Scroll Top

Jääkiekko – Laittakaa karsinnat takaisin SM-liigaan

Suljettu SM-liiga on jälleen näyttänyt mitkä voivat olla seuraukset, kun joukkueet harrastavat surutta tyhjennysmyyntiä, kun mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat menneet. Tästä saatiin kari esimerkki eilen, kun Lappeenrannassa pelattiin kauden viimeinen Kakkon derby, jossa SaiPa isännöi KooKoo:ta. Kotijoukkueen kokoonpano oli käytännössä kokonaan juniori pitoinen eikä tuollaista soisi näkevän ammattilais-sarjassa. Itse ottelu näytti siten todelliset voimasuhteet ja KooKoo, joka myös oli myynyt suuren osan avainpelaajistaan voitti ottelun todella rumin seitsemän-yksi lukemin. Herääkin kysymys pitäisikö nykyiselle tilanteelle tehdä jotain ja palauttaa esimerkiksi Liiga-karsinnat takaisin ohjelmaan. Mikäli jääkiekon seuraajilta ja muilta lajia ihmisiltä kysytään niin ehdottomasti pitäisi.

Embed from Getty Images

Vaikka SaiPan kokoonpano on loppukaudesta ja varsinkin parissa viime pelissä ollut suuri vitsi niin syy ei ole pelkästään SaiPan, koska niin kauan, kun SM-liiga antaa mahdollisuuden tyhjennysmyyntiin, niin kauan seurat tulevat sitä harrastamaan. Imagollisesti tämä voi olla  tyhjennysmyyntiä harrastaville seuroille huono juttu, mutta tällä tavalla moni seura säästää hurjasti rahaa ja tämä taas näkyy plussana seuraavan kauden joukkuetta rakennettaessa.

Embed from Getty Images

Nyt kun viimeiset kymmenen vuotta on puhuttu Liigan avaamisesta niin pitäisikö asialle kenties tehdä, jotain eikä vain pelkästään puhua. Muuten tämä, joka kautinen tyhjennysmyynti tulee toistumaan vuodesta toiseen ja sitä ei kukaan lajia seuraava halua nähdä. Lisäksi tämä voi vaikuttaa myös sarjasijoituksiin ja pudotuspelipaikkoihin. Esimerkiksi TPS saa huomattavan edun taistelussa Liigan kakkos paikasta, kun joukkue kohtaa SaiPan juniori pitoisen kokoonpanon lauantaina.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.