Scroll Top

Liiga – Länsirannikolla kohtavaat TPS ja Lukko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan lauantaina kuuden ottelun liigakierros. Tampereella kohtaavat kotijoukkue Ilves ja vierailija Pelicans, Vaasassa puolestaan viime aikoina heikosti esiintynyt Sport isännöi Jyväskylän ylpeyttä Jypiä. Tässä ennakossa käydään kuitenkin läpi länsirannikon ottelu, jossa TPS isännöi Rauman Lukkoa. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti ja Lukko johtaa keskinäisiä otteluita voitoin kaksi-yksi.

Ennakkoasetelmat

TPS on pelannut todella vahvan kauden ja joukkue keikkunut koko syksyn ja alkutalven sarjan kärkipäässä. Tällä hetkellä TPS on sarjassa sijalla kolme ja menossa vahvasti kohti pudotuspelien kotietua. Tällä viikolla TPS on pelannut kahdesti. Tiistaina joukkue haki voittolaukauskilpailu voiton Jukurien vieraana, kun taas torstaina tuli tappio KalPaa vastaan jatkoajan jälkeen lukemin kaksi-yksi.

TPS on kauden aikana ollut todella vahva kotijoukkue ja se on jäänyt vain neljä kertaa ilman pisteitä kotikentällään. Joukkueen viisikkopeli on ollut koko kauden hyvällä tasolla ja erityisesti puolustuspelaaminen on ollut todella mallikasta. Joukkue päästänyt sarjassa vähiten maaleja alle kaksi maalia ottelua kohden. Mikäli viisikkopeli on yhtä tiivistä kevään edetessä voi joukkue olla todella kova, kun ratkaisupelit alkavat.

Embed from Getty Images

Vaikka TPS on pelannut vahvan kauden niin ainakin yksi osa-alue kaipaa parannusta nimittäin ylivoimapelaaminen. Joukkueen hyökkäysmateriaali on kärkipelaajien osalta kivenkova, joten kymmenenneksi kovin ylivoimaprosentti ei ole sitä mihin Ari-Pekka Selinin suojatit parhaimmillaan pystyvät. Toki ylivoimaa tärkeämpi asia on se, että joukkue pystyy pelamaan voittavaa jääkiekko illasta ja ottelusta toiseen.

Lukon kausi on kokonaisuudessaan ollut todella vaisu. Kari Heikkilän tulo päävalmentajaksi piristi joukkueen otteita hetkellisesti joulukuussa, mutta viime kierroksilla tulokset ovat jälleen olleet alkukauden tasolla.Tällä viikolla Lukko on ollut tulessa kahdesti ja molemmista otteluista oli tuloksena tappio.

Lukon hankaluudet ovat puolustuspelaamisessa ja eritysesti maalineduspelaaminen on ollut välillä luokattomalla tasolla. Joukkueelle tulee välillä käsittämättömiä iltoja jolloin omiin menee seitsemän, jopa kahdeksan maalia. Mikäli lauantaina nähdään samanlaista heikkoa oman alueen puolustuspelaamista on voitosta turha edes haaveilla.

Embed from Getty Images

Vaikka Lukon kausi on ollut vaikea on yksi osa-alue silti ollut kunnossa nimittäin ylivoimapeli. Joukkue on esittänyt pitkin kautta kohtalaisen hyvää ylivoimapeliä ja viime viikkoina Lukon ylivoima on ollut aivan liigan kärkipäätä. Erityisesti tuhoa ylivoimalla on tehnyt Aaron Gagnon, joka on tehnyt jo viisi ylivoimamaalia.

Embed from Getty Images

Arvio

TPS on ollut tällä kaudella todella vahva kotijoukkue, joten se lähtee lauantai-iltaan selvänä suosikkina Tähän yhdistettynä se, että Lukko on ollut sarjan heikoimpia vierasjoukkueita niin muu kuin kotivoitto olisi jonkin sortin yllätys. Rohkeimmat veikkaajat voivat hakea TPS:lle, jopa runsas maalisempaa kotivoittoa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.