Scroll Top

Pudotuspeliennakko – Kumpi ottaa ohjat itselleen Hakametsän keskiviikko-illassa

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään puolivälierien viidennet ottelut. Pudotuspelit ovat tähän mennessä olleet ennätys tasaiset ja kaikki muut paitsi KalPa-Pelicans ottelupari ovat tasatilanteessa 2-2. Tässä ennakossa käydään läpi Tampereen paikallistaisto, jossa Ilves on pystynyt haastamaan tosissaan suurimman mestarisuosikin Tapparan.

Ennakkoasetelmat

Ilves

Ilves on pelannut jo tähän mennessä todella hyvät pudotuspelit ja joukkue taistelee vielä tosissaan välieräpaikasta. Edellisessä ottelussa joukkue tosin kyykkäsi pahasti häviten ottelun puhtain 4-0 lukemin. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi myönsi ottelun jälkeen, että peli meni joukkueelta täysin ohi, jonka lisäksi Ilves päästi liian monta helppoa maalia omiin.

Embed from Getty Images

Ilves pelasi kolme ensimmäistä peliä ennakkoluulottamasti sekä todella raikkaasti ja samaa pelaamista tarvitaan myös keskiviikon ottelussa. Mikä tärkeintä joukkueen puolustus ja maalivahtipelaaminen pitää olla sillä tasolla mitä nähtiin kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Lisäksi ylivoiman pitää olla selvästi parempaa mitä viime ottelussa nähtiin. Onneksi joukkueen ylivoima onkin toiminut pudotuspeleissä todella hyvin ja Ilves on tehnyt kaikista pudotuspeli joukkueista eniten ylivoimamaaleja.

Ilveksen ykköskenttä Rautiainen-Laakso-Koivula on ollut todella kuuma Tapparaa vastaan pelatussa pudotuspelisarjassa. Ketjun kaikki kolme pelaajaa ovat tehneet hyvin tehopisteitä, mutta erityisesti nuori Otto Koivula on parhaimmillaan mitä kovemmat panokset ovat pelissä. Tästä hyvänä esimerkkinä voittomaali sarjan kolmannessa pelissä viime lauantaina. Vaikka Ilveksen hyökkäys on tehnyt hyvin pisteitä, mutta pientä huolta aiheuttaa se, että joukkue on tehnyt kolmessa viime ottelussa vain kaksi maalia Tapparan verkkoon. Tämän illan ottelussa onnistumisia tarvitaan huomattavasti enemmän, jotta voitosta voidaan edes haaveilla.

Embed from Getty Images

Tappara

Tappara lähti pudotuspeleihin suurimpana mestarisuosikkina, mutta pudotuspelien alku oli joukkueelle todella vaikea ja varsinkin Tapparan avainpelaajat olivat tehojen puolesta todella hukassa. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola teki edelliseen otteluun ketjumuutoksia, joista olikin todella paljon hyötyä. Tapparan avainpelaajat Veli-Matti Savinainen, Kristian Kuusela sekä Jani Lajunen saivat edellisessä ottelussa lukkoja auki ja kaikki kolme pelaajaa pääsivät pisteiden makuun. Tähtipelaajien onnistuminen oli Tapparalle todella hyvä uutinen, koska kolmessa ensimmäisessä ottelussa käytännössä kaikki avainpelaajat jäivät ilman tehoja.

Embed from Getty Images

Tappara nojaa Ilveksen ohella vahvaan ylivoimapeliin. Joukkueen ylivoima on prosenttien valossa liigan parasta yhdessä KalPan kanssa. Erityisesti kokenut Teemu Nurmi on todella vaarallinen ylivoimalla ja mies onnistui myös edellisessä kamppailussa maalinteossa.

Vaikka Tappara sai edellisessä ottelussa pelinsä paremmin raiteilleen niin minkäänlaiseen hyvän olon tuudittautumiseen ei joukkueella ole varaa. Mikäli Tappara pystyy pelaamaan yhtä vahvasti kuin edellisessä ottelussa on joukkue vavoilla, mutta Ilves on näyttänyt tässä sarjassa, että joukkue on tänä keväänä todella vaarallinen vastustaja mille tahansa liiga joukkueelle.

Embed from Getty Images

Arvio

Ottelusarjan viides ja ehkä tärkein ottelu edessä. Voitto tämän illan ottelusta tietää katkon paikkaa perjantaina pelattavaan otteluun. Tappara näytti edellisessä ottelussa jo parempaa tekemistä ja veikin sen selvin 4-0 numeroin. Silti tämän illan ottelusta voi povata todella tasaista ja erityisesti erikoistilannepelaaminen tulee nousemaan todella isoon rooliin. Myös ottelun alku näyttelee tärkeää roolia illan ottelussa. Vaikka Ilves on pelannut hyvän ottelusarjan veikkaa Gee silti, että runkosarjan voittoja Tappara ottaa illan kamppailusta voiton ja siirtyy samalla  ottelusarjassa 3-2 johtoon.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.