Scroll Top

Salibandy – EräViikingit lähtee haastamaan superfinaalissa Classicin

Miesten salibandyn superfinaali pelataan huomenna lauantaina Helsingissä. Nyt toista kertaan järjestettävässä superfinaalissa ovat vastakkain Tampereen Classic sekä EräViikingit Helsingistä. Runkosarjassa joukkueet olivat peräkkäisillä sijoilla Classicin voittaessa runkosarjan ja EräViikinkine ollessa kakkosia, joten finaalissa pelaa kiistatta kaksi parasta joukkuetta.

Embed from Getty Images

Ennakkoasetelmat

Classic

Runkosarjan voittaja Classic on ollut pudotuspeleissä todella vakuuttava. Puolivälierissä joukkue voitti Indiansin otteluvoitoin 4-1 ja välierissä kaatui Jyväskylän Happee puhtaasti voitoin 4-0. Joukkueen materiaali on todella leveä ja erityisesti joukkueen puolustus Krister Savosen sekä Janne Lammisen ja kumppaneiden johdolla on liigan ehdotonta eliittiä.

Joukkueella löytyy myös hyökkäyksestä laatua laajalla rintamalla, koska viisi pelaajaa on tehnyt pudotuspeleissä 15 pistettä tai enemmän. Erityisesti hyökkäysketju Joona Pylsy-Jussi Piha-Sami Johansson on todella vaarallinen ja kolmikko on tehnyt tehoja sekä runkosarjassa, että pudotuspeleissä. Kokenut Lassi Vänttinen syttyy varmasti myös finaalissa vaikka miehen panos tehojen muodossa on jäänyt pudotuspeleissä viime vuosia vaisummaksi.

EräViikingit

Helsinkiläisjoukkue EräViikingit pelaa neljän vuoden tauon jälkeen finaaleissa. Edellisellä kerralla vuonna 2013 joukkue oli vielä nimellä SSV ja silloin joukkue joutui taipumaan SPV:lle voitoin 4-2. Tälle kaudelle rakennettu fuusioseura EräViikingit pelasi hyvän runkosarjan ja sama meno on jatkunut myös pudotuspeleissä. Puolivälierissä  EräViikingit kaatoi Nokian KRP:n voiton 4-1, mutta välierissä oli jo tiukempaa ja joukkue joutui pelaan täyden seitsemän ottelun sarjan SPV vastaan, josta joukkue kairasi lopulta itsensä finaaliin voitoin 4-3.

EräViikinkien puolustus ei ole joukkueen vahvin osasto. Pudotuspeleissä on kolissut yllättävän paljon omissa kuten nähtiin välierissä SPV vastaan. Joukkueen puolustuksesta ei löydy pallollista taitoa yhtä paljon kuin finaalivastustaja Classicilta, mutta on siellä kuitenkin Tero Tiitun kaltaista kokemusta, jota ei sovi vähätellä superfinaalin kaltaisessa tapahtumassa.

Joukkueen hyökkäys on sitä vastoin todella vahva ja erityisesti kaksikko Miko Kailiala-Jani Kukkola on ollut lähes pitelemätön tämän kevään pudotuspeleissä. Kailiala on laukonut pudotuspeleissä 12 otteluun hurjat 18 maalia, kun taas Kukkola on vastaavasti syöttänyt pudotuspeleissä 14 maalia. Kaksikko johtaakin ylivoimaisesti pudotuspelien pistepörssiä. Joukkueesta löytyy tähtikaksikon takaa Mika Moilasta ja kumppaneita, mutta silti iso kysymys kuuluu miten joukkue suoriutuu, jos Classic saa pelattua kaksikon Kailiala-Kukkola pimentoon. Toki joukkue ei ikinä kaadu yhteen tai kahteen pelaajaan, mutta huomenna sitten nähdään miten joukkueen hyökkäys kestää vertailussa runkosarjan ykköseen Classiciin.

Embed from Getty Images

Arvio

Ennakkoon ottelupari on todella tasainen, mutta runkosarjan voittaja Classic lähtee silti niukkana ennakkosuosikkina finaaliin. Toki nyt pelataan kerrasta poikki menetelmällä, joten myös sattumalla on oma osansa. Joukkueet tuntevat hyvin toisensa, joten mitään yllätyksiä tuskin kummallekkaan joukkueelle on luvassa. Ottelun alku ja varsinkin sen ensimmäinen erä on isossa roolissa. Mikäli EräViikingit saa otteluun hyvän alun ja kaksikko Kailiala-Kukkola on pelipäällä voi Classicilla olla vaikea ilta. Tästä huolimatta Gee veikkaa, että viime vuoden mestari Classic hoitaa yhtenäisemmällä joukkuepelaamisella ottelun niukasti itselleen ja ottaa samalla toisen peräkkäisen mestaruuden Tampereelle.

 

Naisten finaali Tampereen Classic vs SB-Pro Nurmijärvi

Ennen miesten finaalia pelataan naisten finaali, jossa kohtaavat runkosarjan ylivoimainen voittaja Tampereen Classic sekä runkosarjan kakkonen nurmijärveläinen SB – Pro. Classic on ollut tällä kaudella täysin ylivoimainen naisten liigassa eikä ole hävinnyt peliäkään koko kautena runkosarja mukaan lukien. Ennen lauantain finaalia joukkue on voittanut 28 ottelua putkeen.

SB-Pro voi lähteä lauantain finaaliin paineitta, koska joukkue on ennakkoon selvä altavastaaja. Myös SB-Pro on pelannut hyvin eikä joukkue ole hävinnyt pudotuspeleissä vielä peliäkään. Silti mikään muu kuin Classicin voitto olisi lauantain finaalissa jättimäinen yllätys. Toki pitää muistaa, että yksittäisessä ottelussa voi tapahtua mitä tahansa sen monet finaalit ovat näyttäneet.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.