Scroll Top

Bandyliiga – Välierät alkavat tänään – Akilles haastaa Veiterän Lappeenrannassa, lue ottelun ennakko

Jääpallon Bandyliigassa alkavat tänään välierät. Puolivälierissä ei nähty mitään yllätyksiä ja niinpä välieriin selviytyi runkosarjan neljä parasta. Runkosarjan voittaja Veiterä saa vastaansa Porvoon Akilleksen ja toisessa välierässä puolestaan kohtaavat runkosarjan kakkonen Kampparit sekä JPS. Tässä Geen välieräennakossa käydään läpi Lappeenrannassa pelattava Veiterän ja Akilleksen välinen koitos.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Veiterä

Runkosarjan voittaja Veiterä lähtee suosikkina välieräsarjaan Akillesta vastaan. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kolmesti ja voitot ovat Veiterän eduksi 2-1. Veiterä voitti molemmat runkosarjakohtaamiset varsin selvästi, mutta Akilles puolestaan voitti tärkeimmän eli Suomen Cupin finaalin, joka pelattiin vuodenvaihteessa.

Veiterä eteni välieriin varsin helposti eikä joukkue antanut puolivälierissä Botnialle mitään palaa vaikka toinen ottelu olikin huomattavasti ensimmäistä tiukempi. Veiterän materiaali on ehkä Bandyliigan laajin ja joukkueelta löytyy todella hyviä pelaajia käytännössä jokaiselle pelipaikalle. Joukkueen puolustus on toiminut koko kauden suhteellisen hyvin, mutta tänään se joutuu kovaan testiin, kun vastaan luistelee muun muassa viime otteluissa hyvässä vireessä ollut kokenut Sami Laakkonen.

Kuva: Pekka Huovila

Veiterän pallollisessa pelaamisessa isossa roolissa on keskikentän moottorina toimiva Tomi Hauska. Lisäksi Tero Liimatainen on kunnostautunut pudotuspeleissä hyvänä syöttäjänä ja esimerkiksi edellisessä ottelussa Botniaa vastaan Liimatainen syötti Veiterän viidestä maalista kolme. Janne Hauska on todella tärkeä pelaaja maalinteon kannalta, mutta joukkueesta löytyy silti paljon muitakin maalintekijöitä, josta hyvänä osoituksena edellinen Botnia ottelu, jossa kaikki viisi maalia teki eri pelaaja.

Sää voi muodostua Veiterän kannalta ongelmaksi, sillä joukkue tykkää pelata hyväkuntoisella ja kovalla  jäällä, sillä se tukee huomattavasti paremmin joukkueen luisteluvoimaista ja pallollisesti aktiivista pelitapaa. Tänään on kuitenkin Lappeenrannassa ollut todella lämmin keli, joten nähtäväksi jää, missä kunnossa kenttä on, kun ottelu illalla alkaa.

Kuva: Pekka Huovila

 

Akilles

Porvoon Akilles lähtee jälleen hakemaan ensimmäistä mestaruuttaan yli 30 vuoteen. Joukkue on ollut viime vuosina kahdesti finaalissa ja viime kaudellakin joukkue otti pronssia, mutta mestaruus on silti kiertänyt joukkueen kaukaa. Akilles lähtee välieräsarjaan altavastaajana, mutta puolivälierät kuitenkin näyttivät, että joukkue pystyy tänä vuonna voittamaan jopa mestaruuden mikäli vain peli pysyy kasassa koko loppukauden.

Akilleksen pelaaminen tökki pahasti vielä runkosarjan päätöskierroksilla, mutta puolivälierissä joukkue sai pelinsä kulkemaan eikä se antanut Porin Narukerällä mitään saumaa ja joukkue eteni välieriin suoraan voitoin 2-0.

Kuva: Pekka Huovila
Casper Hänninen

Varsinkin Akilleksen puolustuspelaaminen on parantunut huomattavasti eikä se päästänyt kummassakaan puolivälieräottelussa omiin kahta maalia enempää. Lisäksi joukkueen hyökkäyspeli oli todella raikasta ja maaleja syntyi todella kovalla prosentilla. Iso tekijä parantuneeseen hyökkäyspeliin on kokenut Sami Laakkonen, joka on isossa roolissa varsinkin maalinteon kannalta. Laakkonen paukutti ensimmäisessä puolivälierässä Narukerän verkkoon peräti kuusi maalia. Lisäksi Rasmus Kettunen onnistui puolivälierissä hyvin maalinteossa, joten tämä kaksikko on paljon vastuussa mikäli Akilles haluaa tänään Veiterän kaataa. Pelinrakentelussa kokenut Ville-Veikko Angeria näyttelee isoa roolia ja myös Matti Vainio pystyy järjestelemään hyvin tilanteita.

Vaikka tässä tuli kehuttua joukkueen hyökkäystä ja puolustusta niin isossa roolissa on myös joukkueen maalivahti Olli Lappalainen. Mies on pystynyt pelaamaan hyvin runkosarjassa, mutta nyt kun pelataan kevään tärkeimpiä pelejä, on Lappalaisen pystyttävä olemaan se voittava maalivahti mitä joukkue tulee tarvitsemaan rutinoitunutta Veiterää vastaan.

Sami Laakkonen
Kuva: Pekka Huovila

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.