Olli Palolalle hattutemppu taistelussa kotiedusta

Vaikka luulisi, että tässä vaiheessa kautta Tappara ja JYP pelaisivat lähes tulkoon Playoff-tason kiekko, niin Tappara poistui tänään pukukoppiin 7-1 voittajana. Viitteitä tähän oli jo edellisestä ottelusta, kun JYP-Kärpät päättyi 2-4. Tuossa ottelussa Kärpät takoi ensimmäiseen erään lukemat 0-4.

Ottelun ykköstähti oli Olli Palola ansaitusti, joka siirtyi maalipörssin kärkeen kolmella osumalla. Tappara myös nousi neljännelle sijalle Liigassa ja on nyt tasapisteissä JYPin kanssa.

Ilves haki täyden pistepotin Lappeenrannasta. Ensimmäisessä erässä Ilves siirtyi Vojtech Polakin maalilla johtoon, mutta erätauolle poistuttiin 2-1 lukemissa, kun Matti Järvinen onnistui kaapimaan maalin edestä David Spinan lähettämän kiekon sisään ja Dave Spina kuittasi maalin edestä kymmenen minuuttia myöhemmin juuri Järvisen esityöstä.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta Jussi Markkanen ja Juha Järvenpää hoisivat tonttinsa. Kolmannessa erässä Turo Asplund sohi maalin edestä Jesse Niinimäen lähettämän kiekon sisään, kun Markkanen ei kiekkoa saanut liimattua. Vain neljä minuuttia myöhemmin Markkanen kämmää Steven Zalewskin lähettämän päätykiekon maalin eteen, josta Jiri Veistola ei erehdy. Ilves siirtyy 2-3 johtoon ja kun Jarkko Näppilä laittaa kiekon tyhjiin vain 14 sekuntia ennen pelin päättymistä, Ilves napppaa ottelusta kolme pistettä.

Nämä olivat tamperelaisille tärkeät pisteet, sillä HPK voitti Vaasassa Sportin puhtaasti 0-4. Ilveksen ja HPK:n välinen ero säilyy siis viidessä pisteessä ja taistelu viimeisestä playoff-paikasta kiristyy, kun otteluita on jäljellä enää kymmenen. Tällä hetkellä Saipa (kahdeksas) on 77 pisteessä ja HPK:lla (11.) pisteitä on 69.

Illan muissa otteluissa Ässien kotietu ei riittänyt Lukkoa vastaan, ottelu päättyi 2-4. HIFK hävisi Kärpille 3-4 voittolaukausten jälkeen. Pelicans punnersi taas kotivoiton lukemin 3-2 Bluesista ja Kalpa katkaisi TPS:n voittoputken 2-1 voitolla kotona.