Scroll Top

SM-liiga – Pelicans saa vieraita Turusta – Kumman heikko vire katkeaa??

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros. Kierros ei tarjoa mitään huippumatseja, vaan moni kärkipäänjoukkue kohtaa kellarikerroksen porukoita, mutta silti mikään ottelu ei ole ennalta läpihuutojuttu. Geen ennakossa käydään läpi ehkä päivän mielenkiintoisin ottelu, kun Lahden Pelicans kohtaa kotonaan Turun Palloseuran. Ottelu on molemmille joukkueille sikäli tärkeä, koska molempien seurojen viimeaikaiset otteet ovat olleet todella heikkoja. Lahtelaiset ovat ennen tätä iltaa hävinneet neljä peliä putkeen ja ottaneet yhdeksästä edellisestä ottelusta vain yhden kolmen pisteen voiton.

Sarjakakkosella TPS:llä on ollut yhtä heikkkoa tekemistä tammikuussa. Joukkue on voittanut niin ikään yhdeksästä edellisestä ottelustaan vain kolme ja hävinnyt kuudesti ja mikä huolestuttavinta joukkueen peli on tökkinyt sekä kotona että vieraissa. Toisaalta jos joukkue pystyy pelaamaan yhtä laadukkaasti kuin viime lauantaina Raumalla on voittoja varmasti tulossa tulevissa otteluissa.

Ottelun kolme ratkaisukohdat  1.

1.   Avauserän tärkeys

Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä pienessä pelillisessä solmussa, joten ottelun alku näyttelee isoa roolia illan kamppailussa. Varsinkin vierasjoukkue TPS:lle avauserä on todella merkittävässä roolissa, kun peilaa joukkueen viimeaikaisia otteluita. TPS hävisi kotonaan sekä JYP:lle että Ilvekselle umpisurkean avauserän takia. Edellisessä ottelussa Ilves teki ottelun kaikki maalinsa ensimmäisen kaksikymppisen aikana. Samoin kävi myös JYPiä vastaan, jossa vierailijat paukuttivat avauserään peräti neljä maalia, joten ottelu oli taputeltu ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa, joten avaus kaksikymppistä ei pidä vähätellä tämän illan kamppailussa.

2.  Ylivoimapelaaminen

Ylivoimapeli on tälläisissä pienten marginaalien otteluissa todella tärkeä, varsinki, kun molemmilla joukkueilla on vaikeampi jakso sarjassa menossa. Pelicans on saanut viime kamppailuissa ylivoiman toimimaan ja se on tehnyt kahteen viime otteluun kunnioitettavat kolme yv-maalia, joten sen puolesta Petri Matikaisen suojateilla ei ole mitään hätää.

TPS:n on saanut oman ylivoiman toimimaan viime otteluissa todella hyvin. Tästä esimerkkinä, että joukkue on paukuttanut kahdessa viime pelissä loistavat neljä yv-maalia, joista kolme tuli todella tärkeässä vieraspelissä Lukkoa vastaan.

3. Maalivahtipeli

Maalivahtipeli on myös näissä otteluissa tärkeässä roolissa eikä helppoja maaleja olisi varaa päästää. Kumman joukkueen maalivahti pystyy päihittämään vastustajajoukkueen veräjänvartijan on ottelussa vahvoilla.

Pelicansilla maalilla aloittaa odotetusti Janne Juvonen ja puolestaan TPS:n tolppien välissä kiekkoja torjuu Oskari Setänen. Jännä nähdä miten Setänen suoriutuu, koska mies oli edellisen kerran maalilla JYPiä vastaan, jossa hän otettiin 10 minuutin pelin jälkeen vaihtoon päästettyään neljä maalia, joten itseluottamus ei varmasti ole tapissa.

Arvio.

Tasainen ja ympäripyöreä peli, johon on vaikea ennustaa voittajaa. Tällä kertaa Gee veikkaa normaalia enemmän maaleja, mutta siitä huolimatta pidetään varsin todennäköisenä, että voittajaa haetaan vähintään jatkoajan kautta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.