Scroll Top

Veikkausliiga – RoPS saa vieraakseen FC Interin, lue ottelun ennakko

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros. Saarella kohtaavat IFK Mariehamn ja HIFK, Kokkolassa puolestaan kotijoukkue KPV saa vieraakseen KuPS:n. Geen ennakossa pureudutaan päivän kolmanteen otteluun, joka käydään Rovaniemellä. Siinä kotijoukkue RoPS saa vieraakseen FC Interin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja tuolloin toukokuun alussa pelattu kamppailu päättyi Interin selvään 3-0 kotivoittoon, joten RoPS lähtee varmasti hakemaan tänään revanssia.

Ennakkoasetelmat päivän otteluun

RoPS

RoPS:lla on ollut viimeiset pari kuukautta todella vaikeaa ja joukkue on voittanut yhdeksästä edellisestä ottelusta vain yhden. Eurokentillä joukkue tippui heti avauskierroksella skotlantilaista Aberdeenia vastaan ja tämän viikon maanantaina joukkue hävisi vieraissa HIFK:lle, joten joukkueella on tänään paljon näytettävää. Veikkausliigassa RoPS on tällä hetkellä sijalla kymmenen, joten nyt olisi syytä ottaa pisteitä, jottei taistelu sarjapaikasta käy liian tiukaksi.

Embed from Getty Images

Rovaniemeläisten suurin murheenkryyni on ollut maalinteko. Neljässä edellisessä Veikkausliiga -ottelussa joukkue tehnyt vain yhden maalin, joten ei tarvitse ihmetellä miksi pisteitä ei ole viime aikoina tullut. Yhteensä RoPS on tehnyt kauden aikana vain kymmenen maalia kuudessatoista ottelussa, joka on kaikista Veikkausliiga joukkueista vähiten. Onneksi RoPS on saanut hyökkäykseen kaivatun vahvistuksensa takaisin, kun Aleksandr Kokko on toipunut pelikuntoon. Mies on pystynyt pelaamaan viime peleissä isoja minuutteja ja on vain ajan kysymys milloin mies heiluttaa maaliverkkoja. Rovaniemeläisten kotipelaaminen on ollut tällä kaudella yllättävän heikkoa, sillä joukkue on voittanut kahdeksasta kotipelistään vain yhden, joten tänään olisi oiva paikka kaunistella tuotakin tilastoa.

Embed from Getty Images

 

FC Inter

Turkulainen Inter on pitkästä aikaa pelaamassa hyvää ja tasapainoista kautta ja joukkue onkin tällä hetkellä sarjassa komeasti toisena. Joukkue tosin tippui europeleissä jo heti ensimmäisellä kierroksella, mutta sieltäkin tuli roimasti lisää kokemusta, sillä Inter pystyi voittamaan kotona kovan tanskalaisseura Bröndbyn maalein 2-0. Kyseinen ottelu antoi joukkueelle rutkasti itseluottamusta ja tämä näkyikin joukkueen otteissa, kun Inter kohtasi viime sunnuntaina Hongan. Joukkue pelasi todella loistavan ottelun ja otti komean 3-1 voiton ja näin joukkue on mestaruustaistelussa vahvasti mukana.

Embed from Getty Images

Puolustuspelaaminen ei ole ollut Interin vahvuus tämän kauden Veikkausliigassa ja joukkue onkin päästänyt selvästi enemmän maaleja kuin moni muu kärkijoukkue. Sitä vastoin hyökkäyspeli on toiminut todella hyvin ja Inter on tehnyt ainoana joukkueena Veikkausliigassa 30 maalia. Hyökkäyksessä joukkueen tärkein pelaaja on slovenialainen Filip Valencic, joka on ollut tällä kaudella hurjassa iskussa. Mies on tehnyt kuudessatoista ottelussa peräti 13 maalia ja hän johtaakin Veikkausliigan maalipörssiä selvällä erolla muihin. Slovenialaisen vahvaa panosta tarvitaan myös tänään, jotta pisteet lähtevältä Rovaniemeltä kohti Turkua.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.