Scroll Top

Ansaittu mestaruus – Tappara sitkeyden ilmentymä

392px-Tapparan_logo.svg

Tampereen Tappara näytti tämän kevään finaaleissa, että kolmen aiemman vuoden finaalitappiot olivat muisto vain. Itseasiassa nuo kolme finaalisarjan tappiota ovat kasvattaneet pelaajissa entistä suuremman nälän ja tuo nälkä näkyi tänä keväänä koko joukkueessa. Lisäksi kokemus, mikä Tapparalla on karttunut pelatuista finaalisarjoista, edesauttoi myös joukkuetta tänä keväänä. Mutta erityisesti joukkueesta näkyi sitkeys, sekä voittamisen nälkä ja se oli kovaa valuuttaa pudotuspeleissä. Tappara pystyi pelaamaan läpi pudotuspelien laadukasta lätkää ja olemaan parhaimmillaan silloin, kun sitä eniten tarvittiin. Joukkue näytti jo välierissä luonteensa, kun Kärpät kampesi itsensä otteluvoitoissa tasoihin ja seitsemänteen otteluun. Moni varmasti meinasi, että Tappara pettää jälleen, mutta joukkue pelasikin todella kypsän ottelun Raksilassa ja jätti Kärpät tylysti nollille.

Finaalit alkoivat Tapparan osalta todella nuhaisesti ja HIFK oli kolmessa ensimmäisessä ottelussa selvästi parempi joukkue ja näytti siltä, että HIFK marssii tänä keväänä mestaruuteen. Mutta jälleen Tappara näytti sitkeytensä ja rupesi parantamaan peliään ottelu ottelulta. Vaikka viidennen finaalin voittomaali olikin kohua herättävä, niin siitä ei päästä mihinkään, että Tappara oli kokonaiskuvassa parempi joukkue ja voitti ansaitusti mestaruuden itselleen. Viime vuosista poiketen Tappalla oli tänä keväänä erityinen hyökkäyspään uhka, Patrik Laine. Nuorukaisen arvoa ei voi liikaa hehkuttaa, sillä niin vakuuttavat pudotuspelit Laine tänä keväänä pelasi. Välierä- ja finaalisarjassa Laine teki tärkeitä maaleja ja oli Tapparan ykköspyssy.

 

 

Jussi Tapola nousemassa suurien joukkoon

Tapola on valmentanut nyt kaksi kautta Tapparaa ja näytöt ovat vakuuttavat. Molemmilla kausilla Tappara on ollut finaaleissa ja tänä keväänä se viimein otti kauan kaivatun mestaruuden itselleen. Moni epäili Tapolan kykyjä, ehkä syystäkin, kun hänet valittiin Tapparan päävalmentajaksi Jukka Rautakorven tilalle, mutta enää tuskin tarvitsee kenenkään epäillä mitään. Toki pitää nostaa hattua toimitusjohtaja Mikko Leinoselle, joka viime kaudella kovassa painessa antoi tukensa Jussi Tapolalle, kun Tappara oli vaikeuksissa. Mediassa ja lehdissä vaadittiin Tapolalle potkuja, kun joukkue sukelsi liigan hännillä. Tästä kuitenkin sisuuntuneena Tapola ja Tappara saivat vain lisää puhtia ja joulun 2014 jälkeen joukkue on ollut todella vahva niin pelaajien, kuin valmennuksenkin osalta. Horisontissa ei myöskään näy mitään syytä, miksi dynastia ei jatkuisi.

 

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.