Salibandy – TPS kaatoi SPV:n ja eteni ensi kertaa finaaleihin

TPS löi tänään kotonaan 2 350 katsojan riemuksi SPV:n 5-4 ja eteni ensi kertaa historiassaan Salibandyliigan loppuotteluihin. Voitot menivät turkulaisille 4-2, ja loppuottelusarjassa TPS kohtaa paras seitsemästä -periaatteella kolme perättäistä kultaa napsineen Classicin. Tänään TPS takoi taululle kymmenessä minuutissa 3–0 johdon, mutta veitsi kurkulla pelannut SPV ei taipunut vaan nousi ennen erätaukoa maalin päähän ja toisessa erässä Tuukka Kivirannan osumalla tasoihin. Illan viimeiset maalit nähtiin vielä toisessa erässä. Olli Laine iski turkulaisille neljännen ja Miko Kailiala ylivoimalla voittomaaliksi jääneen viidennen osuman. SPV:n Jari Hankkio kavensi vielä erän lopussa, mutta tasoitus jäi tänään haaveeksi. – Tultiin taas porteista loistavasti ja ansaittiin nopea johtoasema. Vastustaja näytti sen jälkeen tasonsa ja hilautui väkisin takaisin peliin mukaan, TPS:n valmentaja Jukka Ruotsalainen analysoi joukkueensa sivuilla. – Päätöserä oli jälleen meiltä erinomainen ja joukkue pelasi erittäin fiksusti viimeiset minuutit kellosta pois. Pidettiin SPV:n hurja hyökkäyskalusto yhtä matsia vaille neljässä osumassa, joka on mieletön saavutus joukkueelta ja osoittaa kuinka sitoutunut ja henkisesti vahva joukkue meillä on. Nyt nautitaan tämä ilta tästä ja huomenna fokus 110 prosenttisesti kohti lauantain finaaliavausta. Ensimmäinen loppuottelu Classic–TPS pelataan lauantaina 13.4. Tampereella.

Naisten Salibandyliigan välierissä SB-Pro nappasi toisen voittonsa, kun se kukisti TPS:n vieraissa maalein 11-5 ja Koovee puolestaan tasoitti voitot PSS:aa vastaan lyömällä porvoolaiset kotonaan 3-1. Turussa mestari SB-Pro ratkaisi ottelun toisessa erässä, jossa se muutti 3–3-tasatilanteen kolmen maalin johdoksi karatakseen päätösjaksolla sitten lopullisesti. Karoliina Kujala (2+1), Jenni Torkki (2+1) ja Laura Hietamäki (2+1) olivat Pron kolmen pisteen pelaajat, turkulaisista Laura Rantanen kokosi saldon 2+2. Tampereella mentiin vielä 12 minuuttia ennen loppusummeria tasatilanteessa 1-1, mutta sitten tuli kevään yllättäjä Koovee. Jemina Ruostila laukoi tilanteeksi 2-1, ja viimeisellä kympillä iski Milla Vähälä tamperelaisille vielä kolmannen osuman. Kolmannet kohtaamiset ovat vuorossa keskiviikkona Nurmijärvellä ja Porvoossa.

Salibandyliigan karsinnassa ÅIF tasoitti Oliver Sillanpään jatkoaikamaalilla voitoiksi 1-1 Karhuja vastaan. Molemmat joukkueet ehtivät johtaa toista kohtaamista vuorotahtiin ennen kuin ÅIF:n Tuomas Liukolammen rangaistuslaukaus runsaat neljä minuuttia ennen loppua siirsi ratkaisun jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata hiukan yli kolme minuuttia ennen kuin Oliver Sillanpää sai pallon kulmavapaalyönnistä Kasper Tähkältä ja sijoitti laukauksensa takatolpan juureen.