Scroll Top

Jääpallo – Veiterä ja Akilles kohtaavat tänään Suomen Cupin finaalissa, lue ottelun ennakko

Veiterä bandy

Jääpallon Suomen Cupin finaali pelataan tänään Lappeenrannassa ja siinä kohtaavat viime vuosina Suomen jääpalloa hallinnut Veiterä ja Bandyliigaa tällä hetkellä johtava Porvoon Akilles, joten voidaan puhua todellisesta huippu finaalista. Veiterä pelaa nyt jo kolmatta kertaa putkeen Suomen Cupin finaalissa. Viime vuonna joukkue voitti finaalissa JPS:n maalein 8-2, jolle lappeenrantalaiset olivat joutuneet toissa vuoden finaalissa taipumaan.

Akilles puolestaan pelaa ensimmäistä kertaa finaalissa, joten joukkue hakee näin ollen seurahistorian ensimmäistä Suomen Cupin voittoaan..

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime v-loppuna Porvoossa pelatussa Bandyliigan ottelussa ja tuolloin Veiterä oli todella vahvan toisen puoliajan ansiosta ottelussa parempi maalein 9-5. Varsinkin Veiterän avainpelaajat olivat ottelussa pelipäällä ja joukkueesta näki, että Tapaninpäivänä kärsitty tappio Mikkelin Kamppareille oli vain sisuunnuttanut lappeenranlaisryhmää. Akilles puolestaan johtaa edelleen sarjaa, mutta joukkueen viimeaikaiset otteet eivät ole mitenkään vakuuttaneet ja hävityn Veiterä ottelun lisäksi joukkue kärsi myös tappion HIFK:lle tämän viikon keskiviikkona pelatussa vierasottelussa, joten joukkueen itseluottamus ei ole mitenkään tapissa finaalin alla.

Ennakkoasetelmat finaaliin

Kokenut ja rutinoitunut Veiterä lähtee Suomen Cupin finaalin suosikkina, jota vahvistaa myös se, että ottelu pelataan joukkueen kotikentällä. Veiterä on kärsinyt pienistä loukkaantumisista, mutta joukkueen otteissa tämä ei ole näkynyt. Viime v-lopun Akilles ottelusta sivussa oli tärkeä puolustuspään pelaaja Antti-Juuso Ropo. Miehen pitäisi olla Veiterän vahvuudessa illan finaalissa, joten tämä vahvistaa joukkueen puolustusta todella paljon. Hyökkäyspelin osalta isoa roolia näyttelevät keskikentällä pelaava Tomi Hauska sekä Bandyliigan pistepörssiä johtava Tero Liimatainen. Joukkueesta on edelleen sivussa tärkeä hyökkääjä Janne Hauska, mutta tilalle hankittu venäläinen Aleksei Vorobev on päässyt hyvin Veiterän joukkueeseen sisään, josta osoituksena kaksi tehtyä maalia v-lopun Porvoon ottelussa.

Kuva: Pekka Huovila

Akilles lähtee otteluun altavastaajana, mutta pitää muistaa, että joukkue johtaa tällä hetkellä sarjaa ja on ollut Bandyliigan kestomenestyjiä jo pitkään, joten joukkueessa on paljon potentiaalia, joten isosta yllätyksestä ei voi puhua mikäli joukkue yltäisi Suomen Cupin voittamaan. Akilleksen riveissä isossa roolissa on kokenut Ville-Veikko Angeria. Nuoriso-osastosta esiin pitää nostaa Rasmus Kettunen, joka on lyönyt tällä kaudella itsensä läpi Bandyliigassa ja nuorukainen onkin viimeistellyt sarjassa jo 15 maalia.

Kuva: Pekka Huovila
Casper Hänninen

Valmentajien kesken käydään myös mielenkiintoinen kohtaaminen, sillä  Porvoon Akillesta valmentaa Suomen maajoukkueen monivuotinen päävalmentaja Antti Parviainen ja Veiterän joukkuetta puolestaan luotsaa Kazakstanin maajoukkueen päävalmentaja Aleksei Nikishov. Mielenkiintoista nähdä kumpi valmentajista ottaa niskalenkin toisesta. Tällä hetkellä Nikishov johtaa kauden keskinäisiä otteluita yksi-nolla, mutta finaalin jälkeen tilanne voi olla toinen.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.