Scroll Top

Lännen konferenssifinaalit- 2000-luvun pudotuspeli flopit vastakkain

NHL:n pudotuspelien ikuiset epäonnistujat St Louis Blues ja San Jose Sharks kohtaavat läntisen konferenssin finaaleissa. St Louis pudotti pudotuspelien avauskierroksella viime kauden mestarin Chicagon voitoin 4-3 ja konferenssin välierissä joukkue pudotti Dallasin niin ikään voitoin 4-3. St Louisia on totuttu pitämään joukkueena, joka sulaa pudotuspeleissä eikä kestä paineita. Tänä keväänä joukkue on osoittanut, että joukkue kestää paineet ja varsinkin molempien sarjojen ”seiskapelin” hoitaminen kertoo paljon joukkueen luonteesta. San Jose puolestaan pudotti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella viime vuosien kestomenestyjä Los Angeles Kingsin voitoin 4-1. Konferenssin välierissä Sharks voitti Nashville Predatorsin niukasti voitoin 4-3. San Josen suomalaispelaaja Joonas Donskoi on ollut loistava uransa ensimmäisissä NHL:n pudotuspeleissään. Donskoi on ollut isossa roolissa monena iltana ja tehnyt myös hyvin tehoja. Donskoi on onnistunut 12 pelissä tekemään 8 (3+5) tehopistettä.

Embed from Getty Images

Kumpi etenee Stanley Cup finaaleihin?

St Louisilla on konferenssi-finaaleissa kotietu mutta Gee ei näe sitä isona asiana tässä sarjassa. San Jose on pystynyt tänä keväänä kairaamaan voittoja myös vieraissa.  Jos katsoo puhtaasti materiaalia niin ehkä San Josen kärkipelaajat ovat latoneet kiekkoa kovemmalla prosentilla sisään, mutta St Louis materiaali on taas hivenen leveämpi ja pisteet jakautuu tasaisemmin.          

Erikoistilannepelaaminen tulee näyttelemään isoa roolia niin kuin aina. Molemmat joukkueet on pelannut tänä keväänä todella hyvää ylivoimaa. San Jose on pelannut jäljellä olevista joukkueista parasta ylivoimaa ja sen prosentti on kova 30.9 %. Myös St Louis on onnistunut hyvin ylivoimalla eikä sen tilastot ole kovinkaan paljoa heikommat. Joukkue on onnistunut ylivoimalla 27.5 %.  Alivoimapelaaminen on myös todella tasaista vaikka sekin kääntyy pienellä erolla San Joselle. San Josen alivoimapelaaminen on ollut 82.3 % kun taas St Louisilla vastaava lukema on 79.5 %. Kummankaan joukkueen alivoima ei ole ihan timanttista luokkaa ollut. St Louisin lukema voi osaltaan selittää se, että vastassa oli edellisellä kierroksella hyökkäys pelaamisestaan tunnettu Dallas. Erikoistilanneprosentit ovat aika tasan mutta ihan pieni etu niissä on San Josella.

Maalivahtipeli 

Kun verrataan molempien joukkueiden maalivahteja, ovat he onnistuneet tänä keväänä loistavasti. St Louis:n maalivahti Brian Elliott on pelannut todella huikean kevään. Mies on pelannut tähän mennessä 14 ottelua torjuntaprosentilla 92.9. Elliott on pystynyt olemaan tänä keväänä se voittava maalivahti mitä St Louis on useana keväänä tarvinnut. San Jose:n maalilla on Martin Jones. 26-vuotias kanadalainen on ollut tällä kaudella loistava vaikka pelättiin miten hän täyttää Antti Niemen jättämät saappaat. Jones on myös loistanut pudotuspeleissä eikä St Louis maalivahtipelissä juuri etua saa. Jones on torjunut 12 ottelua  91.8 %.

Embed from Getty Images

Arvio

Todella tasainen pari luvassa ja vaikea ennustaa miten käy mutta ennustetaan kuitenkin. Paljon riippuu siitä minkälaisen alun ottelusarja saa. San Jose elää ja kuolee kärkijätkien myötä. Joe Pavelski, Joe Thornton, Brent Burns ja Logan Couture ovat isossa roolissa  jos Sharks mielii Stanley Cup finaaleihin. Myös Joonas Donskoi ja Joel Ward ovat tämän kevään pudotuspeleissä pystyneet tarjoamaan tulitukea useana iltana kärkijätkille ja olleet isossa roolissa monessa pelissä. St Louisin tehot lepää useamman pelaaja harteilla. Tänä keväänä moni pelaaja on tehnyt vähintään kymmenen tehopistettä kevään pudotuspeleissä. Silti tehoja odotetaan eniten Robby Fabbrilta, Vladimir Tarasenkolta ja David Backesilta. Jori Lehterä on onnistunut kevään peleissä mutta mies pystyisi varmasti vielä enemmänkin auttamaan joukkuetta tehojen valossa. Ottelusarjasta tulee tiukka mutta gee uskoo että tänä keväänä vakuuttanut San Jose marssii Stanley Cup finaaleihin voitoin 4-2.

Embed from Getty Images

 

NHL – PUDOTUSPELIT

St. Louis Blues – San Jose Sharks

Sharks jatkoon otteluvoitoin 2-4 @ 6.00 William Hill
Sharks jatkoon @ 2.10 William Hill

William-banneri2

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.