Scroll Top

SM-liiga – Tänään luvassa hurja vääntö, kun HIFK ja Pelicans iskevät yhteen, lue ottelun ennakko

SM-liigassa jatkuu tänään pudotuspelit neljän puolivälieräottelun voimin.Ottelusarjat Kärpät vs Ilves sekä Tappara vs Lukko ovat tänään ensimmäistä kertaa katkolla, sillä Kärpät johtaa Ilvestä voitoin 3-0 ja myös Tappara johtaa Lukkoa voitoin 3-0. Sitä vastoin TPS vs HPK ottelusarja on tilanteessa 2-1 HPK:lle ja samoin HIFK johtaa voitoin 2-1 Pelicansia.

Geen ennakossa käymme läpi mielenkiintoisinta puolivälieräsarjaa eli HIFK vs Pelicans, koska tuossa parissa on tunnetta ja räiskettä riittänyt. Pelicans aloitti ottelusarjan loistavasti voittamalla ensimmäisen ottelun kotonaan maalein 6-0, mutta tämän jälkeen HIFK on näyttänyt, että pudotuspelit ovat ottelusarja eikä yhden hyvän ottelun tulos. HIFK heräsi murskatappion jälkeen ja joukkue onkin voittanut kaksi seuraavaa ottelua. Ensiksi joukkue kairasi 3-2 voiton Juho Keräsen tahtomaalilla ja edellisen pelin Lahdessa HIFK voitti jatkoerän jälkeen, kun Iikka Kangasniemi pääsi laittamaan Kyle Quinceyn laukoman irtokiekon puolityhjään maalin ja näin HIFK otti ottelusarjan kannalta todella tärkeän vierasvoiton siirtyen samalla ottelusarjassa johtoon.

 

Ennakkoasetelmat illan otteluun

HIFK

Jarno Pikkaraisen luotsaama HIFK on ottanut todella kovan ryhtiliikkeen avausottelun jälkeen ja varsinkin joukkueen puolustus sekä maalivahtipeli on parantunut hurjasti. Sarjan ensimmäisessä pelissä joukkue päästi kuusi maalia omiin, mutta kahdessa edellisessä ottelusarjan kamppailussa joukkue on päästänyt vain kolme maalia, jotentilastollisesti muutos on ollut todella merkittävä.

Edellinen kamppailu oli helsinkiläisiltä jo todella hyvää pelaamista, sillä joukkue sai luotua paljon tilanteita ja muutenkin IFK:n tekeminen kentällä oli todella hyvällä tasolla ja juuri sitä pudotuspelikiekkoa mitä tässä vaiheessa kautta vaaditaan. Jotain HIFK parantuneista otteista kertoo Pelicans maalivahti Juho Olkinuoran torjuntamäärät, sillä mies torjui edellisessä ottelussa peräti 43 kertaa, kun vastaavasti HIFK:n Atte Engren torjui vain 23 kertaa.

Embed from Getty Images

Vaikka joukkueen peli onkin ollut kuosissa viime ottelut niin erikoistilannepelaamisessa riittää rutkasti vielä parannettavaa. Varsinkin ylivoima on ollut ottelusarjassa todella heikkoa, sillä HIFK:n ylivoima on kaikista puolivälieräjoukkueista selvästi heikointa. Joukkue on pelannut 13 kertaa ylivoimalla ja yhteensä lähes 21 minuuttia eikä se ole pystynyt tekemään kuin yhden ylivoimamaalin. Toki se oli sitäkin tärkeämpi, sillä edellisen ottelun voittomaali jatkoerässä tuli nimenomaan ylivoimalla, mutta pitkässä juoksussa ylivoiman on toimittava nähtyä paremmin, koska otteluissa on muutenkin pienet marginaalit, joten ylivoiman osuus korostuu entisestään mitä pidemmälle kevättä mennään.

Tänään joukkueen erikoistilannepelaamisen pitää toimia niin yli kuin alivoiman osalta. Lisäksi maalivahti Atte Engrenin pitää pystyä pelaamaan samalla tasolla kuin kahdessa edellisessä ottelussa, sillä yhteenkään lipsahdukseen ei näin tiukassa sarjassa ole varaa, kuten edellisessä kotiottelussa kävi, kun mies ei pystynyt pitämään hallussa Juhamatti Aaltosen huitaisemaa kiekkoa, josta lopulta Jesse Saarinen ronkki maalin.

Jokatapauksessa HIFK:lla on tänään todella hyvä sauma siirtyä ottelusarjassa jo 3-1 johtoon ja se olisi Pelicansin arkkuun aikamoinen isku, mutta pelataan ottelu ensin ja pohditaan tuloksia sen jälkeen.

Kuva: Tomi Natri

 

Pelicans

Pelicans pelasi runkosarjassa loistavasti ollen kolmas. Lisäksi pudotuspelit alkoivat joukkueelta todella hyvin, sillä se voitti heti avausottelussa HIFK:n tennislukemin 6-0. Samoin ylivoima toimi avausottelussa runkosarjan tyyliin, kun joukkue onnistui kahdesti ylivoimalla. Ensimmäisen ottelun jälkeen joukkue ei ole tehnyt sitten yhtään ylivoimamaalia vaikka tilaisuuksia on ollut muun muassa toisessa ottelussa saatu viiden minuutin ylivoima.

Pelicans oli todella hyvin muutenkin mukana sarjan toisessa kamppailussa ja olisi hyvin voinut voittaa ottelun, mutta maalineduspelaaminen kostautui kamppailun lopussa, josta syntyi myös ottelun voittomaali, kun Pelicans pelaajat eivät saaneet pidettyä Juho Kerästä kurissa.

Vaikka ylivoima ei ole toiminut kahdessa viime ottelussa, niin on joukkue vastapainoksi tehnyt yhden maalin alivoimalla, mutta niitä harvoin kovinkaan montaa yhdessä ottelusarjassa tulee, joten ylivoiman on syytä parantua mikäli joukkue mielii edetä tästä parista jatkoon. Ainakaan taidosta se ei jää kiinni, koska joukkueella on Juhamatti Aaltosen, Jesse Mankisen, Hynek Zohornan sekä Jesse Saarisen kaltaisi pelaajia, joten käsiä luulisi ylivoimaan löytyvän. Lisäksi viivasta löytyy loistavan laukauksen omaava Oliwer Kaski.

Embed from Getty Images

Pelicans tarvitsee tänään myös hyvää viisikkopelaamista, sillä edellisessä ottelussa HIFK oli selvästi edellä tällä osa-alueella. Lisäksi joukkueen pitää pystyä lisäämään aktiivisuuttaan, sillä IFK on pystynyt lisäämään omaa liikettään sekä energiatasojaan ottelusarjan edetessä, joten samaan on pystyttävä myös lahtelaisten. Lisäksi olisi tärkeää, että alempien ketjujen pelaajat pystyisivät hankkimaan vastustajalle jäähyjä, jotta Pelicansin ylivoima pääsisi tekemään tuhojaan. Esimerkiksi Oliwer Kasken ominaisuudet ja eritoten laukaus tulee ylivoimalla parhaiten esiin ja se voikin olla tärkeä ase illan kamppailussa.

Sekin on myös varmaa, että päävalmentaja Ville Nieminen saa sytytettyä joukkueen, joten tahdosta, intohimosta ja fiiliksestä ei tämän illan kamppailu tule jäämään kiinni. Nieminen sekoitti jo edellisessä ottelussa ketjuja ja sama voi olla edessä myös tänään.

Oliwer Kaski
Kuva: Pelicans

Lisäksi Pelicans tulee tarvitsemaan edelleen sarjan parhaan pelaajan eli maalivahti Juho Olkinuoran loistotteita. Olkinuora piti eritoten edellisessä kamppailussa joukkuetta pystyssä ja myös tänään mies voi olla se tärkeä palanen, joka voi auttaa torjunnoillaan joukkueensa voittoon.

Pelicans tarvitsisi illan ottelussa nopean avausmaalin, jotta se pääsisi pelin päälle ja sitä kautta hallitsemaan ottelua, koska tämän illan kamppailula on ottelusarjan kannalta valtavat panokset.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.