Koripallon EM-kisat – Suomi kaatoi uskomattomassa trillerissä Ranskan

Suomen koripallomaajoukkue aloitti kotikisat huikealla jännitysnäytelmällä Ranskaa vastaan. Ottelu meni aina jatkoajalle asti, jossa Susijengi lopulta kairasi uskomattoman 86-84 voiton. Suomen sankareita jatkoajalla olivat kovia koreja tehnyt Lauri Markkanen sekä Jamar Wilson, joka upotti voittokorin vain viisi sekuntia ennen ottelun päättymistä.

Ottelu alkoi Suomen osalta hienosti ja joukkue puolusti avaus kympillä todella hyvin. Ranska oli Suomen kanssa suurissa vaikeuksissa ja Suomi johtikin ekan kympin jälkeen ottelua 23-15. Toiselle neljännekselle tuli latautunut vierasjoukkue eikä Suomi saanut omaa peliään kulkemaan koko jakson aikana. Susijengi sai toisen kymmenminuuttisen aikana kokoon vain ykdeksän pistettä, mutta onneksi tauolle selvittiin vain yhden pisteen tappioasemassa.

Puoliajalta tuli sisukas Suomi ja joukkue karkasi kolmannen neljänneksen alussa muutaman pisteen johtoon. Kolmoset olivat Suomelle edelleen suuri murheenkryyni ja vain kaksi kolmosta viidestätoista upposi kolmen ensimmäisen jakson aikana. Ranska tuli koko ajan paremmin peliin mukaan ja karkasi jakson loppussa johtoon pitkälti Nando De Colon onnistumisten ansiosta. Mies heitti kolmeen ensimmäiseen jaksoon yhteensä 16 pistettä.

Päätös neljänneksellä näytti pitkään siltä, että Ranska ottaa ottelusta hallitun voiton, mutta Susijengi kehitti loppuun uskomattoman kirin ja nousi Lauri Markkasen, Sasu Salinin ja Jamar Wilsonin suoritusten ansiosta peliin jälleen mukaan. Kotiyleisön hurjasti kannustaessa joukkue tuli lopussa tasoihin ja näin mentiin jatkoajalle. Jatkoaikaa hallitsi Suomi ja joukkue johti parhaimmilllaan ottelua jo 84-79, mutta Ranska nousi vielä kerran tasoihin. Tämän jälkeen päävalmentaja Henrik Dettmann otti aikalisän ja Suomi pääsi punomaan juoniaan jatkoajan loppuun. Viimeisessä hyökkäyksessä nähtiin sitten ratkaisu, kun Jamar Wilson upotti voitto korin vain viisi sekuntia ennen loppua, joten Suomelle loistava 86-84 voitto.

Suomen urakka jatkuu lauantaina, kun vastaan asettuu avausottelussa Puolan voittanut Slovenia. Ottelu alkaa areenassa kello 20.00.