Scroll Top

Finaaliennakko – Tasoittaako Tappara finaalisarjan ??

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään finaalisarjan neljäs ottelu, kun KalPa isännöi Kuopiossa Tapparaa. Tappara voitti finaalisarjan kolmannen ottelun lauantaina Hakametsässä, mutta KalPa johtaa silti finaalisarjaa vielä voitoin 2-1. Tämän illan ottelussa on todella isot panokset molemmilla joukkueilla, koska on aivan eri asia lähdetäänkö viidenteen finaaliin otteluvoittojen ollessa KalPalle 3-1 vaiko tasan  2-2.

Ennakkoasetelmat

KalPa

KalPa on pelannut finaaleissa ennakkoluulottomasti ja jatkanut siitä mitä se on pudotuspeleissä tähän mennessä esittänyt. Joukkueen energinen ja liikkuva pelitapa on ollut myrkkyä Tapparalle. Tänään joukkue pääsee jälleen kotijäälle, joten KalPalla on pienimuotoinen etu puolellaan.

Embed from Getty Images

KalPan kärkipelaajat ovat suorittaneet finaaleissa Tapparan vastaavia paremmin ja erityisesti runkosarjassa loistanut Matias Myttynen on ollut pelipäällä finaaleissa. Myös duunari pelaajana tunnettu Jyri Junnila on ollut finaaleissa elementissään ja mies tehnyt kolmessa finaaliottelussa kaksi tärkeää maalia KalPalle. Joukkue tarvitsee avainpelaajien onnistumisia myös maanantain ottelussa, koska joukkue ei pysty materiaalin leveydellä kilpailemaan Tapparaa vastaan. Maanantain ottelúun tosin saattaa tulla kokoonpano muutoksia, koska nelosketjun Alexander Ruuttu loukkaantui edellisessä ottelussa Otso Rantakarin taklauksen seurauksena.

Embed from Getty Images

Finaaleissa KalPa on ottanut ennakkoon tasaisena pidetyssä maalivahtipelissä erävoiton itselleen. Siinä missä Tapparan Dominik Hrachovina on ollut ajoittain epävarma ja torjunut paljon kiekkoja eteensä ja laskenut muutaman helpohkonkin maalin, on KalPan Eero Kilpeläinen ollut maalillaan todella varman oloinen. Vaikka edellisessä ottelussa Tapparan voittomaali näytti ehkä menevän vähän helpon näköisesti Kilpeläisen selän taakse on mies pystynyt näyttämään jokaisessa finaalisarjan ottelussa, että hänen panoksestaan ei mestaruus ainakaan jää kiinni.

Embed from Getty Images

 

Tappara

Tappara oli edellisessä ottelussa käytännössä pakkovoiton edessä ja joukkue pystyi voiton myös ottamaan, vaikka hyökkäyksestä puuttui joukkueen tähtipelaaja Veli-Matti Savinainen. Voiton ansiosta joukkue voi lähteä maanantain otteluun hieman vapautuneemmin, koska otteluvoitot ovat KalPalla vain 2-1 eikä esimerkiksi 3-0.

Embed from Getty Images

Tappara ei ole pystynyt finaalisarjassa vielä esittämään parastaan ja joukkueen peli on toiminut vain ajoittain. Finaalisarjan toisessa ottelussa joukkue pelasi erinomaisen avaus kaksikymppisen ja sillä oli mahdollisuus, jopa ratkaista peli avauserään, mutta joukkue sai tehtyä vain yhden maalin vaikka paikkoja oli useampaakin. Tämän jälkeen joukkueen tekemisen taso laski ja KalPa korjasi lopulta ottelusta voiton itselleen. Tänään Tapparan tarvitsee pelata ehjä kuusikymppinen ja olla ottelussa niskan päällä  ja pelata samanlaista kiekkoa mitä nähtiin edellisessä Kuopion ottelussa.

Embed from Getty Images

Joukkue tarvitsee myös paljon parempaa ylivoimaa mitä tähän mennessä on nähty. Toki KalPan alivoima on ollut hyvää, mutta siitä huolimatta joukkueen ylivoima näyttää ajoittain todella lepsulta. Tappara on tehnyt finaaleissa vasta yhden ylivoimamaalin ja koska pelataan näin pienten marginaalien otteluita niin ylivoiman merkitys vain korostuu mitä lähemmäksi mestaruuden ratkaisua mennään.

Joukkue saa tähän peliin takaisin Veli-Matti Savinaisen, joka palaa pelikiellon jälkeen takaisin kaukaloon, joten miehellä pitäisi ainakin olla energiaa huilatun pelin jäljiltä. Mielenkiintoista on myös nähdä toimiiko Tapparan trappi paremmin mitä se on tähän mennessä finaalisarjassa toiminut. Joukkue pystyy parhaimmillaan pelaamaan puolustussuuntaan loistavaa jääkiekkoa ja pitämään vastustajan poissa tekopaikoilta. Tapparan loistavasta puolustamisesta saatiin monta hyvää esimerkkiä välieräsarjassa HIFK vastaan. Mikäli joukkue pystyy suorittamaan samalla tasolla mitä välierissä nähtiin on KalPalla iso haaste murtaa Tapparan vahva puolustus ja päästä sitä kautta laadukkaille tekopaikoilla.

Embed from Getty Images

Arvio

Finaalisarjan neljäs ottelu, josta voi ennakkoon povata todella tasaista. KalPa on kokonaisuudessaan hallinnut finaalisarjaa, mutta edellinen ottelu näytti, että Tappara ei ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon. Avauserä tulee näyttelemään illan ottelussa isoa roolia. Mikäli kotijoukkue saa hurmoksen päälle ja pystyy tekemään maalin tai kaksi on Tapparalla vaikea ilta edessä. Tappara on kuitenkin niin kokenut joukkue, että se tietää mitä finaalit pitää sisällään ja mitä niiden voittaminen vaatii. Gee veikkaa ottelua todella tasaiseksi ja vähämaaliseksi, jossa nähdään tämän finaalisarjan ensimmäinen jatkoaika.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.