Scroll Top

SM-liiga – Kumpi on kaukalon herra SaiPa vai KalPa ??

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros. Hämeenlinnassa viiden ottelun voittoputkessa liitävä kotijoukkue HPK saa vieraakseen Tapparan. Lahdessa puolestaan kohtaavat  kotijoukkue Pelicans ja CHL:ssä finaalipaikan napannut JYP. Geen ennakossa otetaan suunnaksi Lappeenranta, jossa käydään pudotuspelipaikkojen kannalta merkityksellinen ottelu, kun sarjassa sijalla kymmenen oleva SaiPa isännöi sarjakasia KalPaa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja SaiPa johtaa keskinäisiä otteluita voitoin 2-1. Tilastossa silmään pistää se, että jokainen keskinäinen ottelu on tällä kaudella päättynyt vierasvoittoon.

Ennakkoasetelmat

SaiPan otteet ovat viime aikoina ailahdelleet ja varsinkin täysiä kolmen pisteen voittoja on tullut harvakseltaan.11 edellisestä ottelusta SaiPa on napannut vain yhden kolmen pisteen voiton, mutta vastapainoksi joukkue on voittanut neljä jatkoajalle tai voittolaukauksiin edennyttä kamppailua, joten mitään pitkää tappioputkea ei joukkueelle ole päässyt syntymään. Mikäli SaiPa haluaa taistella vielä tosissaan suorasta pudotuspelipaikasta olisi tänään elintärkeää ottaa kolmen pisteen voitto, jotta esimerkiksi Lukko tai HIFK ei pääsi edellä karkuun.

Embed from Getty Images

SaiPan suurimmat haasteet on tällä hetkellä maalinteossa.Viime viikolla joukkue teki Pelicansia vastaan neljä maalia, mutta muuten maalinteko on tuottanut tuskaa viime otteluissa. Neljässä viime ottelussa SaiPa on jäänyt kolmesti alle kahden maalin, joten tuota tilastoa on syytä parantaa. Lisäksi myös jäähymäärien pitää vähentyä, koska viime otteluissa joukkue on laskenut vastustajan aivan liikaa ylivoimalla. Siihen, kun lisätään se,että SaiPan alivoima ei ole aivan liigan eliittiä niin jäähyttömyys korostuu entisestään.

On SaiPan pelaamisessa toki positiivisia asioitakin. Esimerkiksi puolustuspelaaminen on ollut pääsääntöisesti hyvää viime kuukausina ja maalinsuulla Frans Tuohimaa on ollut hurjassa vireessä illasta toiseen ja antanut joukkueelle mahdollisuuden voittoon käytännössä jokaisessa ottelussa. Tuohimaan loistavien otteiden ansiosta SaiPa on tällä kaudella ottanut useasta ottelusta voiton vaikka joukkueen maalinteko olisikin ollut tukkoista. Tuohimaan hyvää virettä tarvitaan myös tänään, koska KalPaa vastaan pelatut ottelut ovat viime vuosina olleet tyypillisesti todella vähämaalisia.

Embed from Getty Images

 

KalPa

KalPa lähtee tämän illan kamppailuun kaksi voittoa ottelua alla ja muutenkin joukkueen otteet ovat viime kamppailuissa tuottaneet kelvollisesti pisteitä. Keskiviikkona KalPa voitti kotonaan TPS:n jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Kuopiolaisille jäi ottelusta vähän myös jossiteltavaa, koska TPS tuli tasoihin vain yhdeksän sekuntia ennen loppua.

KalPan ottelut ovat olleet tälläkin kaudella todella vähämaalisia, mutta viime otteluissa maaliverkot ovat heiluneet yllättävän paljon kentän molemmissa päissä. Toki omiin on mennyt viime otteluissa normaalia enemmän maaleja noin kolmen keskiarvolla, mutta vastapainoksi joukkue on myös tehnyt saman verran maaleja.

Embed from Getty Images

KalPan erikoistilannepelaaminen on viime viikkoina ollut mallillaan. Kun katsoo tilastoja esimerkiksi kolmelta viimeiseltä viikolta on KalPa sekä yli että alivoima tilastoissa kuuden parhaan joukkueen joukossa. Ylivoima on ollut isossa roolissa myös kahdessa edellisessä ottelussa . KalPa on onnistunut tekemään yhteensä kolme ylivoimamaalia Ässiä ja TPS vastaan pelatuissa otteluissa, joten siihen on hyvä turvata myös tämän illan koitoksessa.

Embed from Getty Images

Arvio

Ennakkoon todella tasainen ja mielenkiintoinen ottelu luvassa. SaiPa pelasi marras-joulukuussa todella heikosti kotonaan, mutta neljästä edellisestä kotiottelusta SaiPa on ottanut jokaisesta voiton. Ottelun alku tulee olemaan isossa roolissa ja varsinkin SaiPan kannalta. KalPan itseluottamus on tällä hetkellä ehkä aavistuksen kotijoukkuetta korkeammalla, joten johtoaseman saanti olisi kotijoukkueelle todella tärkeää. Gee ennakoi vähämaalista ja tasaista kamppailua, jossa voittajaa haetaan jatkoajan kautta, joten ristiä pitkävetolapuille

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.