Scroll Top

SM-liiga – HIFK ja Kärpät kohtaavat kierroksen huippuottelussa

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros. Illan mielenkiintoisin ottelu pelataan Helsingissä, jossa kohtaavat HIFK ja Kärpät. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljästi ja voitot ovat Kärpille neljä-yksi. Kohtaamiset on pelattu reilun kuukauden sisään, joten joukkueet ovat tulleet toisille hyvin tutuksi viime aikoina.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

HIFK

HIFK:n kausi on ollut todella hankala ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa vasta sijalla 10. Erityisesti loka-marraskuu oli IFK:lle vaikeaa aikaa, mutta viime aikoina joukkueen otteet ovat parantuneet ja seitsemästä edellisestä ottelusta joukkue voittanut peräti viisi.

HIFK:n suurin haaste liittyy puolustuspelaamiseen, sillä joukkue on päästänyt liigassa kuudenneksi eniten maaleja noin kolme maalia ottelua kohden. Mikäli joukkue mielii keväälllä päästä pitkälle on maalikeskiarvon ehdottamasti pudottava nykyisestä. Suurin ongelma puolustamisessa on ollut epätasaisuus, sillä joukkue pelannut välillä todella hyvin, mutta sitten on tullut kauden mittaan käsittämättömiä rimanalituksia.

Kuva: Tomi Natri

HIFK vahvisti vuoden vaihteessa puolustustaan NHL:stä vapautuneella Joonas Lyytisellä, josta on varmasti iso apu joukkueen alakerrassa. Lyytinen on kokonaisvaltainen puolustaja, josta on hyötyä niin oman alueen puolustuspelaamisessa sekä varsinkin kiekollisessa pelissä. Lyytinen saattaakin tehdä HIFK -debyyttinsä jo tämän illan Kärpät ottelussa.

Hyökkäyspelaaminen on ollut HIFK:lla ihan kelvollisella tasolla pitkin kautta vaikka siinäkin riittää vielä petrattavaa.Ykkösketju on tehnyt hyvin tulosta, mutta sen takana tehojen tekeminen on ollut välillä yllättävänkin vaikeaa vaikka materiaalista sen ei pitäisi olla kiinni. Toki joukkueella on tällä hetkellä hyökkääjien osalta loukkaantumissuma päällä ja erityisesti Iikka Kangasniemen loukkaantuminen tuli pahaan saumaan.Lisäksi hyökkäyksestä puuttuu tärkeitä rooli pelaajia kuten Juho Keränen ja Thomas Nykopp.

 

Kärpät

Kärpistä on vaikea sanoa juuri mitään sellaista mitä ei olisi jo sanottu. Joukkue suorittaa vahvalla tasolla illasta toiseen eikä taso ole viime kuukausina juuri heilahdellut vaikka muutama tappio onkin silloin tällöin tullut. Viimeisestä 15 ottelustaan oululaiset ovat voittaneet 13 ja hävinneet vain kahdesti, joten tuo kertoo kaiken olennaisen joukkueen tasosta. Kärpät johtaa tällä hetkellä sarjaa 11 pisteen erolla TPS:ään, joten jos mitään yllättävää ei tapahdu voittaa joukkue runkosarjan näytöstyyliin.

KUVA: Ville Honkonen

Vaikka Kärpät onkin pelannut hyvin niin mitenkään henkseleitä paukutellen ei joukkue voi tämän illan otteluun lähteä eikä varmasti Kärpät tuohon sorrukkaan. Oululaiset ovat viime otteluissa pelanneet todella hyvin niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan, josta kertoo myös kolme edellisen ottelun maaliero 14-4.  Joukkueen materiaalista kertoo, jotain se, että vaikka joukkueen riveistä puuttuu kaksi tärkeää hyökkääjää Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi ei tämä ole näkynyt juuri mutenkään Kärppien hyökkäyspelissä.

Embed from Getty Images

Lisäksi Kärppien laadukaasta puolustuspelistä kertoo jotain se, että joukkue on pelannut todella hyvin viime aikoina alivoimalla. Kymmenen edellisen ottelun aikana Kärpät ei ole päästänyt yhtään alivoimamaalia, joten pelaajien sitoutuminen ja uhrautuminen joukkueen eteen on ollut todella hyvää.

Illan erikoinen

Tämän illan ottelussa saavutetaan yksi hieno merkkipaalu, kun HIFK:n puolustaja Markus Kankaanperälle tulee 1000 runkosarjaottelua täyteen SM-liigassa. Saavutuksen arvoa kuvastaa hyvin se, että Kankaanperän lisäksi vain kaksi pelaajaa on päässyt 1000 ottelun kerhoon nimittäin SM-liigan puolustaja-legendat Jan Latvala ja Erik Hämäläinen.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.