Scroll Top

SM-liiga ennakko – Lukko saa vieraakseen Pelicansin

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros. Geen ennakossa pureudutaan kierroksen kärkikamppailuun, joka pelataan Raumalla, jossa sarjakolmonen Lukko kohtaa sarjanelosen Pelicansin. Viime kaudella keskinäiset ottelut olivat tasaisia ja molemmat voittivat toisensa kahdesti.

Ennakkoasetelmat

Lukko

Lukko on aloittanut kautensa todella hyvin Pekka Virran alaisuudessa ja joukkue on kerännyt kahdeksasta ottelusta yhteensä 17 pistettä, joka on yli kaksi pistettä ottelua kohden.  Lukko pelasi viimeksi eilen, kun joukkue voitti vieraissa Tapparan maalein 2.1.

Lukon pelaaminen on ollut alkukaudesta todella tasapainoista ja varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen on ollut todella hyvää. Lukko on päästänyt sarjassa vain 14 maalia, joka on vähiten yhdessä HPK:n kanssa. Myös joukkueen hyökkäyspeli on kulkenut ja Lukko tehnyt yli kolme maalia ottelua kohden. Kotona tahti on ollut vieläkin hurjempaa, kun neljässä kotipelissä on syntynyt yhteensä 16 maalia.

Embed from Getty Images

Silti tärkein yksittäinen iso tekijä Lukon hyvässä alkukaudessa on ollut joukkueen erikoistilannepelaaminen. Joukkueen ylivoima on ollut todella hyvää ja prosenttien valossa se on sarjan kolmanneksi parasta. Erityisesti Arttu Ilomäki ja Toni Koivisto ovat olleet todella tehokkaita ylivoimalla, koska kumpikin pelaaja on tehnyt jo kolme ylivoimamaalia mieheen. Joukkueen alivoimapelaaminen on ollut vielä ylivoimaakin hurjempaa, koska joukkueen alivoimaprosentti on vielä kahdeksan ottelun jälkeen täydet sata. Lukko on kuitenkin pelannut 25 kertaa alivoimalla ja ajallisesti yhteensä yli 44 minuuttia, joten suoritusta voi pitää todella kovana. Mikäli joukkueen erikoistilannepelaaminen pysyy jatkossa edes lähellä nykyistä tasoa on lupa odottaa voittoja myös tulevina viikkoina.

Embed from Getty Images

 

Pelicans

Pelicans aloitti kauden ehkä hivenen nihkeästi, mutta mitä enemmän otteluita on pelattu sitä paremmalta lahtelaisryhmän tekeminen on ruvennut näyttämään. Neljästä viime ottelusta joukkue voittanut kolme ja tiistaina se kävi ryöstöretkellä Hämeenlinnassa, josta joukkue haki väkevän esityksen jälkeen 3-1 voiton itselleen.

Embed from Getty Images

Lahtelaisten hyökkäyspelaaminen on toiminut viime otteluissa hyvin ja neljässä viime ottelussa se on tehnyt 14 maalia. Erityisesti Iikka Kangasniemi on ollut pelipäällä ja mies johtaakin joukkueen sisäistä pistepörssiä. Onneksi joukkueen tehot eivät silti lepää yhden miehen varassa vaan joukkueen materiaali on alkukaudesta ollut yllättävänkin laaja. Tälle kaudella hankittu slovenialainen Borna Rendulic osoittaa heräämisen merkkejä ja mies teki tiistaina kauden avausmaalinsa kurittaen hämeenlinnalaisia kahdesti.

Embed from Getty Images

Lukon ohella myös Pelicansin ylivoimapeli on toiminut ja se on prosenttien valossa, jopa aavistuksen parempaa kuin kotijoukkueella. Ylivoimalla sillä on onnistunut peräti kuusi eri pelaaja maalinteossa, joten vastuuta on jakautunut yllättävänkin laajalle. Pelicansin alivoima on myös toiminut kiitettävästi ja se on päästänyt neljässä viime ottelussa omiin vain yhden maalin alivoimalla.

Arvio

Lukko on ollut tällä kaudella äärettömän kova kotonaan, joten se lähtee niukkana suosikkina illan otteluun. Tosin joukkue pelasi eilen kovan pelin Tapparaa vastaan, joten mielenkiintoista nähdä painaako eilinen peli pelaajien jaloissa. Pelicans tulee varmasti ottelun alkuun kovaa ja koittaa sitä kautta horjuttaa kotijoukkue Lukkoa. Ottelun avausmaali näyttelee illan kamppailussa isoa roolia. Mikäli Lukko pääsee kotonaan nopeasti johtoon on sitä nyky kunnossaan vaikea pysäyttää. Gee veikkaa vähämaalista ottelua, josta Lukko kairaa niukan kotivoiton itselleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.