Scroll Top

SM-liigaennakko – Kovassa vireessä oleva JYP isännöi Tapparaa

Jääkiekon SM-liigassa polkaistaan uusi vuosi käyntiin täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Illan huippuottelu pelataan Jyväskylässä, jossa hyvin viime aikoina esiintynyt kotijoukkue JYP kohtaa sarjakolmosen Tapparan. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti ja molemmat joukkueet ovat voittaneet toisensa kertaalleen vieraissa.

 

Ennakkoasetelmat

JYP

Kauteen lähdettäessä JYP oli yksi suurimmista mestarisuosikeista ja on sitä edelleen vaikka joukkueella olikin pidempi vaikeampi jakso loka-marraskuussa. Viime kierroksilla JYP on esiintynyt vakuuttavasti ja joukkue lähtee tämän illan kamppailuun viiden ottelun voittoputkessa. Kahdessa edellisessä ottelussa JYP on ollut suorastaan murskaava, kun se voitti viime perjantaina HIFK:n kotonaan 6-2 ja heti perään lauantaina joukkue haki Ässien vieraana tylyn 7-0 vierasvoiton.

Embed from Getty Images

Viime kierroksilla JYP:n hyökkäyspelaaminen on ollut häikäisevässä vireessä ja se onkin tällä hetkellä yksi liigan kuumimmista joukkueista. Joukkueen materiaali on todella leveä eikä maalinteko lepää pelkästään yhden kentän varassa. Viime lauantaina Ässiä vastaan 12 eri pelaaja pääsi tehopisteille ja esimerkiksi slovakkihyökkääjä Michel Miklik osoittaa heräämisen merkkejä ja mies onkin tehnyt kahteen viime peliin tehot 1+3.

Myös joukkueen puolustuspelaaminen on ollut viime kierroksilla kunnossa ja viiteen viime otteluun joukkue on päästänyt vain viisi maalia. Hyvän puolustuspelin ohella joukkueen kadoksissa ollut alivoimapelaaminen on alkanut toimia toivotulla tavalla ja prosenttien valossa joukkueen alivoima on ollut viime aikoina kuuden parhaan joukkueen joukossa.

Embed from Getty Images

 

Tappara

Tappara on pelannut viime kuukausina todella hyvin ja joukkue on jäänyt yhdeksässä viime ottelussa vain kertaalleen ilman pisteitä. Tosin viime lauantaina joukkue suli totaallisesti, kun se hukkasi Raumalla neljän maalin johtonsa ja hävisi lopulta Lukolle jatkoajalla maalein 5-4. Vaikka Tappara onki sarjassa kolmantena ja sen otteet ovat olleet pääosin hyviä niin vieraspelaamisessa joukkueella riittää vielä parannettavaa, koska seitsemästä edellisestä vieraspelistä joukkue on ottanut vain kaksi kolmen pisteen voittoa, joten tuollaisella saldolla ei taistella runkosarjan voitosta.

Embed from Getty Images

Vaikka joukkue hukkasikin runsaan johtonsa Lukkoa vastaan niin voi Tappara silti lähteä suhteellisen levollisin mielin tämän illan otteluun. Joukkueen hyökkäyspeli on toiminut viime kierroksilla riittävän hyvin ja se on tehnyt riittävän määrän maaleja, jotta voitosta voidaan taistella illasta toiseen. Mikäli joukkueen puolustuspeli toimii kuten esimerkiksi Kärppiä vastaan on joukkueella hyvät saumat tämän illan kamppailussa.

Lisäksi joukkueen erikoistilannepelaaminen ja varsinkin ylivoima on toiminut viime aikoina todella hyvin ja prosenttien valossa ylivoima on, jopa koko liigan parasta. Lisäksi joukkue hankki jo ennestään vahvaan hyökkäykseen kanadalaisen Curtis Hamiltonin, joka tuo varmasti lisävahvistusta joukkueen erikoistilannepelaamiseen ja maalintekoon.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Ennakkoon todella ympäripyöreä kamppailu, johon kotijoukkue JYP lähtee niukkana ennakkosuosikkina. Molemmat joukkueet puolustavat koko joukkueena todella tiiviisti, joten mitään maalijuhlaa tuskin on luvassa. Tappara tarvitsee otteluun hyvän alun tai ainakaan joukkueen ei pidä laskea kotijoukkuetta niskan päälle, koska muuten JYP menee menojaan. Tiukka ja tasainen kamppailu luvassa, josta Gee ennakoi kotijoukkueen korjaavan niukan voiton itselleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.