Scroll Top

FIFA MM2018 ennakko – Englanti kohtaa pienen ja piskuisen Panaman – Ilta huipentuu Puolan ja Kolumbian väliseen otteluun

Jalkapallon mm 2018

Jalkapallon MM-kisoissa saadaan tänään alkulohkojen toinen pelikierros päätökseen, kun G ja H-lohkon joukkueet pelaavat omat ottelunsa. Päivä aloitetaan ikuista epäonnistujan leimaa kantavan Englannin sekä uuden tulokkaan Panaman välisellä ottelulla. Päivän toisessa kamppailussa puolestaan kohtaavat hyvin MM-kisat aloittaneet Japani ja Senegal. Päivä huipentuu H-lohkon huippuotteluun, jossa kohtaavat Puola ja Kolumbia, joten huippufutista on taas koko päiväksi tarjolla.

Ennakkoasetelmat päivän otteluihin

Englanti vs Panama

Englanti aloitti MM-kisat pelillisesti ehkä hieman yskähdellen, mutta mikä tärkeintä joukkue sai avausottelusta Tunisiaa vastaan voiton ja sitä kautta kolme tärkeää pistettä Harry Kanen kahdella maalilla. Englannin hyökkäyspelaaminen oli avausottelussa hidasta ja turhan staattista eritoten ottelun toisella puoliajalla eikä joukkue tahtonut saada kunnolla edes maalipaikkoja. Toki siihen vaikutti osittain myös vastustaja, joka löi bussinsa eli kaikki pelaajansa oman kuudentoista rajan tuntumaan eikä tilaa ja aikaa juuri ollut. Tänään Englannilla on käytännössä saman pelityylin omaava puolustava joukkue vastassa, mutta Panaman taitotaso ei ole samaa luokkaa mitä Tunisialla oli , joten Englannin luulisi ottavan ottelusta varsin helposti voiton ja sitä kautta joukkue varmistaisi myös jatkopaikan neljännesvälieriin.

Embed from Getty Images

Panama aloitti MM-kisat 3-0 tappiolla Belgialle. Joukkue pystyi ensimmäisen puoliajan puolustamaan kiitettävästi, mutta toisella puoliajalla ottelu sitten repesi Belgian eduksi. Vaikea nähdä, että joukkue pystyisi tänään haastamaan Englannin tosissaan voitosta niin iso tasoero joukkueiden välillä on ainakin paperilla. Toisaalta on MM-kisoissa ennenkin nähty isoja yllätyksiä, joten mikäli Panama tänään ottelun voittaa menee joukkueen suoritus juuri noiden isojen yllätysten jatkoksi MM-historiassa.

Japani vs Senegal

Päivän toisessa ottelussa kohtaavat Japani ja Senegal. Molemmat maat ottivat avausottelustaan voitot ja näin ollen jommalla kummalla joukkueella on mahdollisuus varmistaa käytännössä jatkopaikka jo tämän illan ottelussa mikäli vain voitto ja kolme pistettä illan kamppailusta tulee. Toki kuusi pistettä ei automaattisesti takaa jatkopaikkaa, mutta hyvin lähellä se ainakin on.

Japani voitti avausottelussa hieman yllättäen Kolumbian maalein 2-1. Joukkue sai otteluun erinomaisen alun, koska Kolumbia sai punaisen kortin aivan ottelun alkuminuuteilla, joten se pääsi pelaamaan lähes koko ottelun yhden miehen ylivoimalla. Japani pelasi avausottelussa todella hyvän toisen puoliajan ja se haki rohkeasti myös voittomaalia eikä tyytynyt vain tasapeliin. Lopulta se pystyi tekemään tarvittavan maalin ja ottamaan näin ollen tärkeän ja täysin ansaitun voiton. Japani pelasi avausottelussa varsinkin hyökkäyssuuntaan todella pirteästi ja se loi yllättävän paljon hyviä maalipaikkoja varsinkin toisella puoliajalla. Tänään joukkueen hyökkäyspelaaminen mitataan todenteolla, koska illan vastustaja Senegal on äärimmäisen kurinalainen joukkue varsinkin puolustussuuntaan.

Embed from Getty Images

Senegal lähtee Japani otteluun hyvästä tilanteesta, koska sillä on erinomainen Puola kamppailu alla, josta se pystyi ottamaan tärkeän 2-1 voiton. Senegal yllätti avausottelussa todella positiivisesti ja sen pelillinen ilme oli todella pirteä ja joukkue olisi voinut tehdä enemmänkin kuin kaksi maalia Puolan verkkoon. Vaikka Senegal onnistui avausottelussa tekemään kaksi maalia on sen suurin vahvuus silti kurinalaisessa koko joukkueen puolustuspelissä. Tilastoja, kun katsoo niin Senegal on 11 viime ottelusta hävinnyt vain yhden ja päästänyt kertaalleen vain enemmän kuin yhden maalin, joten ei tarvitse ihmetellä miksi joukkue on saavuttanut hyviä tuloksia. Lisäksi joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista löytyy puolustuksesta nimittäin Napolissa ammatikseen pelaava keskuspuolustaja Kalidou Koulibaly. Vaikka Koulibaly onkin toppari niin mies pystyy tekemään tarvittaessa myös maaleja, josta hyvänä esimerkkinä viisi tehtyä maalia tämän kauden Serie A:ssa.

 

Puola vs Kolumbia           

Illan huipentaa H-lohkon huippuottelu, jossa kohtaavat Puola ja Kolumbia. Ennen kisoja tehdyissä ennakoissa molemmat maat olivat H-lohkon suurimpia suosikkeja, mutta niin vain molemmille joukkueille tuli avausotteluissa tappiot, joten jatkopaikan kannalta illan kamppailu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä. Tasapeli ei varmasti tyydyttäisi kummassakaan leirissä, mutta toisaalta tappio tietäisi suurella todennäköisyydellä jäämistä alkulohkoon.

Puola aloitti MM-kisat tappiolla Senegalille ja joukkueen pelaaminen oli läpi koko ottelun varsin sekavaa. Erityisesti joukkueen puolustus oli tuuliajolla, jonka johdosta helppoja virheitä tuli todella paljon. Toppari osasto oli joukkueen heikoin kohta ja loukkaantumisen takia sivussa olleen Kamil Glikin poissaolo näkyi karulla tavalla joukkueen alakerrassa. Tämän illan ottelussa Puolalla ei ole varaa samanlaiseen sekoiluun mitä avausottelussa nähtiin ja niinpä iso luotto onkin siihen, että joukkueen lääkärit saavat parsittua Glikin kasaan illan kamppailuun.

Embed from Getty Images

Puolan ohella myös Kolumbia hävisi oman avausottelunsa, kun Japani oli parempi maalein 2-1. Iso tekijä tappiossa oli Carlos Sanchezin ottaman punainen kortti aivan ottelun alussa, josta Japani sai myös kaiken lisäksi rankkarin. Toki joukkue nousi tuon jälkeen vielä tasoihin, mutta ottelun toisella jaksolla joukkueesta ei ollut vastusta Japanille.

Kolumbia tarvitsee tämän illan ottelusta pisteitä ja mielellään voiton muodossa, joten mielenkiintoista nähdä minkälaisella taktiikalla joukkue lähtee illan kamppailuun. Kolumbian materiaali erityisesti hyökkäyssuuntaan on todella vahva ja vielä, kun tiedetään Puolan heikkoudet puolustuksessa niin luulisi valmennuksen käyttävän tätä hyödyksi ja ottavan rohkeasti kiinni jo ylhäältä ja näin ollen tyrehdyttää vastustajan pelinrakentelu jo alkuvaiheessa. Mielenkiintoista on myös seurata onko viime MM-kisoissa loistanut James Rodriguez avauksessa vai aloittaako mies Japani ottelun tapaan penkiltä.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.