Scroll Top

SM-liiga – SaiPa haastaa sarjakolmosen Tapparan Kisapuistossa

Tänään jääkiekon SM-liigassa pelataan kuuden ottelun kierros. Monessa ottelussa taistellaan tiukasti playoff-paikkojen kannalta tärkeistä pisteitä, joten panosta  tänä ilta riittää käytännössä jokaisella paikkakunnalla.Geen suuntaa omassa ennakossa Lappeenrantaan, jossa kotijoukkue SaiPa taistele vielä tosissaan suorasta pudotuspelipaikasta, kun taas vierailija Tappara yrittää pitää kynsin ja hampain kiinni pudutuspelien kotiedusta, joka oli joukkueella varsin vahvasti hallussa, mutta viime viikkojen heikompi vire on tuonut takana tulevat joukkueet lähemmäksi.

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden runkosarjassa kolmesti ja Tappara on voittanut otteluista  kaksi.tosin molemmat pelit vasta jatkoajalla, joten pisteet keskinäisistä otteluista ovat SaiPalle 5-4 eli tämän illan ottelu ratkaisee, kumpi on keskinäisten otteluiden herra.
Ottelun kolme tärkeintä ponttia

1. SaiPan vahva kotipelaaminen sekä Tapparan viime aikojen heikko vieraspelaaminen

SaiPan vahva kotipelaaminen, vaikka tilastojen valossa joukkue onkin vasta yhdeksänneksi paras kotijoukkue, mutta tätä selittää osittain se, että joukkue hävisi viisi peräkkäistä kotiottelua. marraskuussa. Ennen tämän illan ottelua joukkue on jäänyt kahdeksasta edellisestä kotipelistä vain kerran ilman pisteitä ja sekin oli vielä sarjakärki Kärppiä vastaan.

Kuva: SaiPa

Tappara on pelannu joulukuun lopusta asti todella heikosti vieraissa. Joukkue on voittanut vain yhden kolmen pisteen voiton ja saalistanut 24 mahdollisesta pisteestä vain 8, joten tuolla tilastolla joukkue käytännössä menetti mahdollisuudet runkosarjan voittoon.

 

 2,   Kumman joukkuueen ylivoima toimii paremmin

SaiPan ylivoima on ollut tukkoista käytännössä koko kauden ja joukkue onkin ollut prosenttien valossa sarjan häntäpäätä pitkin kautta, mutta onneksi seura sai hankittua Curtis Hamiltonin joukkueeseen, joka piristi myös ylivoimapelaamista huomattavasti. SaiPa on tehnyt nyt 7 ylivoimaalia viiteen viime otteluun, jota voi pitää todella kovana lukemana. Esimerkiksi viime perjantaina tärkeässä Lukko ottelussa joukkue teki kolme maalia ylivoimalla, josta Hamilton teki yhden ja Topi Nättinen myös yhden ja syöttäen myös yhden. Vanhaa ylivoimaa tarvitaan myösa tänään koska vasta on kivenkova Tappara.

Tapparan ylivoima on puolestaan ollut kadoksissa jo pidempään. Kymmenen viime pelin otannalla joukkueen ylivoima on sarjan toiseksi heikointa prosenttien ollessa vain 8.82 %, kun koko kauden prosentit ovat 19.63 %, joten aikamoinen tippuminen on ylivoiman tehokkuudessa.

3,  Maalivahtien taistelu

Maalivahdeilla on tämä illan ottelussa iso merkitys. SaiPan maalilla aloittaa totutusti Frans Tuomimaa, joka pääsee levänneenä otteluun, kun viime pelissä miehellä oli pitkästä aikaa huilivuoro. Tuomimaa on ollut koko kauden todella loistava ja ollut parhaimmillaan juuri isoissa ja tärkeissä peleissä.

Myös Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina on pelannut koko kauden varmasti ja ollut  viime otteluissa suorastaan loistava. Kahden viime pelin torjuntaprosentti Hrachovinalla on ollu 95,00

Joten maaalivahtipeli nousee tänään  vieläkin isompaan rooliin, koska molemmat maalivahdit ovat tulikuumassa iskussa, joten maalien tekeminen vaikeutuu entisestään.
Arvio

Joukkueiden jokaiset tämän kauden keskinäiset kamppailut ovat olleet todella tasaisia ja samaa on odotettavissa myös tänään Ottelun avauserä on on isossa roolissa, mikäli kotijoukkueella on rohkeutta lyödä painetta Tapparan pakeille, joka toisi maalipaikkoja tai vähintään jäähyjä vastustajalle.

Tapparan materiaali on sitä luokkaa, että joukkue pystyy tiivin viisikkopelin ansiosta luomaan riittävästi maalipaikkoja, jolla pitäsi voitto ,irrota illan ottelusta. Gee veikkaa vähämaalista ottelua, josta kotijoukkue kaivaa niukan maalin voiton itsellleen laadukkaammaan

ylivoimansa ansiosta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.