TPS:n A-nuoret juhlivat mestaruutta

TPS:n A-nuorten kevät päättyi mestaruusjuhliin, kun joukkue kaatoi tiistai-iltana HPK:n kolmannessa loppuottelussa maalein 5-3 ja jyräsi mestariksi 3-0-voitoin.

TPS:n nuorten SM-kultaan 17 vuoden tauon jälkeen johdatti SM-liigassakin viihtyneet Mikko Rantanen, Julius Vähätalo ja Oskari Siiki, jotka nakuttivat finaalisarjan kolmessa ottelussa yhteensä 8+12=20 tehopistettä.

TPS ratkaisi tiistaina mestaruutensa Turku-hallissa yli 10 000 katsojan edessä. Siiki laukoi illan toisella osumallaan TPS:n 3-1-johtoon kolmannen erän alussa Vähätalon ja Rantasen esityöstä, ja Matias Lehtonen laukoi hetkeä turkulaisten 4-1-voittomaalin.

HPK kiri vielä Samuel Argillanderin ja Miro Ruokosen osumilla maalin päähän, mutta TPS otti lopulta 5-3-voiton ja ensimmäisen A-junioreiden SM-mitalinsa sitten vuoden 2009 hopean. Edellistä kertaa mestaruutta TPS:n nuoret juhlivat keväällä 1998.