Scroll Top

SM-liiga – Tappara saa vieraakseen sarjakakkosen SaiPan, lue ottelun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään täysi seitsemän ottelun kierros. Kierroksen kärkipeli pelataan Helsingissä, jossa HIFK ja KalPa ottavat mittaa toisistaan, mutta Geen ennakossa pureudutaan kuitenkin Tampereella pelattavaan Tapparan ja SaiPan väliseen kohtaamiseen. Joukkueet lähtevät lauantai-iltaan tyystiin erilaisista lähtökohdista, koska siinä missä Tappara on tuskaillut oman pelinsä kanssa on vierailija SaiPa puolestaan pystynyt ottamaan voittoja illasta toiseen ja joukkue lähtee illan kamppailuun sarjan kakkospaikalta.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Tappara

Tapparan alkukausi on ollut haasteita täynnä ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä. Joukkue on saalistanut kuudesta pelaamastaan ottelusta vain yhden voiton ja yhteensä neljä pistettä, joten pikkuhiljaa olisi kurssin käännyttävä.

Tällä viikolla Tappara on pelannut kaksi ottelua, joista molemmista on ollut tuloksena niukat maalin tappiot. Keskiviikkona joukkue hävisi kotonaan Lukolle maalein 4-3 ja eilen Kuopiossa KalPa voitti kirvesrinnat samoin numeroin, joten tähän iltaan Tappara lähtee hakemaan viikon ensimmäistä voittoaan ja ylipäätänsä viikon ensimmäisiä pisteitä.

Embed from Getty Images

Tapparalla on ollut isoja huolia lähes jokaisen osa-alueen kanssa, mutta silti suurin parannus kohde on puolustuspelaamisessa eikä tämä vain koske pelkästään puolustajia vaan koko viisikon puolustamista. Tappara on päästänyt kuudessa ottelussa jo 21 maalia eli 3,5 maalia ottelua kohden, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voitot ovat karttaneet joukkuetta. Eilenkin Tappara johti KalPaa vastaan kolmesti, mutta silti vastustaja pääsi nousemaan aina tasoihin ja lopulta päätöserässä ohi.

Tapparalla on ollut puolustuksen ohella ongelmia myös hyökkäyspelaamisessa, mutta tällä viikolla tuohon osa-alueeseen on saatu roima parannus. Joukkue on tehnyt molemmissa viikon otteluissa kolme maalia, joten tuolla maalimäärällä pitäisi alkaa voittoja tulemaan mikäli vain joukkueen ilme puolustuspelaamisessa paranee. Hyökkääjistä esiin pitää nostaa Tomas Zaborsky, joka on tällä hetkellä kolmen ottelun pisteputkessa, jonka aikana on syntynyt mukavat tehot 1+5.

Embed from Getty Images

 

SaiPa

SaiPa lähtee Hakametsän lauantai-iltaan hyvästä tilanteesta, koska alla on kaksi peräkkäistä voittoa ja sarjasijoitus on komeasti toinen. Isoa jobinpostia ottelun alla tuo joukkueen loukkaantumistilanne, koska kokoonpanosta puuttuu peräti viisi tärkeää hyökkääjää sekä kaksi puolustajaa, joten SaiPa joutuu lähtemään illan otteluun vain 17 kenttäpelaajalla, joten mielenkiintoista nähdä vaikuttaako iso poissaolijoiden määrä joukkueen tekemiseen kentällä. SaiPalta puuttuu esimerkiksi koko kapteenisto Ville Kohoa myöten, joten tilanne on sikäli aika huolestuttava.

Embed from Getty Images

Ennen lauantai iltaa SaiPalla on kaksi peräkkäistä kotivoittoa alla. Viime lauantaina joukkue voitti Kärpät maalein 1-0 ja keskiviikkona se kukisti Ässät numeroin 4-1. Joukkueen puolustuspelaaminen on mennyt viime otteluissa rutkasti eteenpäin eikä kahdessa edellisessä ottelussa omiin ole mennyt kuin yksi kiekko. Myös molemmat maalivahdit ovat pelanneet todella hyvin ja tänään maalinsuulla nähdäänkin nuori Niclas Westerholm, joka nollasi hienosti Kärpät viime lauantaina.

Hyökkäyssuuntaan SaiPan ehdottomasti paras ketju on ollut Tyler Morleyn johtama kakkosketju, jonka laidoilla viilettävät David Goodwin ja Joni Nikko. Ketju oli hyvällä pelipäällä myös keskiviikon ottelussa Ässiä vastaan, jossa Morley teki tehot 1+2, Goodwin 1+1 ja Nikko 0+1. Ketju on pelannut hyvin kentän molempiin suuntiin eikä omissa ole soinut vielä kertaakaan tasakentällisin, kun ketju on ollut jäällä. Morley johtaakin koko liigan +/- tilastoa lukemalla +9. Ketjun vahvaa panosta tarvitaan myös tänään mikäli SaiPa haluaa voiton Hakametsästä ottaa.

Embed from Getty Images

Arvio

Vaikka Tappara onkin ollut alkukaudesta vaikeuksissa lähtee joukkue illan otteluun suosikkina varsinkin, kun vierailija SaiPalla on iso lista miehiä sivussa loukkaantumisten takia. Vieraille ottelun alut ovat olleet tällä kaudella hankalia, joten mikäli SaiPa kestää avauserän hyvin mukana on joukkueella hyvät mahdollisuudet ottaa voitto itselleen. Gee veikkaa tasaista ottelua, jossa haetaan voittajaa jatkoajan ja jopa voittolaukausten kautta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.