Yön NHL tulokset

Minnesota voittoon Dallasista

Minnesota voitti Dallasin maalein 6–2. Minnesota teki kaikki maalinsa pelin kolmannessa erässä. Kuusi maalia yhdessä erässä on Wildin uusi seuraennätys.

Minnesotan suomalaisista Mikael Granlund teki yhden maalin ja syötti kaksi. Hänet valittiin ottelun kakkostähdeksi. Granlund pääsi läpiajoon kahdesti, joista jälkimmäisestä hän viimeisteli osumansa. Myös Mikko Koivu teki maalin. Koivu laukaisi kiekon maaliin pienestä kulmasta Dallasin maalivahdin Jhonas Enrothin patjan kautta. Pelin kirkkaimmaksi tähdeksi arvostettiin Zach Parise, joka teki kaksi maalia, ja jonka maali kolmannen erän alussa aloitti Minnesotan maalijuhlat.

Koivulle maali oli kauden 10:s. Wild-kippari on kerännyt viimeisessä 10 ottelussa hienot tehot 3+9=12.

Granlund on saalistanut viimeisessä viidessä ottelussa tehot 1+5=6. Hänen kauden saldonsa on nyt 6+18=24.

Minnesota Wild nousi voitolla NHL:n Läntisen konferenssin playoff-viivan yläpuolelle. Minnesota on voittanut viimeisestä 13 ottelustaan 11 ja on nyt playoff-viivan paremmalla puolella yhden pisteen turvin ennen Calgarya ja San Josea. Dallasilla puolestaan on kiinni kurottavanaan viiden pisteen etumatka, jos se mielii päästä pudotuspeleihin.

Bostonin tappioputki katkesi

Boston voitti vieraissa Chicagon maalein 6–2. Boston karkasi avauserässä 2-0 -johtoon Patrice Bergeronin ja Loui Erikssonin maaleilla. Bruinsin sisäistä pistepörssiä ylivoimaisesti johtavalle Bergeronille osuma oli NHL-uran 200:s.

Peliä sävyttivät jäähyt, kun jopa Bostonin maalivahti Tuukka Rask sai kaksi kaksiminuuttista, yhden pelin viivyttämisestä ja toisen huitomisesta. Rask torjui pelissä 26 laukausta. Antti Raanta tuli Chicagon maalille toisessa erässä, kun Boston johti peliä jo 4–1. Raanta torjui 14 laukausta.

Boston on kiinni itälohkon viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta sen niskaan hönkivät sekä Florida että Philadelphia. Chicago jatkaa Central-divisioonan kolmannella sijalla eli viimeisellä suoralla playoff-paikalla.

Floridalla tuskainen viikonloppu

Pittsburgh voitti kotonaan Floridan maalein 5–1. Floridalle tappio oli toinen peräkkäinen. Lauantaina se hävisi Ottawalle maalein 1–4.

Pittsburhgin sankareita olivat Jevgeni Malkin ja Patrik Hornqvist, jotka molemmat tekivät kaksi maalia ja syöttivät yhden.

Floridan suomalaiset Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen saivat paljon vastuuta mutta jäivät ilman pisteitä. Siirtoa toivova Sean Bergenheim ei vieläkään ollut kokoonpanossa.

Florida on kolmen pisteen päässä pudotuspelipaikasta.