Scroll Top

Jääkiekko – Jokerit konttaa KHL:ssä

Jokereiden KHL -kausi on lähtenyt todella nihkeästi liikkeelle. Lauantaina se hävisi Pietarin SKA:lle rumin kuusi nolla lukemin ja joukkue on hävinnyt seitsemästä viime ottelustaan kuusi. Jukka Jalosen suojateilla tuntuu olevan peli tällä hetkellä todella pahasti hukassa. Tappiot eivät ole se pahin ongelma vaan tapa, jolla ne ovat tulleet. Jokereilta tuntuu puuttuvan pelitapa lähes kokonaan ja hyökkäyksiin lähdöt ovat aivan liian hitaita. Tällä kaudella on liian usein nähty sitä, että pelaaja heittää kiekon päätyyn ja halukkaat luistelevat perään. Nopeita rintama hyökkäyksiä on nähty aivan liian vähän.

Embed from Getty Images

Hyökkäyksen ohella Jokereiden puolustus on ollut alkukaudesta aivan liian haavoittuvainen. Jokerit on päästänyt kaikista KHL -joukkueista viidenneksi eniten maaleja (52) eli melkein kolme maalia per peli. Monissa otteluissa on näyttänyt, että puolustajat on todella kankealla jalalla liikkeelle. Herääkin kysymys onko puolustuksen kasaamisessa menty tällä kaudella metsään ja miksi kiekollista taitoa on pakistossa aivan liian vähän.

Jokereiden hyökkäysosasto näytti ennen kautta paperilla ihan kelvolliselta, mutta alkukausi on näyttänyt sen, että alisuorittajia on tällä hetkellä liikaa. Molemmat Pohjois-Amerikan hyökkääjät Brian O”Neill ja Joey Hishon ovat flopanneet todella pahasti. Varsinkin kovilla odotuksilla tullut O”Neill on ollut suuren suuri pettymys eikä mies ole pystynyt tekemään 18 otteluun kuin tehot 2+1. Mikäli Jokerit mielii playoff paikoista taistella tarvitsee se kärkihyökkääjiltä paljon laadukkaampaa tekemistä.

Embed from Getty Images

Välillä on myös tuntunut siltä, että joukkueen hyökkäys on rakennettu liiaksi 3-4 kentän pelaajista. Masi Marjamäki ja Marko Anttila ovat toki hyviä jääkiekkoilijoita, mutta ovatko silti ihan KHL tasoa. Onneksi Jokerit hankki maanantaina kokeneen KHL – jyrä Antti Pihlströmin joukkueeseen ja mies voi tuoda paljon ilonaiheita ja ratkaisuvoimaa joukkueeseen. Joka tapauksessa Jokerit tarvitsee lähitulevaisuudessa voittoja, jotta joukkueen itseluottamus ei menisi miinuksen puolella. Materiaali riittää kyllä pudotuspeleihin, mutta yhteinen pelitapa pitää löytyä mahdollisimman nopeasti, jotta pudotuspeliviiva ei karkaisi liian kauaksi.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.