pronssiottelussa iso tekijä on se kummalla joukkueella on enemmän halua voittaa pronssiset mitalit ja kumpi maa on pystynyt toipumaan paremmin välierätappiosta. Belgia on otteluun lähdettäessä niukka suosikki, mutta näissä prossiotteluissa kautta MM-historian voi käydä ihan miten vain. Lisäksi pronssiottelut ovat olleet erittäin maalirikkaita ainakin kolmissa edellisissä MM-kisoissa. 2014 pronssiottelussa tehtiin kolme maalia, 2010 tehtiin viisi maalia ja 2006 tehtii neljä maalia, joten maaleja luulisi olevan tänäänkin luvassa.

Belgia on erittäin hyökkäysvoimainen joukkue ja olikin yllätys, että joukkue jäi välierässä Ranskaa vastaan maaleitta, sillä Belgia oli tehnyt seitsemässä edellisessä ottelussa vähintään yhden maalin vastujan verkkoon. Toki pitää muistaa, että Belgialla oli välierässä vastassa Ranska, joka on tunnetusti pelannut näissä kisoissa aika antijalkapalloa , josta viihdyttävyys on ollut kaukana.

Embed from Getty Images

Belgialla luulisi olevan motivaatiota illan ottelussa, sillä maa ei ole koskaan saavuttanut mitalia MM-tasolla. Belgian paras sijoitus MM-kisoissa on neljäs sija Meksikon 1986 kisoissa, jolloin maa hävisi pronssiottelun Ranskalle jatkoajan jälkeen maalein 4-2.

Belgian valmennus tuskin tulee hirveitä muutoksi tekemään illan otteluun ja jos tekee niin korkeintaan muutama pelaaja nousee vaihdosta avaukseen. Joukkue haluaa varmasti päättää kisat voittoon, koska onhan siinä hirveä ero on lopullinen sijoitus kisoissa kolmas ja neljäs.

Embed from Getty Images

 

Englanti hävisi omassa välierässään kirvelevästi Kroatialla jarkoajan jälkeen maalein 2-1, Ottelu alkoi Englannin kannalta todella loisteliaasti, kun Kieran Trippier vei joukkueen 1-0 johtoon kauniilla vapaapotkumaalilla vain viiden peliminuutin jälkeen. Muutenkin joukkueen avauspuoliaika on oli todella kypsää pelaamista eikä Kroatialle  juuri maalipaikkoja siunaantunut. Toisella puoliajalla Kroatit pääsivät pelin paremmin mukaan ja tasoittivat lopulta pelin 1-1- Jatkoajalla esiin nousi Mario Mandzukic, joka teki Kroatialle finaalin oikeuttavan maalin. Tänään onkin mielenkiintoista nähdä miten Englanti on toipunut kirvelevästä välierätappiosta, koska joukkueella oli finaalipaikka niin lähellä ottaen huomioon miten hyvin Englannilla ottelu alkoi.

Embed from Getty Images

Mikäli Englanti haluaa tänään ottaa pronssiset mitalit tarvitsee joukkue Harry Kanelta maaleja, koska yleensä, kun mies on onnistunut maalinteossa on Englanti samalla myös voittanut ottelun. Lisäksi, kun katsoo Englannin MM-historiaa viimeisen 40–50 vuoden ajalta olisi mitali enemmän kuin tervetullut koko joukkueelle, henkilökunnalla ja kaikille maan jalkapalloihmisille sekä tottakai myös faneille, jotka seuraavat joukkueen edesottamuksia kisoista toiseen.

 

JALKAPALLON MM2018, PRONSSIOTTELU 

Belgia – Englanti
Kello 17:00

Corners over 10.5 @ 2.10 Sports888
Panos: Small

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.