Scroll Top

Liiga – Ilves saa HIFK:n vieraakseen

Itsenäisyyspäivä on vietetty ja on aika palata arkeen myös liiga-kiekon puolella. Keskiviikon ohjelmassa on kolmen ottelun kierros ja tässä ennakossa pureudutaan Ilveksen ja HIFK:n väliseen kamppailuun. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen ja tuosta ottelusta HIFK nappasi kolme yksi kotivoiton, joten Ilveksellä riittää varmasti nälkää illan ottelussa.

Ennakkoasetelmat

Ilves aloitti kauden vahvasti, mutta sitten tuli Sami Sandelin ja Aleksi Rautiaisen pahat loukkaantumiset, jotka söivät joukkueen hyökkäys tehoista ison osan. Erityisesti kapteeni Sandelin loukkaantuminen oli iso myös henkisellä puolella.

Ilves on viime otteluissaan parantanut tekemistään ja joukkue lähtee keskiviikon kamppailuun lauantainen kärppä voitto alla. Vaikka tekeminen onkin parantunut niin silti joukkue on pystynyt ottamaan yhdeksästä edellisestä ottelustaan vain kaksi voittoa.

Ilveksen suurin murheenkryyni kauden aikana on ollut maalinteko. Joukkue on pystynyt tekemään todella heikosti maaleja ja tämä on näkynyt karusti myös tulostaululla. Ilves on pystynyt 12 viime ottelussaan vain kolme kertaa tekemään enemmän kuin kaksi maalia. Tällä viikolla  hyökkäys-osasto sai ison vahvistuksen, kun joukkueeseen liittyi kaudella 2013-2014 loistanut Michael Keränen. Keräsen tulo tuo eittämättä käsiä varsinkin hyökkäyssuuntaan ja ylivoimalla miehelle on  isoa ruutua tarjolla.

Vaikka kausi on ollut ipalle vaikea on joukkueella yksi tärkeä osa-alue kunnossa nimittäin ylivoimapeli. Ilveksen ylivoima on toiminut pitkin kautta ja se on tällä hetkellä liigan kolmanneksi parasta. Mikäli ylivoima toimii myös keskiviikkona voi joukkue taistella, jopa voitosta.

Embed from Getty Images

HIFK lähti kauteen ehkä suurimpana mestari suosikkina, joten tämän hetkinen kuudes sija on sille iso pettymys. Tosin viime aikoina joukkueen peli on luistanut ja se on ottanut kuudesta viime ottelustaan neljä voittoa eikä ole jäänyt kertaakaan niissä ilman pisteitä.

Ilveksen tavoin HIFK:n suurin ongelma on ollut maalinteko. Joukkue tehnyt liigassa neljänneksi vähiten maaleja vain reilut kaksi per ottelu. Varsinkin kovin odotuksin tullut Juhamatti Aaltonen ei ole pystynyt olemaan se tehokas ja tasainen ykköspyssy mitä voittava joukkue tarvitsee.

Embed from Getty Images

Vaikka HIFK:n hyökkäys keräsi risuja niin joukkueen puolustus ansaitsee isoja kehuja. HIFK on pelannut läpi kauden vahvaa viisikko puolustamista ja päästänyt liigassa toiseksi vähiten maaleja. Erityismaininnan ansaitsee 17 -vuotias Miro Heiskanen, joka on pelannut vahvan kauden tähän mennessä ja pystynyt auttamaan joukkuetta myös kiekollisessa pelissä.

Arvio

Vierasjoukkue HIFK lähtee otteluun suosikkina, mutta Ilves on näyttänyt viime otteluissa piristymisen merkkejä ja pystyy varmasti haastamaan stadilaiset. Silti vieraiden materiaalin on niin leveä, että lapuille kannattaa laittaa niukkaa vierasvoittoa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.