Scroll Top

SM-liiga – Viimeinen kierros ennen joulutaukoa – Huippupelinä HIFK vs Tappara, lue ottelun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään viimeinen kierros ennen lyhyttä joulutaukoa. Tämä ilta sisältää kuuden ottelun kierroksen, jonka ehdoton huippukamppailu pelataan Helsingissä, jossa kohtaavat HIFK ja Tappara. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat ottelut ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon eli voitot ovat tasan yksi-yksi ennen tätä iltaa. Edellisestä kohtaamisesta tosin ei ole pitkä aika, sillä joukkueet pelasivat joulukuun alussa Tampereella, jolloin Tappara voitti jatkoajalla maalein 4-3 ollen jo ottelussa kahden maalin tappiolla, joten HIFK:lla on tänään varmasti iso halu maksaa kalavelkoja kirvesrinnoille.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

HIFK

HIFK:lla kausi alkoi todella hyvin, mutta joukkueella oli todella pitkä ja heikko jakso loka-marraskuun vaihteesta lähes joulukuun puoleen väliin asti. Nyt joukkue on ottanut kolme voittoa putkeen ja muutenkin pelillinen ilme näyttää paljon paremmalta mitä esimerkiksi vielä muuta viikko sitten. Toki paljon on kiinni myös itseluottamuksesta, joka on jälleen palannut sekä kentälle, että varsinkin koppiin. Kaksi edellistä ottelua ovat olleet sitä HIFK:ta mitä valmentajat, seurajohto sekä fanit haluavat nähdä. Joukkue on voittanut kaksi edellistä peliä hyvillä esityksillä ja maaliero näissä otteluissa on ollut 10-3. Viime perjantaina joukkue kaatoi Ilveksen vahvan pelaamisen  jälkeen maalein 5-1 ja tiistaina joukkue haki Kuopiosta KalPan vieraana pisteet 5-2 lukemin. KalPaa vastaan joukkue näytti vahvaa luonnettaan, sillä kotijoukkue meni ottelussa johtoon jo 16 sekunnin jälkeen ja sai lisäksi vielä kaksi ylivoimaa ensimmäiseen neljään minuuttiin, mutta HIFK kesti tämän ja nousi vielä avauserän aikana johtoon, josta joukkue ei enää ottelussa luopunut.

Iso tekijä viime otteluissa on ollut maalivahti Atte Engren, joka on pikkuhiljaa palaamassa sille tasolle mitä mies oli viime kaudella. Kahdessa edellisessä ottelussa mies on pelannut loistavasti tolppien välissä ja niiden otteluiden torjuntaprosentti oli todella hyvä 93,8.

Embed from Getty Images

Lisäksi HIFK:n hyökkäyspelaaminen on parantunut huomattavasti ja erityisesti kärkipelaajat ovat nousseet sille tasolle mitä heiltä on odotettu koko kauden. Juhani Tyrväinen on tällä hetkellä kolmen ottelun pisteputkessa, jonka aikana on syntynyt tehot 4+1 ja mies on pystynyt pelaamaan muutenkin koko joulukuun piste per peli tahtia. Todella tärkeä asia on ollut myös Iikka Kangasniemen paluu loukkaantumisen jälkeen sille tasolla millä mies pystyy parhaimmillaan olemaan. Kangasniemi on takonut joulukuun kuudessa ottelussa tehot 6+3 ja kolmessa edellisessä pelissä mies on tehnyt hurjat tehot 4+3, joten Kangasniemen panos erityisesti hyökkäyspelaamisen kannalta on todella iso, joten miehen vahvaa panosta tarvitaan myös tänään mikäli HIFK haluaa Tapparan kaataa.

Kuva: Tomi Natri

 

Tappara

Tappara pelasi todella vahvan marraskuun aina joulukuun alkuun asti, jonka aikana joukkue voitti yhdeksän ottelua ja hävisi vain yhden ja senkin voittolaukauksilla. Viimeinen viikko on ollut joukkueelle vaikea, sillä Tappara on pelannut neljä peliä ja voittanut niistä vain yhden.

Iso syy tappioissa on ollut heikot otteluiden alut, joissa joukkue on laskenut vastustajan useasti kahden maalin karkumatkalle, jota joukkue ei ole hyvästä kiristä huolimatta saanut kurottua kiinni. Sinänsä joukkueen pelissä ei ole ollut suurta huolta, koska peli on ollut tuloksista huolimatta ihan hyvällä tasolla vaikka tappioita onkin tullut.

Embed from Getty Images

Toki puolustus on se osa-alue, jossa joukkueella on eniten petrattavaa, koska neljässä viime pelissä joukkue on laskenut yhteensä 12 maalia eli kolme maalia ottelua kohden, joten tuota lukemaa Jukka Rautakorven johtaman joukkueen pitää saada pienemmäksi mikäli Tappara mielii jatkossa ottaa voittoja. Esimerkiksi tänään HIFK:ta vastaan joukkueelle ei ole missään nimessä varaa laskea kolmea maalia omiin mikäli se mielii ottaa kolme pistettä mukaansa Tampereelle, sillä on vaikea nähdä, että joukkue tekisi IFK:n vieraana neljää maalia.

Onneksi Jukka Rautakorven joukkueet on tunnettu enemmän puolustuspelistä kuin hyökkäyspelistä, joten eiköhän valmennus ole keskittynyt tällä viikolla laittamaan juuri tuon osa-alueen kuntoon. Nyt puolustuksesta täytyy nousta esiin nimenomaan puolustavat puolustajat kuten Aleksi Elorinne sekä kesken kauden tullut ja varsin hyvin pelannut Ben Blood. Kiekollista taitoa puolustuksessa kyllä riittää Valtteri Kemiläisen ja Otso Rantakarin johdolla, joten sen suhteen ei joukkueella ole huolta.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.