Scroll Top

Jääkiekko – Pikkuleijonat kohtaa ensi yönä MM-välierässä Sveitsin, lue ottelun ennakko

u20

Pikkuleijonat kohtaa ensi yönä MM-kisojen välierässä Sveitsin. Suomi pelasi puolivälierissä turnauksen parhaan ottelunsa, kun se kaatoi Kanadan jatkoajan jälkeen maalein 2-1. Sveitsi puolestaan järjesti omassa puolivälierässään turnauksen kovimman yllätyksen, kun se kaatoi kisoissa ilman tappioita edenneen Ruotsin maalein 2-0. Suomi lähtee otteluun suurena suosikkina, mutta pitää kuitenkin muistaa, että Sveitsillä on potentiaali yllättää mikäli joukkue pystyy pelaamaan samalla tasolla mitä Ruotsia vastaan nähtiin.

Ennakkoasetelmat MM-välierään

Suomi

Suomi on petrannut peli peliltä turnauksen edetessä ja puolivälierä oli joukkueelta selvästi ehjin kokonaisuus tähän asti. Vaikka Suomi tarvitsi Kanadan kaatoon hiukan myös onnea oli voitto täysin ansaittu, sillä Suomi pelasi todella hyvin koko joukkueena vaikka pelaamisessa vielä parannettavaa onkin.

Embed from Getty Images

Suomen pelaaminen koko joukkueen voimin varsinkin puolustussuuntaan näytti Kanada ottelussa todella hyvältä. Maalinteossa joukkueella riittää vielä parannettavaa ja esimerkiksi joukkueen ehkä ykköstähti Eeli Tolvanen ei ole tehnyt turnauksessa vielä maaliakaan, joten ensi yönä olisi oiva paikka tehdä turnauksen avausmaali. Suomen joukkueen paras hyökkääjä turnauksessa on ollut kapteeni Aarne Talvitie, jonka nostaminen ykköskenttään paransi ketjun pelaamista huomattavasti. Talvitie tasapainottaa hyvin ketjun peliä, joten Rasmus Kuparille ja Aleksi Heponiemelle jää vapaampi rooli hyökkäyspäässä.

Suomi nojasi puolivälieräottelussa myös vahvaan maalivahtipeliin ja sitä tarvitaan myös Sveitsiä vastaan. Ukko-Pekka Luukkonen on pelannut Suomen maalilla todella varman oloisesti eikä mies hätkähtänyt edes jatkoajalla Kanadan saadessa rankkarin vaan otti sen vuoren varmasti kiinni. Mikäli Luukkonen pelaa maalilla yhtä varmasti kuin tähän asti antaa hän joukkueelle ison mahdollisuuden voittoon ja edetä sitä kautta aina finaaliin ja jopa mestaruuteen asti.

Embed from Getty Images

 

Sveitsi

Sveitsi ei alkulohkossa todellakaan vakuuttanut ja joukkue voitti neljästä pelistään vain yhden, kun Tanska kaatui maalein neljä-nolla. Puolivälierässä joukkue kuitenkin pelasi todella loistavasti ja pudotti kaikkien hämmästykseksi Ruotsin ulos mitalipeleistä.

Sveitsi on pystynyt turnauksessa pelaamaan jo kaksi nollapeliä, joten puolustuspelaaminen on joukkueella parhaimmillaan todella hyvällä tasolla. Mikäli Sveitsi pystyy välierässä pitämään pelin tasaisena on se joukkueelle suuri etu, koska suosikkina lähtevän Suomen painetila kasvaa koko ajan mitä pidemmälle ottelussa mennään tasalukemissa.

Sveitsin hyökkäyksestä esiin pitää nostaa joukkueen ykkösketjun sentteri Philipp Kurashev, joka on tehnyt turnauksessa jo viisi maalia ja nuorukainen on tuolla maalimäärällä maalipörssin jaetulla ykköspaikalla.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.