Scroll Top

SM-liiga-ennakko – JYP kohtaa Lukon kierroksen kärkikamppailussa

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään vilkas kuuden ottelun kierros. Geen ennakossa pureudutaan kierroksen kärkikamppailuun JYP:n ja Lukon välillä. JYP lähtee illan otteluun liigan kärkipaikalta, kun taas Lukko on sarjassa toisena. Viime kaudella JYP hallitsi joukkueiden keskinäisiä otteluita voittaen neljästä pelistä jokaisen.

Ennakkoasetelmat

JYP

JYP lähti kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista ja joukkueen alku onkin ollut todella vahva. JYP on voittanut viidestä pelistään neljä ja ainoan tappion se kärsi jatkoajalla KooKoo:lle

Embed from Getty Images

JYP:n hyökkäys on toiminut alkukaudesta laajalla rintamalla ja joukkue on pystynyt tekemään tulosta lähes jokaisen ketjun voimin. Joukkueen hyökkäyskalusto onkin sarjan laadukkaimpia yhdessä Tapparan kanssa. JYP on osoittanut alkukauden otteluissa myös kovaa moraalia, koska se on noussut monessa ottelussa maalin tai kahden tappioasemasta voittoon.

Vaikka JYP on ollut alkukaudesta todella vahva niin joukkueen puolustus on sortunut välillä otteluiden sisällä todella helppoihin virheisiin.Varsinkin paineen alla tämä on pistänyt silmään, koska joukkueen pakisto ei ole  läheskään yhtä laadukas mitä hyökkäyskalusto on..

Embed from Getty Images

Lukko

Lukon viime kausi oli todella heikko. mutta tälle kaudella joukkue on saanut aivan toisenlaisen alun. Joukkue on voittanut kaikki neljä otteluaan ja kerännyt niistä yhteensä 11 pistettä. Iso kiitos tästä kuuluu päävalmentaja Pekka Virralle, jonka kädenjälki alkaa jo näkyä joukkueen pelaamisessa vaikka mies valmentaa vasta ensimmäistä kauttaan Raumalla.

Embed from Getty Images

Lukon hyökkäyksestä esiin ovat nousseet kokenut Ville Vahalahti sekä tälle kaudella hankitut Janne Keränen ja Arttu Ilomäki. Tehoja on löytynyt myös kärkiketjujen takaa, koska esimerkiksi Eetu Koivistoinen on tehnyt neljässä ottelussa kolme maalia ja yhden syötön.

Vaikka Lukon hyökkäyspeli onkin toiminut alkukaudesta todella hyvin niin joukkueen parasta antia on silti ollut tiivis puolustuspelaaminen. Lukko on päästänyt sarjassa vähiten maaleja ja varsinkin oman alueen keskustan puolustaminen on toiminut alkukauden otteluissa todella mallikkaasti. Mikäli joukkue onnistuu puolustamaan tämän illan kamppailussa yhtä hyvin mitä alkukauden otteluissa on nähty, niin Lukolla on hyvät saumat ottaa pisteitä Jyväskylän vierailulta.

Embed from Getty Images

Arvio

Todella mielenkiintoinen kärkikamppailu luvassa, johon kotijoukkue JYP lähtee ennakkosuosikkina. Ottelun ratkaisukohdat ovat siinä kumpi toimii paremmin JYPin vahva hyökkäyspelaaminen vastaan Lukon tiivis puolustuspeli. Myös erikoistilannepelaaminen näyttelee isoa roolia näin pienten marginaalien ottelussa. Molempien ylivoima on toiminut alkukauden otteluissa todella hyvin, joten tänään on syytä pysyä poissa jäähyaitiosta. Tiukka ja tasainen ottelu luvassa, joten jatkoaika voi olla hyvin lähellä illan kamppailussa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.