Scroll Top

Liiga – Lukko saa vieraita Jyväskylästä

Jääkiekon SM-liigassa on tänään täysi seitsemän ottelun kierros. Raumalla kohtaavat kotijoukkue Lukko ja vierailija Jyp. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja Jyp on saalistanut molemmista otteluista voitot itselleen.

Ennakkoasetelmat

Lukon kausi on ollut kokonaisuudessaan todella vaikea ja joukkue on sarjassa tällä hetkellä viimeisenä. Vaikka Lukko onkin sarjan jumbona niin valmentajan vaihdos marraskuussa piristi joukkueen otteita kummasti. Kari Heikkilä on saanut joukkueen pelaamaan varsinkin puolustussuuntaan todella kurinalaisesti ja tulosta on tullut huomattavasti paremmin kuin Juha Vuoren alaisuudessa.

Vaikka Lukon puolustuspelaaminen onkin parantunut todella paljon riittää joukkueen alivoimapelaamisessa petrattavaa. Esimerkiksi tiistain Kärpät ottelussa joukkue laski kaksi alivoimamaalia ja muutenkin prosentit alivoiman suhteen ovat viime aikoina olleet varsin heikkoja. Sitä vastoin ylivoima on toiminut raumalaisilla kiitettävästi ja se on ollut iso syy siihen että voittoja ruvennut tulemaan. Ville Vahalahden ja kumppaneiden hyökkäyspään taidot ovat sitä luokkaa, että ei tarvitse ihmetellä miksi tulosta on ruvennut tulemaan. Lisäksi Aleksi Saarelan henkilökohtaiset taidot ovat joukkueelle suuri apu varsinkin hyökkäyssuuntaan.

Embed from Getty Images

Jyp lähti kauteen yhtenä mestarisuosikeista, mutta kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue on ollut käytännössä koko ajan sijoilla 8-12, eikä peli ole muutenkaan vakuuttanut kauden aikana. Tiistaina joukkue taipui kotonaan sarjakärki Tapparalle lukemin kolme-kaksi.

Vaikka Jypin kausi on ollut pettymys on viime aikoina näkynyt merkkejä paremmasta. Voittoja on tullut viime kierroksilla mukavasti ja joukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Koko joukkueen viisikkopeli on parantunut paljon ja erityisesti puolustuspelaaminen on mennyt rutkasti eteenpäin. Lisäksi hätäapuna tullut Jussi Olkinuora on pystynyt olemaan maalissa voittava maalivahti. Joukkue tarvitsee myös jatkossa hyviä esityksiä, muuten kaudesta uhkaa suuren suuri pettymys. Materiaalista se ei ainakaan jää kiinni, koska Jypillä on varsin hyvä kokoonpano. Hyökkäykseen joukkue hankki Slovakialaisen Michel Miklikin, joka onkin ollut iso apu hyökkäyspelaamisessa. Miklik on tehnyt kovalla prosentilla maaleja ja laukonut kolmeen otteluun jo neljä maalia.

Embed from Getty Images

Arvio
Ennakkoon todella ympäripyöreä  ja tasainen ottelu luvassa. Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä ja tämä voi näkyä ainakin ottelun alussa varovaisuutena. Maalijuhlaa tuskin on luvassa ja molemmat joukkueet lähtevät otteluun vahvan puolustuspelin kautta. Geen veikkaus on, että voittajaa haetaan pitkän kaavan kautta, joten ristiä pitkäveto kupongeille.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.