Scroll Top

Liiga – Sport saa vieraita Jyväskylästä

Jääkiekon SM-liiga tarjoaa lauantaina tukun mielenkiintoisia otteluita. Varsinkin pudotuspelipaikkojen kannalta lauantain kierros on herkullinen. Ilves isännöi tärkeässä ottelussa Lahden Pelicansia, kun taas SaiPa kamppailee Oulun Raksilassa Kärppien vieraana. Tässä ennakossa käydään läpi tiukka keskikastin taistelu, kun kymmenentenä oleva Vaasan Sport isännöi sarjassa kahdeksantena olevaa Jypiä. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kahdesti ja molemmista otteluista Sport on poistunut voittajana.

Ennakkoasetelmat

Sport aloitti kauden todella vahvasti ja joukkue oli pitkään suorassa pudotuspelipaikassa kiinni. Joulukuun alussa Sportin peli kuitenkin rupesi tökkimään ja tämän jälkeen joukkueella on ollut todella vaikeaa. Sport on tällä hetkellä sarjassa vasta sijalla kymmenen ja eroa suoraan pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä. Vaasalaisten vaikeuksista kertoo jotain se, että joukkue on ottanut kahdestatoista viime ottelusta vain yhden kolmen pisteen voiton. Tällä viikolla joukkue on pelannut kahdesti. Tiistaina se kaatoi Ilveksen vieraissa neljä-kaksi ja torstaina se puolestaan hävisi SaiPalle voittolaukausten jälkeen numeroin kaksi-kolme.

Puolustuspelaaminen on ollut Sportin suurin murheenkryyni viime viikkoina. Kymmenessä viime ottelussa joukkue on laskenut omiin 32 maalia, joka on kaikista liiga joukkueista eniten. Myös alivoimapelaaminen on tökkinyt viime ottelussa ja torstaina SaiPaa vastaan joukkue menetti päätöserässä kahden maalin johdon laskettuaan kaksi maalia omiin alivoimalla. Myös hyökkäyspään loukkaantumiset ovat syöneet tehoja joukkueesta. Markus Nenosen, Olavi Vauhkosen ja Joonas Komulaisen loukkaantumiset ovat näkyneet karulla tavalla joukkueen pelaamisessa. Tällä viikolla joukkue hankki hyökkäykseen Tshekkiläisen Tomas Kubalikin, joka íski viikon kahdessa ottelussa kolme tehopistettä.

Embed from Getty Images

Jyp lähti kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista, mutta tähän mennessä kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue on ollut käytännössä koko ajan suoran pudotuspelipaikan ulkopuolella eli sijoilla 7-12. Tällä hetkellä Jyp on sarjassa sijalla kahdeksan ja eroa viidentenä oleviin Ässiin on vain kolme pistettä.

Vaikka Jyp on ollut yksi kauden suurimpia pettymyksiä on joukkueen pelaamisessa näkynyt viime viikkoina viitteitä paremmasta. Kuudesta viime ottelusta joukkue on saalistanut viisi voittoa ja yhteensä neljätoista pistettä. Joukkueen puolustuspelaaminen on parantunut huomattavasti eikä niin sanottuja helppoja virheitä tule yhtä paljon kuin alkukaudesta. Jyp on päästänyt viime otteluissa noin maali per ottelu keskiarvolla, joten ei tarvitse ihmetellä miksi tulosta on ruvennut tulemaan.

Jyp on tuskaillut kauden aikana myös hyökkäyspään tehojen kanssa, mutta tuolle osa-alueelle joukkue sai kaivatun vahvistuksen, kun se hankki riveihinsä slovakkihyökkääjä Michel Miklikin. Miklik on laukonut neljässä pelaamassaan ottelussa neljä maalia ja tuonut Jypille sitä kautta tärkeitä sarjapisteitä.

Embed from Getty Images

Arvio

Ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä ja tämä voi näkyä kamppailun alussa turhana varovaisuutena. Ottelupari on tasainen, mutta kun huomioidaan viimeaikaiset otteet lähtee Jyp illan kamppailuun pienenä ennakkosuosikkina. Avausmaalin merkitystä näin pienten marginaalien ottelussa ei ole syytä väheksyä. Mikäli Jyp saa tehtyä avausmaalin voi se katkaista Sportin selkärangan jo kamppailun alussa. Gee veikkaa tiukkaa ottelua, josta Jyp kairaa niukan vierasvoiton itselleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.