Scroll Top

Jääkiekko – Top10 – lista kesän kovimmista Liiga siirroista

Jääkiekon Liiga-kausi alkaa vasta reilu kuukauden päästä, mutta seuroilla alkaa ensi kauden joukkueet olemaan pikkuhiljaa valmiina. Niinpä on hyvä katsastaa ja tehdä top 10 -lista kesän parhaista hankinnoista.
1. Juha-Matti Aaltonen HIFK

Taiteilija ja kiekkotaituri Juha-Matti Aaltonen siirtyi kahden Jokereissa vietetyn kauden jälkeen HIFK:n paitaan. Mies teki viime kaudella tehopisteet 15+13 KHL:ssä ja on todella kova pelaaja SM-liigajäille. Vaikka Aaltonen on välillä kentällä näkymätön ja tehoton tulee mies olemaan pistepörssin kärkisijoilla tulevalla kaudella.

Embed from Getty Images

2. Ilkka Heikkinen TPS

Kokenut 31-vuotias Ilkka Heikkinen siirtyi kesällä TPS:n riveihin. Kiekollisena puolustajana tunnettu Heikkinen on tehnyt viimeisen kolmen kauden aikana tehoja niin Sveitsissä, Venäjällä kuin Ruotsissa, joten mies oli kovan luokan hankinta turkulaisilta. Ihme on jos miestä ei näy puolustajien pistepörssin kärkisijoilla.

Embed from Getty Images

3. Aleksi Saarela Lukko

Saarela siirtyi takaisin Rauman Lukkoon kahden Ässissä vietetyn kauden jälkeen. Nuorukainen viime kausi oli niin sanottu läpimurtokausi ja tehot oli sen mukaiset. Saarela teki kesällä NHL-sopimuksen, mutta silti on todennäköistä, että mies nähdään ensi kaudella Liigassa. Jos näin on, niin mies taistelee tosissaan maalipörssin voitosta ensi kaudella.

Embed from Getty Images

4. Otso Rantakari Tappara

Hyvin luisteleva ja kiekollisesti erittäin taitava Rantakari on todellinen täsmä vahvistus Tapparalle. Mies palkittiin toissa kaudella Liigan parhaana tulokkaana ja myös viime sesongilla Rantakari onnistui Bluesissa ennen kuin siirtyi loppukauden ajaksi Ruotsiin. Ylivoimalla mies on todellinen viivapelote ja sitä Tappara tulee varmasti hyödyntämään ensi kaudella.

Embed from Getty Images

5. Juha-Pekka Hytönen JYP

Kokenut Juha-Pekka Hytönen pelaa Suomeen ja Jyväskylään neljän ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Pari viime kautta ovat olleet vaikeita pisteiden valossa Hytöselle, mutta mies on taidoiltaan ja asenteeltaan todella kovan luokan vahvistus. Mies tulee olemaan todella iso palanen Jypin ensi kauden joukkuetta ja samalla myös Liigan eliitti hyökkääjiä.

Embed from Getty Images

6. John McFarland SaiPa

Ehkä hieman yllättäen listan sijalta kuusi löytyy SaiPan hankkima John McFarland. 24-vuotias kanadalaishyökkääjä on Florida Panthersin toisen kierroksen varaus (#33)  kesältä 2010. Viime kaudella mies pelasi AHL:ssä  tehoin 14+10, mutta tilille kertyi myös kolme NHL ottelua Floridan paidassa. Hyvin luisteleva ja laadukkaan laukauksen omaava McFarland voi olla ensi kaudella yllättävän korkealla, kun maalikuninkuutta jaetaan.

Embed from Getty Images

7. Lennart Petrell HIFK

Lennart Petrell tekee paluun HIFK:n paitaan monien ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Petrell tulee olemaan todella käyttökelpoinen pelaaja päävalmentaja Antti Törmäselle. Vaikka tehot ovat vuosien saatossa hiipuneet tulee Petrell olemaan yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia tulevalla kaudella.

Embed from Getty Images

8. Niklas Bäckström HIFK

Kaiken nähnyt ja NHL:ssä 10 kautta pelannut Niklas Bäckström siirtyi kesällä Helsingin IFK:n paitaan. Viimeiset pari kolme kautta ovat olleet vaikeita miehelle, mutta kokenut maalivahti tulee silti olemaan ihan Liigan kärkivahteja. Lisäksi Bäckström haluaa varmasti saavuttaa mestaruuden kasvattajaseurassaan.

Embed from Getty Images

9. Shaun Heshka Kärpät

Oulun Kärppiin siirtynyt Shaun Heshka muistetaan parhaiten Porin Ässien mestarijoukkueesta kaudelta 2012-2013. Miehen tehot ja ura on ollut lievässä laskussa viime kausina, mutta eleettömästi ja varmasti pelaava kanadalaispuolustaja on silti iso vahvistus Kärppien alakertaan. Mikäli Heshka pelaa vahvaa peruspeliään on hän Liigan ehdotonta eliittiä.

Embed from Getty Images

10. Erik Thorell TPS

Erik Thorell saapui Allsvenskanista SM-liigajäille. 24-vuotias Thorell nakutti viime kaudella Karlskogan paidassa 52 ottelussa tehopisteet 15+35. Pienikokoinen ruotsalaishyökkääjä omaa hyvän luistelun ja kiekonkäsittelyn, joten tehoja varmasti syntyy Tomi Kallion ja Eric Perrinin rinnalla. Onko mies turkulaisyleisön uusi lemmikki sen tuleva kausi näyttää.

Embed from Getty Images

Tässä oli siis listattuna kesän kovimmat hankinnat Geen mielestä. Toki listan ulkopuolelle jäi kovia pelimiehiä kuten Teemu Eronen (HIFK), Niko Kapanen (HPK), Mitch Wahl (Ilves), mutta kovia nimiä löytyi tältäkin listalta. Reilun kuukauden päästä sitten nähdään mitkä hankinnat olivat seuroilta onnistuneita hakuja ja mitkä puolestaan huteja.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.