Scroll Top

Naisten MM-kisat – Norja haastaa tänään Englannin MM-puolivälierässä, lue ottelun ennakko

Jalkapallon naisten MM-kisoissa alkaa tänään puolivälierävaihe. Ensimmäisessä puolivälierässä kohtaavat loistavat kisat pelannut Norja sekä ensimmäistä maailmanmestaruutta tavoitteleva Englanti. Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran arvoturnauksissa neljä vuotta sitten Kanadassa pelatuissa MM-kisoissa ja tuolloin Englanti pudotti Norjan neljännesvälierissä maalein 2-1, joten vuonomaan naisilla on tänään varmasti revanssin paikka.

 

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Norja

Norja ei lähtenyt MM-kisoihin todellakaan suosikkien joukossa, mutta niin vaan joukkue on edennyt jo kahdeksan parhaan joukkoon. Neljännesvälierissä Norja onnistui tiputtamaan jatkosta Australian rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 2-1. Norja on pelannut MM-kisoissa iloista jalkapalloa ja maaliverkot ovat soineet molemmissa päissä kenttää. Joukkue on tehnyt yhteensä jo seitsemän maalia eli lähes kaksi maalia per ottelu eikä se ole jäänyt yhdessäkään pelissä vielä maaleitta, joten sillä on tänään hyvä sauma haastaa Englanti. Maalintekijöitä on löytynyt joukkueesta tasaisesti ja vain Isabell Herlovsen on onnistunut tekemään turnauksessa kaksi maalia.

Embed from Getty Images

Vaikka Norjan hyökkäyspeli ja maalinteko onkin toiminut turnauksessa kiitettävästi niin vastapainoksi puolustuspelaamisessa riittää vielä parannettavaa. Joukkue on päästänyt lähes jokaisessa ottelussa vähintään yhden maalin omiin lukuunottamatta turnauksen avausottelua Nigeriaa vastaan, joten tänään joukkueen pitää olla puolustuspelissään erityisen tarkkana.

Vaikka Norja on tunnettu naisten jalkapallossa menestysmaana niin mikäli joukkue onnistuu tänään Englannin voittamaan olisi maa ensi kertaa välierissä sitten 2007 MM-kisojen.

 

Englanti

Englanti on yksi kisojen suosikeista ja joukkue onkin marssinut turnauksessa tähän asti voitosta voittoon. Alkulohkossa maa voitti kaikki kolme otteluaan maalierolla 5-1 ja neljännesvälierissä se kukisti Kamerunin vakuuttavasti maalein 3-0.

Englannin hyökkäyspelaaminen on ollut vahvaa läpi turnauksen ja joukkue on tehnyt maaleja kovalla prosentilla. Lisäksi joukkueessa on kisojen kuumimmista hyökkääjistä Ellen White eikä naisen panosta maalinteossa voi liikaa korostaa. Vaikka White ei johdakkaan turnauksen maalipörssiä niin nainen voidaan silti laskea turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi. Siinä missä moni muu pelaaja on tehnyt yhdessä ottelussa hurjan määrän maaleja on White pystynyt tekemään maaleja tasaisesti ottelusta toiseen. Hän onkin pystynyt tekemään jokaisessa pelaamassaan ottelussa vähintään yhden maalin ja se lupaa Englannin kannalta hyvää myös tämän illan otteluun.

Embed from Getty Images

Hyökkäyspelin ohella myös puolustuspelaaminen on joukkueessa kunnossa. Englanti on pitänyt kolmessa peräkkäisessä ottelussa maalinsa puhtaana eikä se ole turnauksen aikana päästänyt vasta kuin yhden maalin omiin, joten puolustuksen pitäisi olla kunnossa myös tänään.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.