Scroll Top

SM-liiga ennakko – Lappeenrannassa kausi aloitetaan Kaakon Derbyllä

Tänään alkaa kauan odotettu jääkiekon SM-liiga, joka käynnistetään täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Geen ennakossa pureudutaan Lappeenrannassa pelattavaan kauden ensimmäiseen Kaakon Derbyyn SaiPan ja KooKoon välillä. Joukkueet ovat kohdanneet ennen kauden alkua kahdesti ja SaiPa pystyi noista otteluista raapimaan voitot, joten joukkue lähtee pienenä suosikkina kauden avausotteluun.

Ennakkoasetelmat

SaiPa

SaiPa:ssa alkaa uusi aikakausi, kun Tero Lehterä aloittaa joukkueen päävalmentajana. Mies on luvannut muuttaa joukkueen pelitapaa enemmän SHL:ssä pelattavaan suuntaan ja tästä onkin saatu pientä osviittaa kauden alla pelatuissa otteluissa.

Embed from Getty Images

SaiPan joukkue on muuttunut tälle kaudelle paljon ja varsinkin kärkihyökkääjät ovat menneet aikalailla uusiksi. Jyväskylästä lähtöisin oleva Topi Nättinen kantaa isoa roolia tämän kauden SaiPassa ja mieheltä odotetaan tehoja heti kauden alusta lähtien.

Joukkueen puolustus on kauden alussa vielä pieni kysymysmerkki, koska muutama avainpuolustaja kärsii loukkaantumisista. Tämän illan ottelusta puuttuvat ainakin tärkeä peruspakki Brett Carson sekä täksi kaudeksi hankittu kesän NHL -draftin ykköskierroksen varaus Urho Vaakanainen. Maalivahtiosasto on joukkueella kunnossa ja varsinkin Frans Tuohimaa on osoittanut hyviä otteita kauden alla pelatuissa harjoitusotteluissa.

SaiPa on tunnettu menneinä vuosina vahvana kotijoukkueena ja samaa odotetaan myös tältä kaudelta vaikka viime kausi menikin todella heikosti niin kotona kuin vieraissa.

Embed from Getty Images

 

KooKoo

Tuomas Tuokkola pääsee aloittamaan ensimmäisen täyden kautensa KooKoon peräsimessä. Joukkue on muuttunut viime kaudesta todella paljon ja varsinkin joukkueen puolustus herättää isoja kysymyksiä ennen kauden alkua. Harjoitusotteluissa puolustus vuoti todella pahasti ja KooKoo voitti kahdeksasta pelistään vain yhden.

Embed from Getty Images

Joukkueen hyökkäys on ainakin paperilla, jopa viime kautta parempi ja seura on saanut hankittua hyökkäykseen monia mielenkiintoisia nimiä. Yksi niistä on Ilveksestä saapuva Michael Keränen, jonka viime kausi oli todella vaikea niin pelillisesti kuin tehojenkin valossa. Keränen on ennenkin onnistunut pelaamaan hyvin Tuokkolan alaisuudessa, joten mieheltä odotetaan Kouvolassa paljon.

KooKoo luotti viime kaudella vahvaan erikoistilannepelaamiseen ja samaan pitää pystyä myös tällä kaudella, jotta joukkue voi taistella pudotuspeleihin pääsystä. Maalivahtipelin pitäisi olla yksi KooKoon vahvuuksista, koska toissa kaudella hyvin torjunut Juha Järvenpää on toipunut loukkaantumisista ja aloittaa mitä todennäköisimmin joukkueen ykkösmaalivahtina.

Embed from Getty Images

Arvio

Kauden ensimmäinen Kaakon Derby on ennakkoon todella tasainen vaikka kotijoukkue lähteekin siihen pienenä suosikkina. Ottelun alku on todella tärkeä ja varsinkin vierasjoukkue tarvitsisi hyvän alun otteluun, jotta SaiPa ei saisi hurmosta päälle kotiyleisön edessä. Erikoistilannepelaaminen näyttelee näin tasaisessa ottelussa isoa roolia, joten jäähyttömyys on illan ottelussa isona teemana. Gee ennakoi tasaista ja vähämaalista kamppailua eikä olisi suurikaan ihme jos voittajaa haettaisiin jatkoajan kautta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.