Scroll Top

Salibandy: Alle 19-vuotiaiden poikien MM-joukkue tavoittelee menestystä huhti-toukokuun vaihteessa

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue Helsingborgissa 29.4. alkaviin MM-kisoihin on valittu. Ikäluokan maailmanmestari selviää 3. toukokuuta.
Päävalmentaja Heikki Luukkosen johdolla tehdyt viimeiset pelaajavalinnat olivat jälleen vaikeat. Viikko sitten nimetystä 30 pelaajan listasta on viime vaiheessa jouduttu jättämään pois vielä 10 kivikovaa pelimiestä.

Kisaperiodin aikana ringissä on ollut mukana n. 70 pelaajaa.

– Selvää on, että mitä pidemmälle mennään, sen vaikeampaa on tehdä ratkaisuja ja tälläkin kertaa MM-kisaryhmän ulkopuolelle jäi erittäin hyviä pelaajia. Koemme (valmennus) olevamme etuoikeutettuja, että näin laadukkaasta määrästä seurojen ja pelaajapolkujärjestelmän koulimia kavereita saamme valita mielestämme ne sopivimmat, Luukkonen haluaa selventää heti alkuun.
Valinnat herättävät aina arvostelua. Miten luonnehdit nyt valittua ryhmää ja mitä on haettu?
– Tämä ennen kaikkea joukkue, jossa korkean lajiosaamisen ohella osuvat yhteen pelaajien sosiaaliset ja persoonalliset piirteet. Mukana on moniosaajia, jotka pystyvät pelaamaan useammalla pelipaikalla ja sitten löytyy myös erityisosaamista erikoistilanteisiin.

Luukkonen esikuntineen vakuuttaa pyöritelleen valintoja monelta kantilta. Kahdenkymmenen pelaajan MM-ryhmässä on yhdeksän 1997-syntynyttä ja yksitoista pelaajaa vuotta vanhemmasta ikäluokasta. Jokaisella kisakoneeseen nousevalla on maaotteluja vyöllään.

– Kansainvälisillä kentillä testattuja ja hyväksi havaittuja. Kaikki olleet mukana vähintään vuoden verran. Syntymävuosia ei ole tuijoteltu, vaan pelillisiä ansioita, päävalmentaja naurahtaa.

Viimeisin tapahtuma salibandynuorilla oli helmikuun alussa pelatut kaksi Ruotsi-ottelua. Malmössa nähdyn joukkueen ulkopuolelta Helsingborgiin lähtevään joukkueeseen murtautui yksi pelaaja.

Kiilteleekö kultahippuja vaskoolin pohjalla MM-turnauksen päätteeksi?
– Ei olla lähdetty tästä näkökulmasta tavoitetta asettamaan. Tämä on ollut mahtava tarina jo tähän saakka. Paljon sitoutuneita poikia, jotka eivät päässeet lopulliseen joukkueeseen, on ollut matkassa. Viimeinen vaihe, muiden maiden mittaaminen alkaa olla käsillä. Halutaan toki pelata maailman parasta salibandya ja se palkitaan sitten tuloksen muodossa, karistelee Luukkonen nuorukaisten vielä kehittyviltä hartioilta enimmät etukäteispaineet.

Suomen U19-maajoukkue kokoontuu viimeistelyleirille 22.4. ja suuntaa maanantaina 27.4. kohti Helsingborgia. Ensimmäinen MM-ottelu on vuorossa keskiviikkona 29.4., kun vastaan asettuu Slovakia. Vapunaaton vastus on Sveitsi ja alkusarjan viimeisessä ottelussa 1.5. Latvia. Välierät ovat vuorossa lauantaina ja mitaliottelut pelataan sunnuntaina 3.5. Helsingborg Areenassa.

Suomi on voittanut kahdesti ikäluokan MM-turnauksen (2003 ja 2011). Poikien U19 MM-kullasta pelataan nyt kahdeksannen kerran.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien MM-joukkue
U19 MM-kisat 29.4.-3.5.2015 Helsingborg, Ruotsi

Suomen ottelut alkusarjassa (B-lohko)
Ke 29.4. klo 14:45 Slovakia – Suomi
To 30.4. klo 14:45 Sveitsi – Suomi
Pe 1.5. klo 14:45 Suomi – Latvia

Välierät ja mitalipelit
La 2.5. klo 13:45 välierä: B1 – A2
La 2.5. klo 16:45 välierä: A1 – B2
Su 3.5. klo 13:00 pronssiottelu (Idrottens Hus)
Su 3.5. klo 14:45 MM-loppuottelu (Helsingborg Areena)
Kisajärjestäjän sivut: http://wfc2015.se/
Kansainvälisen salibandyliiton turnaussivut: http://www.floorball.org/pages/EN/Mens-U19-WFC-2015

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.