Scroll Top

SSV Cup-voittajaksi

Salibandyseura Viikingit Helsingistä on kahdeksannen kerran salibandyn cupmestari. SSV voitti tämän kauden TEHO Sport Cupin kaatamalla Helsingin jäähallissa pelatussa finaalissa Tampereen Classicin 7-6. Sankariksi nousi Juho Järvinen, joka ensin tasoitti pelin SSV:n pelatessa ilman maalivahtia ja päätti pelin jatkoajalla kellon näyttäessä 62.56.

Classic hallitsi cupfinaalin ensimmäistä puolikasta karaten jo 4-1-johtoon, mutta herättyään myös SSV alkoi onnistua maalinteossa ja nousi toiseen taukoon mentäessä jo maalin päähän. Vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua Tommi Ahola laukoi Classicin 6-4-johtoon, vaan aivan voittoon saakka se ei tänään riittänyt. Ratkaisuhetkillä kokeneimpia pelaajiaan kuormittanut SSV kasvatti painetta minuutti minuutilta ja ehti ennen rinnalle nousuaan kolistella sekä tolppaa että yläputkea ja hukata Miko Kailialan rangaistuslaukauksen.

Mikael Järvi kiskaisi Pasi Laitilan tarjoilemasta vapaalyönnistä SSV:n 5-6-kavennuksen, ja viimeisen minuutin alkaessa Juho Järvinen nosti maalin edestä tasoituksen SSV:n pelatessa kuudella viittä vastaan. Viidennen ja kuudennen maalin tekijät nousivat esiin myös jatkoajalla: Mikael Järvi syötti pallon sektoriin, ja puolustajan nojailusta välittämättä Juho Järvinen jatkoi pallon yhdellä kosketuksella takatolpan kautta ohi hyvin pelanneen Classic-vahti Lassi Torisevan.

– Juho Järvisellä on tapana sanoa pojille, että älkää maitoilko vaan antakaa vain tulla niitä palloja ilmassa, SSV:n valmentaja Mika Ahonen kertoi ratkaisuaseestaan pelin päätyttyä.
– Neuvoin pelaajia pelaamaan palloa maalin eteen, ja se on normaalia Juhoa, että sieltä syntyy.
Ahonen näki ottelun olleen selkeän kaksijakoinen.
– Ensimmäiset 30 minuuttia oltiin vielä telineissä. Oltiin liian varovaisia pallossa, ei pelattu sitä tarpeeksi nopeasti eteenpäin eikä tarjottu syöttösuuntia. Toisen erän puolivälin jälkeen alkoi paikoista syntyä maaleja, ja nähtiin huomattava tasonnosto vanhemmilta pelaajilta kun tajuttiin, että nyt pitää alkaa pelata.
Ahonen näki voitolla merkitystä myös koko loppukautta ajatellen.
– Pitkään aikaan ei ole voitettu mitään, ja tämä antaa uskoa joukkueelle jatkoon. Nuoretkin pelaajat änkevät, että pystymme kyllä pärjäämään kunhan jaksamme tehdä töitä.

Classicin luotsi Jarkko Rantala analysoi tappiota rauhallisesti.
– Pelinä tämä oli toisinto viime vuodesta, silloin vain kävivät pomput meille paremmin. Tänään SSV muutti omaa peliään, mihin emme itse pystyneet vastaamaan. Viisikon tiiveys hajosi, ja oman maalin eteen jäi tilaa. Mutta tähytyy kunnioittaa tulosta, ja aloitimme jo valmistautumisen ensi keskiviikon liigakierrokseen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.