Tiistain liiga, Ilves oli kissoista vahvempi

Ilves otti selvän voiton haluttomalta HIFK:lta Liigassa tiistaina. Tamperelaiset veivät Helsingistä pisteet mukanaan maalein 6-3. (2-0, 4-1, 0-2).

Ottelu ratkesi toisessa erässä. Ilves tuli erään pirteästi ja hyvällä itseluottamuksella mättäen neljä maalia helsinkiläisten verkkoon. Synkin hetki HIFK:lle osui heti erän alkuminuuteille, kun Ilves iski vajaaseen kahteen minuuttiin kolme maalia. Ilveksen hahmoja olivat kolme maalia alustanut Steven Zalewski ja kaksi ensimmäistä maalia Ilves-paidassa tehnyt jenkkipakki Blake Kessel.

Ottelun päätöserän lopulla tunteet hieman kuumenivat, kun Antti Tyrväisen maila nousi ulosajon arvoisesti HIFK:n Thomas Nykoppia kasvoihin. HIFK iski tilanteesta saamalla ylivoimallaan Corey Elkinsin toimesta 2-6-kavennuksen. Hetkeä myöhemmin Toni Söderholm kavensi vielä loppulukemiksi 3-6.

HIFK:n uskottiin löytäneen pelikuntonsa joulukuussa. Joukkuetta pidettiin Kärppien ohella merkittävämpänä ehdokkaana runkosarjan voittajaksi. Näin oli ennakoitu jo ennen kauden alkua, mutta syksyllä molemmat suosikit rämpivät. Joulusta on kulunut pari kuukautta ja HIFK on kokenut mahalaskun: viimeisistä 17 ottelustaan HIFK on voittanut vain kuusi. Joukkueen peli on ollut karmeaa katseltavaa koko tammi-helmikuun, mutta nyt karmeuden huippu nähtiin Ilvestä vastaan: HIFK:n esitys oli järkyttävän huono, eikä kukaan joukkueen pelaajista pelannut parhaalla tasollaan. Tekemisen tuska paistoi pelaajista. Vaikka joukkueen päävalmentaja Antti Törmänen ei ole Raimo Summanen (muistellaan vuoden takaisia tilanteita), näyttää hän menettäneen otteensa, kun kausi alkaa olla tärkeimmässä vaiheessaan. Tällä menolla HIFK joutuu hakemaan vauhtia säälipudotuspeleistä, joissa noutaja voi tulla kahdessa ottelussa, kuten aikaisemminkin on nähty. On aika herätä todellisuuteen.