Scroll Top

Jalkapallo – MM-jatkokarsintojen huippuottelu Italia vs Ruotsi

Tänään pelataan jalkapallon MM-kisojen jatkokarsinnoissa todella mielienkiintoinen ottelu, kun Italia isännöi kotonaan Ruotsia. Otteluparin ensimmäinen osaottelu pelattiin viime perjantaina Tukholmassa ja siinä Ruotsi pystyi nappaamaan hieman yllättäen 1-0 kotivoiton, joten länsinaapurimme lähtee hyvästä tilanteesta illan kamppailuun. Jos Italia jäisi ulos ensi kesänä pelattavista jalkapallon MM-kilpailuista olisi se maalle ensimmäinen kerta 60 vuoteen olla ulkona yhdestä urheilumaailman suurtapahtumasta.

Ennakkoasetelmat

Italia

Vaikka Italia lähteekin takamatkalta illan ratkaisevaan koitokseen on joukkueella silti hyvät mahdollisuudet ottaa MM-kisapaikka itselleen. Joukkue on ollut näissä MM-karsinnoissa sekä muissa pelatuissa maaotteluissa todella kova kotonaan, joten sen suhteen joukkueelle ei suurempaa hätää ole. Karsinnoissa joukkue pelasi viisi kotipeliä eikä hävinnyt niistä yhtään tuloksena kolme voittoa ja kaksi tasapeliä maalierolla 10-2.

Embed from Getty Images

Huolta joukkueelle aiheuttaa tärkeän keskikenttäpelaajan Marco Verrattin poissaolo ratkaisevasta ottelusta varoitustilin täyttymisen takia. Italia voi aloittaa ottelun tutulla taktiikallaan eli luottaaa puolustukseen, mutta jos aikaista avausmaalia ei joukkueelle synny joutuu se väkisinkin avaamaan peliä normaalia karsintapeliä enemmän. Tärkeintä joukkueelle on, että vastustaja ei pääse tekemään vierasmaalia, koska se tarkoittaisi sitä, että kotijoukkueen pitäisi tehdä vähintään kolme maalia selvitäkseen jatkoon.

Embed from Getty Images

Ruotsi

Ruotsi lähtee todella hyvistä lähtökohdista MM-kisapaikan kannalta ratkaisevaan otteluun. Avausosasta raavittu voitto ja nollan pitäminen omissa antaa joukkueelle unelma tilanteen illan otteluun. Ruotsi lähtee varmasti tiukasti puolustuksen kautta luottaen vastahyökkäyksiin, joka onkin viisas taktiikka tässä tilanteessa. Mikäli joukkue pystyy pitämään maalinsa puhtaana ensimmäisen puoliajan, antaa se joukkueelle toisella jaksolla hyviä vastaiskupaikkoja, josta se voi tehdä, jopa ratkaisevan vierasmaalin. Hyökkäyksessä isossa roolissa tulee olemaan kokenut Ola Toivonen, joka voi omalla henkilökohtaisella taidollaan saada paljonkin tuhoa aikaan eritoten hyökkäyspäässä. Silti isointa roolia kantaa topparikaksikko Victor Lindelöf ja Andreas Granqvist. Mielenkiintoista seurata miten kaksikko kestää Italian valtavan paineen mitä on eittämättä tulossa illan ottelussa. Toki molemmat pelaajat ovat pelanneet paljon kansainvälisiä kovia otteluita, joten siinä suhteessa kumpikaa toppari ei ole mikään noviisi tämän tason otteluissa.

Embed from Getty Images

Arvio

Italia lähtee illan otteluun suosikkina, mutta Ruotsin avausosan 1-0 kotivoitto muuttaa ottelun luonnetta paljon. Ottelun alku ja varsinkin ensimmäinen puoliaika näyttelee isoa roolia illan kamppailussa. Italian maajoukkue ei ole tunnettu mistään murskavoitoista, joten vaikea uskoa, että se menisi ilman jatkoaikaa tästä parista jatkoon ja sitä kautta MM-kisoihin. Gee veikkaa, että Ruotsi saa tehtyä yhden vierasmaalin, jonka johdosta niukkatappiokin riittää sille MM-kisapaikkaan ja näin ollen Italia jäisi ulos MM-kisoista ensimmäistä kertaa  60 vuoteen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.