Scroll Top

World Cup – Herätkää kiekkofanit todellisuuteen

image

Moni kiekkofani oli keväällä hienon MM-menestyksen jälkeen huutamassa, että Leijonat pärjää myös World Cupissa. Nyt karu arki on iskenyt vasten kasvoja kuin märkä rätti. Toki Suomella on paras mahdollinen joukkue jalkeilla, mutta se ei vaan riitä tässä turnauksessa mihinkään.

Embed from Getty Images

Suomen materiaali on kauniisti sanottuna turnauksen heikointa yhdessä Tsekin kanssa. Suomen hyökkäyspeli on näyttänyt ajoittain todella hitaalta vaikka se Ruotsia vastaan toimikin ajoittain ihan mukavasti. Aleksander Barkov on näyttänyt Leijonissa ajoittain yhtä onnettomalta kuin Roman Eremenko Huuhkajissa. Tämä kertoo vain siitä, että Barkovin ketjukaverit eivät ole samaa tasoa kuin NHL:ssä. Ei edes paljon hehkutettu Patrik Laine ole vielä sillä tasolla mitä voittava joukkue tarvitsee.Tämä ei toki ole Laineen vika vaan Leijonien ratkaisu voimaa on liikaa kasattu nuorten pelaajien harteille.

Lisäksi joukkueen viisikkopeli on ollut korkeintaan keskinkertaista. Puolustajien avaavat ja helpot avaussyötöt menevät turhan usein minne sattuu. Joukkueella on yksi peli aikaa näyttää tasonsa, mutta tässä vaiheessa Suomen peli ei ole millään lailla vakuuttanut.

Embed from Getty Images

Vaikka Leijonat on saanut paljon kritiikkiä eri medioissa niin silti mieleen herää yksi iso kysymys. Onko Suomi ollut turnauksessa huono vai onko vastustajat vaan niin kovia, että taso ei yksinkertaisesti riitä. Gee on ainakin sitä mieltä, että Suomen taso on sitä mitä tulos näyttää. Vaikka olympialaisissa Suomi onkin menestynyt ja siellä on myös parhaat mukana niin siellä ohjelma on enemmän tai vähemmän MM-kisojen kaltainen. World Cupissa ei ole yhtään heikkoa joukkuetta mukana ja sen on Leijonat saanut karusti huomata.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.